Wij voetballen – lezerservaringen

Sinds de verschijning van ‘Wij voetballen’ op 2 juli 2021 genoten al veel kinderen van dit vrolijke samenleesboek. Of je het nu inzet als voorlees- en zoekboek voor kleuters, gebruikt om je kind te helpen met lezen of inzet tijdens de leesles in de klas, het is steeds weer een succes. Ik ben ontzettend blij met alle positieve verhalen en mooie foto’s en deel ze hier graag met jullie. Dit is waarvoor ik dit avontuur ben aangegaan en ik hoop dat er nog veel mooie boeken zullen volgen zodat nog meer kinderen het plezier van lezen gaan ervaren.

Broer en zus die samen genieten van een fijn leesmoment. De stoere knul op deze foto houdt helemaal niet van lezen, maar sinds hij ‘Wij voetballen’ is huis heeft wil hij elke avond een bladzijde lezen uit ‘het voetbalboek’. Volgens zijn moeder is het dan ook een schot in de roos!

Mama Caroline stuurde mij deze mooie recensie:

Juf Bertine schreef een boek waarin ze veel informatie geeft en dat illustreert met geweldig leuke tekeningen en een leuk verhaal. Het boek is goed te lezen met kinderen vanaf circa vier jaar en kan later zelfstandig gelezen worden. Onze zoon vond het leuk om voorgelezen te worden en tegelijk de illustraties erbij te zoeken. Met dit boek heeft Bertine een format gemaakt waarmee ze over elk onderwerp een boek kan maken. Ik hoop van harte dat ze dat ook gaat doen. ! Ik hoop dat er meer boeken zullen volgen. Zeker een aanrader!

En ook deze jongen genoot van het verhaal:

Wij voetballen - samenleesboek

Van juf Nikki, leerkracht van groep 3, kreeg ik deze prachtige recensie:

Wat een feest is het om samen met de klas wij voetballen te lezen! Het boek bevat zowel stukken die kunnen worden voorgelezen, als stukken die door de kinderen zelf gelezen kunnen worden. Ook staat er veel informatie over voetbal in waardoor het ook echt een informatieboek is. Het boek nodigt uit om te lezen en is een goede aanvulling voor de bibliotheekkast op school. De kinderen in de klas genieten er van!

En ook juf Carlin van groep 4 is erg enthousiast:

Groep 4 is helemaal enthousiast over het boek wij voetballen! Het is een mix van informatief en verhalend. Zowel jongens als meisjes zijn helemaal te spreken over het leuke boek. Doordat het boek voor de beginnende lezer is en dus simpelere stukken bevat, zijn ook zwakke lezers enthousiast om het te lezen. Ook voor de betere lezer zit er voldoende uitdaging in. Een heel leuk boek om in de kast te hebben!


Ook Mariska, kinderboekenrecensent van het populaire Instagram account Heavenleighbooks las ‘Wij voetballen’ met heel veel plezier:

De schrijfstijl van Bertine van Spijk is heel vlot, vermakelijk, duidelijk, prettig en speels. De tekst bevat geen moeilijke woorden en alles wat enigszins naar iets wat lastig neigt is heel duidelijk uitgelegd. Kinderen kunnen zich een duidelijk beeld vormen bij de verhalen en begrippen, mede ook door de mooie illustraties van Hélène Jorna. De tekst en de illustraties vullen elkaar prachtig aan en daardoor kunnen kinderen zich nog beter inleven.

De complete recensie lees je op Hebban.


Blogger Myrthe las ‘Wij voetballen’ voor de supertoffe kids website Go-or-no-go.nl en kan niet wachten op de volgende delen in de reeks:

En dan de vraag waar het op deze site natuurlijk allemaal om draait: Go or no go? Wat mij betreft is het echt een dikke vette go. Dit boek is niet alleen leuk voor kinderen die zelf op voetbal zitten, ook als ze op zoek zijn naar een hobby is het erg leuk. Ik kan niet wachten tot er meer boeken in deze serie uitkomen! Als je kinderen in groep drie hebt zullen ze zich herkennen in de hoofdrolspelers: dat is natuurlijk altijd een feest! Wat mij en de dames betreft, een dikke GO dus…op naar de volgende boeken uit deze serie!

De complete recensie lees je bij Go-or-no-go.


Ellen, recensent bij Stoer leesvoer en net als ik juf, genoot ook van het boek:

Wij voetballen - juf Bertine

Terwijl meester Jaap, de trainer, de kinderen alles uitlegt, en Nora en Sem hele gesprekken voeren leren we van alles over de sport voetbal. Terwijl ik dit boek lees krijg ik het een idee dat dit ook een leuk boek is om te gebruiken bij een spreekbeurt over voetbal. En terwijl ik dat bedenk valt mijn oog op een tip van Bertine. Op de site van Cruyff vind je een mooi spreekbeurtpakket over Johan Cruyff, een hele beroemde voetballer.
En zoals mijn dochter altijd haar boekbesprekingen eindigt met een leuke quiz, eindigt dit superhandige prentenboek Wij voetballen, ook met een quiz. Even kijken of je klas wel goed heeft opgelet.

De complete recensie is te lezen via Stoerleesvoer.nl .

Wil jij ook jouw ervaring delen? Een recensie mag je sturen naar info@lettersenspetters.nl of in een privé bericht via Facebook of Instagram. Je krijgt mijn eeuwige dank ervoor terug 😉 en als je wil een setje met kaarten en boekenleggers.