Uit-tip: dagje Dinoland met spannende overnachting

Soms kom je uitstapjes tegen, die móet je gewoon delen. Met een aantal lange weekenden en natuurlijk de zomervakantie in aantocht heb ik vandaag een hele leuke tip voor je! Dinoland in Zwolle stond al heel lang op ons lijstje, maar de afstand hield me tot nog toe tegen. Tot ik van een ouder bij zwemles hoorde dat er een heel tof én betaalbaar arrangement te boeken is waarbij je in Zwolle overnacht en de volgende dag gezellig naar het park kunt. Dat klonk helemaal perfect en dus maakte ik er meteen werk van. Benieuwd hoe het Dino arrangement van Mercure hotel Zwolle en Dinoland ons bevallen is?

Feestelijke ontvangst

Na een rit van ruim anderhalf uur, met een heerlijke tussenstop op de Veluwe, kwamen we aan bij Mercure hotel Zwolle. Gelegen vlak aan de snelweg en prima bereikbaar. Het hotel heeft een ruime eigen parkeerplaats die is afgesloten met een slagboom en waar je eenvoudig je auto neerzet en met een gerust hart achterlaat. De parkeerplaats ligt direct naast het hotel dus je auto staat altijd lekker dichtbij.

Eenmaal binnen meldden we ons bij de receptie waar we welkom werden geheten door een hele vriendelijke dame. We kregen uitleg over het arrangement, de toegangskaarten voor Dinoland, natuurlijk de kamersleutel en de jongens mochten meteen een mooie Dino-kaart en Dino-verrassing uitzoeken. Wat een feest!

Verrassing

Na deze eerste verrassing was het tijd om onze kamer te gaan inspecteren. De volgende verrassing wachtte ons op de tweede etage toen we uit de lift stapten want daar sta je al meteen oog in oog met je eerste dino! En als je dan de kamer binnenkomt, nou, dan begint het avontuur pas echt!

Overal dino’s, waar je maar kijkt. Wat waren de jongens verrast! Als je goed kijkt is het allemaal heel eenvoudig, maar zo zie je maar hoe je met weinig middelen toch een iets heel tofs kunt neerzetten. Op het bureau ligt een dinoplacemat, op alle spiegels zitten dinostickers, er hangen dino’s van karton en op de slaapbank ligt natuurlijk dinobeddengoed. Als je je dan niet op een echte dino-expeditie waant weet ik het ook niet meer!

Geweldig ontbijt

Na een lange nacht (met zijn vieren op één kamer is niet echt een aanrader) was het tijd voor het ontbijtbuffet. En ook hier werden de jongens natuurlijk weer geheel in stijl ontvangen. Met een dinoplacemat, bord en beker én een Dinoontje was het Dino-ontbijt compleet. Geweldig om alvast in de juiste sferen te komen voor het bezoek aan Dinoland.

Dino arrangement Mercure Zwolle

Het buffet was verder ontzettend goed verzorgd dus ook de papa’s en mama’s komen absoluut niets tekort. Vers fruit, kwark, yoghurt, allerlei soorten brood en broodjes, een uitgebreid assortiment beleg en warme en koude dranken: alles is aanwezig en wordt op tijd aangevuld. Ik heb de vriendelijke dame van het hotel met wie ik gezellig een praatje maakte ook zeker gecomplimenteerd met dit alles, het was echt prima verzorgd.

Dinoland

Met een volle buik en een goed gevoel konden we daarna dan eindelijk vertrekken naar het vlakbij gelegen Dinoland. Je bent er met de auto binnen 5 minuten dus je kunt echt helemaal uitgerust aan je dag beginnen.

Fijne binnenkomer

Als jet arrangement boekt heb je de toegangskaarten voor Dinoland er al bij dus het enige wat je bij aankomst nog betaald is je parkeermunt van €5,-. Een heel redelijk bedrag en dat vind ik dan toch altijd een fijne binnenkomer. Verder krijg je een speurtocht en dinopaspoorten waarmee je gedurende de dag aan diverse hele toffe en educatieve activiteiten kunt deelnemen. Een super concept als je het mij vraagt!

