Kerstvakantie tip: Sprookjes van de Haar – een betoverend familie-event

Ben je nog op zoek naar een sfeervol uitstapje voor de kerstvakantie? Dan is Sprookjes van de Haar, op kasteel de Haar, een echte aanrader! Twee jaar geleden won ik tickets en sindsdien wil ik heel graag nog eens terug. Ook dit jaar is er weer een prachtig verhaal in elkaar gezet en kun je met de hele familie komen genieten. Kijk je mee naar Sprookjes van de Haar 2018?

Betoverende locatie

Kasteel de Haar is op zichzelf een bezoek al meer dan waard. Ik ben een groot liefhebber van kastelen en geschiedenis en dit kasteel is echt indrukwekkend. Groot, perfect onderhouden en met een rijke historie. Heel interessant dus en de perfecte locatie voor een sfeervol kerstevent!

kasteel de Haar binnenplein Kasteel de Haar

Over Sprookjes van de Haar

Sinds 2010 zijn de Sprookjes van de Haar uitgegroeid tot een publiekstrekker met jaarlijks zo’n tienduizend bezoekers. Het is een familie-evenement waarbij jong en oud(er) een speurtocht volgt langs het ‘snoephuisje’ in het bos en raadselachtige plekken in het kasteel. De speurtocht wordt afgesloten met een komische voorstelling die het verhaal uitbeeldt met een mix van zang, humor, actualiteiten en bekende meezing-lidjes. De voorstellingen worden gespeeld door professionele acteurs uit de wereld van musical en live entertainment.

sprookjes van de Haar

Nieuwe bewoners

Het kasteel kende door de eeuwen heen natuurlijk al een enorme schare bijzondere bewoners en vanaf 25 december komen daar weer twee mooie namen bij. Tijdens de kerstvakantie logeren namelijk de meest beroemde sprookjesfiguren aller tijden, Hans & Grietje, exclusief in het grootste kasteel van Nederland. Op zondagmiddag 14 oktober werden zij alvast feestelijk uitgenodigd door Anetta de Jong, directeur van Stichting Kasteel de Haar. “Geheel volgens de traditie van de originele bewoners van Kasteel de Haar vieren we ook dit jaar Kerst op sprookjesachtige wijze. De komst van speciale gasten Hans & Grietje maakt de Kerst dit jaar extra bijzonder. We kijken uit naar een sfeervolle kerstbelevenis voor de hele familie, waarmee we ons prachtige kasteel in ultieme kerstsferen presenteren.” aldus Anetta de Jong. De sprookjesfiguren kregen deze dag officieel het eerste ‘Sprookjesticket’ uitgereikt.

sprookjestickets

Koop nu je tickets

Sprookjes van de Haar speelt in de kerstvakantie van 25 december tot en met zondag 6 januari. Kaarten zijn te koop via de website van Kasteel de Haar.

afbeelding 1, 2 en header: (c) Letters & spetters; afbeelding 3, 4 en inzet header (c) Kasteel de Haar

Alvast in de stemming komen voor je bezoek? Dat kan heel goed met deze betoverende boeken: