Recensie + winnen- Kroelmajoor: lief verhaal voor kleine dromers

Auteur Caroline Melissant vroeg mij haar nieuwste prentenboek Kroelmajoor te recenseren. We werkten al eerder samen en ik was erg benieuwd wat voor moois Caroline ditmaal gemaakt had. Kijk je mee naar een heel bijzonder en hartverwarmend bedtijdverhaal?

Auteur: Caroline Melissant

Illustraties: Hélène Peters

Uitgeverij: Linkt media Rotterdam

ISBN: 9 789081 819480

Leeftijd: 3+

Thema: slapen gaan – knuffels – dromen


Kroelmajoor cover

Het verhaal

Kroelmajoor is erg moe. Maar alleen met een knuffel en een nachtkus gaan zijn oogjes toe. Ga je mee midden in de nacht samen met Kroelmajoor, zijn paard en kaketoe op kusjes- en knuffeljacht?

En dit vind ik

Wat fijn om weer eens een mooi, lief en onschuldig verhaal te mogen lezen! En ook nog op rijm! Dat valt bij jonge kinderen vrijwel altijd goed en alhoewel het niet altijd even makkelijk voorleest, is dat bij Kroelmajoor gelukkig wel het geval. Een prachtig verhaaltje over dromen waarin kusjes en knuffels centraal staan. Als je kindje daar niet heerlijk van kan slapen…

Persoonlijk

Voorin dit prentenboek van redelijk groot formaat is ruimte om de naam van je kindje op te schrijven. Heel leuk als je het boek cadeau geeft, maar ook fijn als het gewoon voor jullie zelf is. Zo is het echt een speciaal boek van jouw kind alleen. 

Bijzondere reis

Het verhaal begint met de kleine Kroelmajoor die in zijn bedje ligt, maar niet kan slapen. 

Kroelmajoor ligt in bed. Maar hij kan niet slapen. Niet op zijn linkerzij, rechterzij of op zijn rug. Wat hij ook probeert, hij kan alleen maar gapen.

Samen met zijn knuffels besluit hij dan maar op kusjes- en knuffeljacht te gaan door de donkere nacht. het wordt een reis vol bijzondere ontmoetingen…

Langs prinsessen op parels, de Geitengeneraal, de Kusjeskoningin en de Lichtjesluitenant reizen Kroelmajoor en zijn knuffels door dromenland. Een fijn avontuur waar je heel erg moe van wordt. Maar was het nu wel nodig om zover te reizen voor een knuffel en een kus?

Veilig en warm

Kroelmajoor kan niet slapen is een prachtig verhaal voor jonge kinderen. Heel mooi geschreven, warm en lief, en prachtig geïllustreerd. Echt een fijn verhaal om voor te lezen voor het slapen gaan. Geen spanning, geen ruzie, maar gewoon een heleboel lieve vriendjes en een veilig warm bed.

Lees ook recensie Walter en Poes naar de visafslag

Winnen!

Namens auteur Caroline mag ik iemand blij maken met een exemplaar van dit vertederende verhaal! Wil jij dit boek graag aan jouw eigen kindje voorlezen? Laat dan een reactie achter onder dit bericht of doe mee via de Facebook pagina. Het bericht delen is natuurlijk altijd fijn! De winnaar wordt op vrijdag 11 januari bekend gemaakt. Succes!

achtergrondfoto header: 
Felix Mittermeier via Unsplash

7 thoughts on “Recensie + winnen- Kroelmajoor: lief verhaal voor kleine dromers

 1. Jaaaaa ik doe graag mee!! Zowel voor mijn eigen kinderen als voor mijn klas.

 2. Dit lijkt me een prachtig boek om toe te voegen aan de collectie van onze kleine boekenwurm! 😍

 3. Mijn eigen kroelmajoortjes slapen altijd lekker na het voorlezen. Ik doe graag mee!

 4. Mijn eigen kroelmajoors slapen altijd lekker na het lezen van een verhaaltje. Ik doe graag mee!

 5. Ohhh, wat lijkt me dit een prachtig boek, zeg!
  Zowel het verhaal als de illustraties spreken me enorm aan!
  Weet zeker dat het hier enorm in de smaak zal vallen!
  Myrthe heeft het momenteel heel druk met dromen. Wat het zijn en wat ze `s ochtends nog weet.

Reacties zijn gesloten.