Op T-Rexpeditie

Vanaf de entree kun je kiezen om naar buiten te gaan of eerst rechtdoor te lopen naar de T-Rex zaal. Hier begonnen wij onze expeditie en wat is het gaaf! In deze grote zaal draait alles om de T-Rex en dan vooral om T-Rex Trix, de door Naturalis opgegraven dinosaurus die medio dit jaar weer in Leiden te bewonderen zal zijn.

Er is natuurlijk een skelet te bewonderen, er is allerlei info te vinden over de T-Rex en over Trix en in de filmzaal kun je een korte film over de opgravingen bekijken. Ook voor ouders dus zeker de moeite waard!

Interactief

De kids kunnen in deze zaal ook met van alles aan de slag. Zo is er een super gave zandtafel waarin ze met hun handen door het zand kunnen scheppen en zo een heel landschap met water, bergen en vulkanen creëren waar intussen virtuele dinosaurussen doorheen lopen en vliegen. Echt té gaaf! (voor een filmpje check mijn Instagram)

Naast deze gave Sandbox kunnen kinderen ook een dino maken met strijkkralen die door de aanwezig ranger voor ze gestreken wordt. Verder kunnen ze virtueel kleuren op computerschermen én een kleurplaat maken die vervolgens gescand kan worden waardoor je dino echt tot leven komt. Super gaaf allemaal en heel leerzaam!

Nog meer ontdekkingen

Na deze uitgebreide T-Rexpeditie was het tijd om onze reis te vervolgen en buiten een kijkje te gaan nemen. In het park straalt alles dino’s uit. Oude auto’s, motoren, een vliegtuig, een helikopter, een oude hangar: er is van alles aanwezig om de sfeer van Jurassic Park uit te stralen. Voor kinderen natuurlijk onwijs gaaf en heel mooi gedaan!

In het park vindt je uiteraard overal dinosaurussen waarvan er een heleboel ook echt bewegen en brullen. Allemaal zijn ze voorzien met bordjes met informatie over hun soort. Het park is verdeeld in diverse tijdperken en als je de speurtocht doet kom je overal langs en leer je alles over deze ongelooflijke dieren die zoveel miljoenen jaren geleden onze planeet bevolkten.

Aan de slag

Behalve zich vergapen aan al die enorme dinosaurussen en heerlijk spelen in zowel de binnen- als buitenspeeltuin kunnen kinderen bij Dinoland ook heerlijk de handen uit de mouwen steken. In het Paleolab kunnen ze een dino kleien, speuren naar edelstenen in het zand en zoeken naar fossielen én goud. Van de fossielen en edelstenen mag een beperkt aantal mee naar huis en ook het goud en kleiwerk mogen met je mee. Super gaaf en vooral onze oudste vond dit fantastisch!

Tip: in het Paleolab wordt je kind zeker weten vies dus zorg voor oude kleren en schoenen. Dan kunnen jullie onbezorgd je gang gaan.

Aanrader

Het zal je vast al duidelijk zijn: Dinoland Zwolle is wat ons betreft een absolute aanrader! En ook de combinatie met het arrangement bij Mercure is een supertip voor een paar daagjes weg. Ik heb wel één minpunt ontdekt bij Dinoland wat ik echt even moet noemen: ik neem altijd zelf broodjes mee, maar vanwege onze overnachting vooraf ging dat niet. Bij het restaurant hebben we tosti’s besteld, maar na ruim een uur wachten waren ze er nog niet. Er stond een hele rij van mensen die al meer dan een uur op hun eten wachtten en in de keuken was het één grote chaos. We hebben dus maar het fruit en de peperkoek uit onze tas opgegeten, maar dit was wel echt een domper. Ik hoop dat Dinoland hiermee aan de slag gaat dan is het helemaal perfect.

Lees ook: vakantietip: betaalbare actieve uitstapjes