Persbericht: Het Nijntje wintermuseum is weer open!

Volgers die er al vanaf het begin bij zijn weten het misschien nog wel: in 2015 mocht ik een bijdrage leveren aan Het grote Nijntje fan-boek ter ere van haar 60ste verjaardag! Met mijn gezin mocht ik de opening van een speciale tentoonstelling bijwonen waar de kinderen (destijds bijna 4 jaar & 15 maanden oud) zich prima vermaakten. Inmiddels is het Nijntje museum na een grondige renovatie alweer een tijdje terug op haar vertrouwde adres en kun je ook dit jaar weer de winter-editie bezoeken. Een geweldig gezinsuitje voor de kerstvakantie!

Nijntje wintermuseum

Vier de winter in het Nijntje wintermuseum

Nijntje en haar vriendjes vieren de winter. Van 4 december tot en met 27 januari verandert het Nijntje museum in het Nijntje wintermuseum. In de koude wintermaanden is het hele museum in warme wintersferen. Met muziek, lichtjes en natuurlijk heel veel spelletjes ontdekken peuters en kleuters alles over de winter. Ze doen ski’s aan, rijden een stukje op de slee, bouwen een sneeuwpoppuzzel of versieren een kerstengel. Alle themaruimten worden omgetoverd in winterse sferen. Natuurlijk doet de museumwinkel ook mee: Nijntje-fans vinden er de leukste kerstcadeaus.
Nijntje museum 2
Dagelijks te zien: de projectie ‘hier woont Nijntje’
Elke avond genieten vele voorbijgangers, van alle leeftijden, van de winterse projectie op de gevel van het museumgebouw. De projectie is speciaal voor deze locatie gemaakt en nu voor het derde jaar te zien. In de voorstelling wordt gebruikgemaakt van elementen in de karakteristieke gevel. De vallende sneeuw hoopt zich op in het raamkozijn, Nijntje opent de voordeur. Een vogeltje schuilt voor de regen onder de uitstekende daklijst en de vlieger van Boris beer komt vast te zitten in het raam.
Een goede reden om na het bezoek aan het museum nog even in de buurt te blijven. De animatie is elke avond te zien van 17:15-23:00 uur.
Openingstijden
Het Nijntje wintermuseum is open van 4 december 2018 tot en met 27 januari 2019
Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur
Op eerste kerstdag (25 december) en 1 januari gesloten, extra open op tweede kerstdag (26 december)
Voor het Nijntje wintermuseum gelden de normale tarieven. Het Nijntje wintermuseum kost dus niets extra! Kaarten reserveren kan online, dan weet je zeker dat er plek is. Bovendien ben je met een online ticket goedkoper uit dan aan de kassa.
Het Nijntje museum is in vakanties regelmatig uitverkocht, dus tijdig reserveren wordt aanbevolen. In de ticketshop zie je direct hoeveel kaarten er beschikbaar zijn.
De wereld in het klein
Het Nijntje museum is de wereld in het klein. In tien themaruimten ontdekken peuters en kleuters van 2 t/m 6 jaar stap voor stap de wereld om hen heen. Met de prentenboeken van Dick Bruna als inspiratie. Zo is er het huis van Nijntje, de dokter en de dierentuin. Kinderen stappen écht in de wereld van Nijntje en haar vriendjes.
Sinds de opening in februari 2016 is het Nijntje museum niet meer weg te denken uit Utrecht. Al vele bezoekers uit de stad en ver daarbuiten brachten een bezoek aan Nijntje en haar vriendjes. Het Nijntje museum is het enige museum in Nederland dat speciaal is ontwikkeld voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar.
Lees hier het verslag van de tentoonstelling Feest waarin je kunt zien waarom ik meteen verliefd was op dit museum.
Kijk voor alle informatie op nijntjemuseum.nl/wintermuseum.
Foto’s in dit bericht zijn eigendom van het Nijntje museum.