Welterusten kleine Beer – interactief voorlezen in de winter

Een van de meest sfeervolle prentenboeken voor kleuters is wat mij betreft Welterusten…Kleine Beer van Barbara Firth. De thema’s in het boek zijn ‘donker/bang zijn/niet kunnen slapen’; onderwerpen waar ieder kind wel eens mee te maken krijgt en die daardoor heel betekenisvol zijn.

De laatste schooldag vóór de kerstvakantie leek me bij uitstek geschikt om dit boek aan mijn klas voor te lezen. Een rustige activiteit met een boek dat helemaal past in deze donkere tijd van het jaar. Kijk je mee naar deze sfeervolle voorleesactiviteit?

Van groot naar klein

Dit boek leent zich perfect om te praten over begrippen groot en klein of kleinste/grootste en dus moest er een verzameling lantaarns mee naar school

Een heel eenvoudig idee dat vanzelf ontstaat wanneer je dit boek leest en wat het voorlezen van dit boek meteen heel veel boeiender maakt voor de kinderen. Ze smulden ervan en vonden het geweldig om de lantaarns van Grote Beer ‘in het echt’ te kunnen zien en te mogen ontsteken (wel met elektrische theelichtjes uiteraard 😉 ).

Vol aandacht

Toen kon het voorlezen beginnen! De kinderen waren een en al oor. Ze vonden het geweldig om het verhaal mee te kunnen ‘lezen’ door de vele herhalingen en vulden al snel de tekst van Kleine Beer in. Dat de lantaarns uit de afbeeldingen er ook écht waren en dat we kaarsjes lieten branden in ons verder donkere lokaal maakte de belevenis compleet. De betrokkenheid van alle kinderen was enorm en ondanks het lange verhaal betreft bleven de kinderen moeiteloos tot het einde geboeid.

Genieten

Het was ontzettend genieten. Een heel fijn rustmoment in de drukke december maand en tegelijkertijd een prachtige, leerzame belevenis. Ga dus snel op zoek naar dit prachtige boek en laat je samen met je kind of je klas meevoeren naar het knusse hol van Grote en Kleine Beer…Heel veel voorleesplezier!

Ook voorlezen uit dit prachtige boek? Je bestelt het eenvoudig via onderstaande link: