Nijntje 60 jaar – review van een bijzondere tentoonstelling

In 2015 mocht ik als een van de eersten met mijn gezin de prachtige tentoonstelling van Nijntje gaan bekijken in het Centraal museum in Utrecht. Wat een plezier hadden de jongens die middag! Voor ons is het dus alweer even geleden, maar het Nijntje museum is natuurlijk nog steeds te bezoeken. Vandaag laat ik je graag zien waarom je er zeker een keer naartoe wilt gaan!

De tentoonstelling die wij bezochten heette ‘Feest’ en deed zijn naam zeker eer aan! Wat een feest om hier rond te mogen lopen! Een feest van herkenning voor zowel kinderen als volwassenen  en voor mijn kinderen ook één grote, feestelijke ontdekkingsreis. Ze kwamen werkelijk ogen en oren tekort, zoveel was er te zien en te beleven. Vooral de jongste vloog als een ongeleid projectiel van zaal naar zaal, vol verwondering over al dat moois.

Een kleine greep uit de indrukwekkende tentoonstelling

De vriendjes van Nijn bewonderen! 

In de tentoonstelling zijn grote aankleed-poppen aanwezig waarbij de kinderen de kleding van Nijns vriendjes kunnen versieren d.m.v. lapjes stof met klittenband om er zo echte feestkleding van te maken, erg leuk!

Nijntje museum 1 Nijntje museum 2

Op meerdere plaatsen in de tentoonstelling vind je reuzen-boeken van Dick Bruna. Leuk om op te klimmen! (als je daar al groot genoeg voor bent tenminste 😉 )

Rara, wat zit er in het cadeau?

Nijntje museum cadeautjes

Boeken mogen uiteraard niet ontbreken!                 

Nijntje museum boeken

Prachtig schaduwspel

Toen het voor ons tijd werd om naar huis te gaan waren we eigenlijk nog lang niet klaar. Zo is er nog een prachtig bos waar de kinderen verstoppertje kunnen spelen met Nijntje en haar vriendjes, worden er verhaaltjes voorgelezen, zijn er luisterboeken en kan er getekend, gekleurd en geknutseld worden. Uren plezier dus voor de hele familie!

Mijn mening

Uit bovenstaand stuk blijkt vast wel dat ik onwijs enthousiast was over deze geweldige interactieve familietentoonstelling. Werkelijk aan alles was gedacht en de vormgeving was fenomenaal! Naast alle uitnodigende, super leuke activiteiten voor de kleintjes was er ook voor volwassenen meer dan genoeg te zien. Er waren verschillende vitrines ingericht met bijvoorbeeld beelden en er waren wanden te vinden waarop allerlei informatie werd weergegeven over Dick Bruna en Nijntje.

Nijntje museum spelen Nijntje museum bus

De hele familie kan zich in het Nijntje museum zeker weten uren vermaken. Een prachtig uitje voor een druilerige zondag of een vakantie. Succes gegarandeerd!