Fabeltjesland – bijzondere tentoonstelling viert feest!

De Fabeltjeskrant, wie is er niet groot mee geworden? Toen het persbericht binnenkwam schoot het welbekende liedje meteen weer in mijn hoofd. Het blijft toch leuk hè? Ongetwijfeld hebben ook veel van jullie warme herinneringen aan deze bijzondere poppenserie van 50 jaar geleden. De jubileumtentoonstelling die dit jaar werd georganiseerd, Fabeltjesland, gaat alweer zijn laatste maand in en daarom is het dit hele weekend feest!

Vrij entree 50-jarigen op zaterdag 15 december

De grote overzichtstentoonstelling Fabeltjesland, 50 jaar Fabeltjeskrant in Lp2, Rotterdam gaat de laatste maand in. De tentoonstelling knalt het jaar uit met een feestelijk programma dat past bij 50 jaar Meneer de Uil. De Fabeltjeskrant was voor het eerst te zien in 1968, werd in de jaren daarna met groot succes talloze malen herhaald en is het best bekeken programma van die tijd, met dagelijks tussen de één en twee miljoen kijkers. Het programma werd bekroond met een Gouden Televizierring en een Edison.

“We hebben zo veel positieve reacties ontvangen van de bezoekers. Het is vooral een blij weerzien met de poppen uit de populaire tv-serie waar veel bezoekers door worden aangetrokken. Omdat we nu de laatste weken van de tentoonstelling  ingaan, wilden we nog iets speciaals organiseren”, aldus Eva van der Vegt, directeur Bureau Vermaeck, een van de initiatiefnemers van de tentoonstelling.

50 jaar of 50-jarig huwelijk? Zaterdag 15 december vrije entree!

Meneer de Uil is dit jaar 50 geworden. Een bijzonder getal voor Meneer de Uil en zijn vrienden uit het grote dierenbos, maar ook voor iedereen die dit jaar 50 jaar is geworden of het 50-jarig gouden huwelijk viert of nog gaat vieren in 2018. Heeft u net als Meneer de Uil dit jaar Abraham of Sara gezien of bent u in 1968 getrouwd? Dan heeft u zaterdag 15 december gratis toegang tot de tentoonstelling. Het tonen van een legitimatiebewijs is voldoende en zij die dit jaar 50 jaar lang in het huwelijksbootje zitten, kunnen die dag hun trouwboekje tonen voor een vrije toegang tot de tentoonstelling. 

Zondag 16 december Fabeltjeskrantdag: voorpremiére nieuwe bioscoopfilm

In samenwerking met bioscoop LantarenVenster organiseert Fabeltjesland: een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant op zondag 16 december de grote Fabeltjeskrantdag. Er zijn twee feestelijke voorpremières van de nieuwe bioscoopfilm De Fabeltjeskrant: De Grote Dierenbos Spelen in LantarenVenster. Een film vol avonturen van Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf, Ed en Willem de Bever en alle andere fabeldieren. Aansluitend kan men aan de overkant van deze bioscoop kennis maken met de 45 originele poppen uit de beroemde televisieserie. De grote overzichtstentoonstelling in LP2 geeft een uniek kijkje in de Rotterdamse ontstaansgeschiedenis van de Fabeltjeskrant. Knutsel je eigen dierenmasker in LantarenVenster en ga aan de slag in de werkplaats van Ed & Willem Bever in LP2. Kijk hier voor meer informatie

Eindejaarsreceptie in Het Praathuis

“We krijgen veel aanvragen of ons café Het Praathuis in de tentoonstelling ook voor andere doeleinden te gebruiken is. Dus hebben we een aantal data open gesteld voor eindejaarsrecepties of borrels.” Het exact nagemaakte café uit de Fabeltjeskrant is een bijzonder originele locatie om met je bedrijf of organisatie het einde van het jaar te vieren.”Dat wordt weer smikkelen en smullen met een portie beukennoten en een glaasje grenadine” zou Lowieke de Vos zeggen. 

Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant is t/m 6 januari in LP2 op de Wilhelminapier te bewonderen en is een co-productie van Bureau Vermaeck, Theo Braams Projecten en ©De Levita Productions B.V. & Rubinstein Pictures B.V.

Voor meer informatie & kaartverkoop: Fabeltjesland.nl

Foto’s in dit bericht zijn gemaakt door Roy Beusker.