Review: Kindervoorstelling ‘Op zoek naar de schat’

Enkele maanden geleden kwam ik op Facebook een oproep tegen waarin werd gezocht naar bloggers om een review te schrijven van een magische kindervoorstelling. Wie mij al langer volgt weet inmiddels dat ik met mijn kinderen regelmatig een bezoek breng aan het theater dus hier wilde ik meer van weten! En zo bracht ik samen met mijn mannen-huishouden op zondag 25 februari een bezoek aan theater de Leest in Waalwijk…

Sprookjesachtig decor

Voor zijn voorstelling ‘Op zoek naar de schat’ haalde illusionist en theatermaker Aires Hovens inspiratie uit onder meer de Efteling, Harry Potter en de prachtige legende van Koning Arthur. Drie keer raak zou ik zeggen, dat kan bijna niet meer mis! En het was ook niet mis. Zodra we de zaal in liepen werd mijn blik getrokken naar het bijzondere decor dat er wat mij betreft echt prachtig uitziet. Hiermee wordt precies de juiste sprookjesachtige sfeer neergezet die helemaal past bij een voorstelling vol magie en illusie. Mijn wederhelft plaagt me nog weleens met mijn liefde voor sprookjes en dit decor is dus echt helemaal mijn ding. Zet mij neer in het tovenaarshuisje vol prachtige boeken waar het maanlicht door de ramen schijnt en mij hoor je niet meer 😉 .

Betoverende illusies

Het verhaal begint met Aires die stilletjes, maar duidelijk zoekend over het podium loopt. Al snel maakt hij contact met de kinderen in de zaal en vertelt heb dat hij op zoek is naar een schat. Grappig detail: omdat ik thuis verteld had dat het over een schat ging had onze peuter bedacht dat het een piraten-show was 🙂 . Toen de stem van de tovenaar, de eigenaar van het knusse huisje, door de zaal klonk noemde hij hem dan ook steevast ‘piraat’.

 

Maar goed, geen piraat dus, maar wel een geheimzinnige tovenaar die Aires allerlei opdrachten laat uitvoeren om hem te helpen zelf ook een echte tovenaar te worden. Samen met de kinderen gaat Aires eerst op zoek naar dé toverstaf: de staf die aan hem behoort en die naar hem zal luisteren. De voorstelling is ontzettend interactief en er is veel ruimte ingebouwd voor kinderen om te reageren en mee te helpen; super gedaan!

Samen wordt er een drankje gebrouwen, zaten we een tafeltje zweven en zorgen we voor magische sneeuwvlokken die met tientallen tegelijk naar beneden dwarrelen. De trucs volgen elkaar vrij snel op waardoor de voorstelling boeiend blijft. Onze oudste was zwaar onder de indruk en helemaal geïnspireerd! Hij nam zijn gesigneerde flyer een dag later mee naar school en kreeg zelfs zowat de hele klas aan het goochelen.

 

Oefening baart kunst

‘Op zoek naar de schat’ ging op 7 januari in première en de voorstelling in Waalwijk was dus pas nummer 2.. Decor, licht en muziek zijn prachtig verzorgd en heel sfeervol, maar af en toe was te merken dat er nog wat bijgeschaafd mag worden. Logisch natuurlijk en zeker niet storend. Het feit dat Aires kinderen op het podium vraagt getuigt van durf. Je weet immers nooit of ze zullen meewerken en hoe ze gaan reageren. De voorstelling is zeker een bezoekje waard en ook erg geschikt voor scholen. Wij beleefden in elk geval een hele leuke middag en denken erover om het kinderfeestje van de oudste dit jaar samen met Aires te gaan vieren. Jong geleerd is oud gedaan ;-).

__________________________________________________________________________

Wil je meer informatie over de voorstelling of mogelijkheden voor het vieren van een magisch kinderfeestje? Neem eens een kijkje op de website of Facebook pagina van Aires Entertainment.