Tip: Boeken in het theater

Naast (voor)lezen en boeken is het theater een andere liefhebberij van me. Ik vind het heerlijk om met onze jongens de mooiste voorstellingen te bezoeken en ze te laten kennis maken met deze prachtige vorm van kunst. Als boeken en theater samenkomen is het natuurlijk helemaal perfect! Het komende theaterseizoen worden door diverse gezelschappen een aantal geweldige verhalen op de planken gebracht. Er zit vast ook iets voor jullie bij!

Prachtig avontuur

Homemade Productions brengt komend seizoen De Brief voor de Koning op de planken, natuurlijk naar het onovertroffen boek van Tonke Dragt.

Over de voorstelling

Yoeri moet van zijn moeder naar de bibliotheek en opent daar een boek van Tonke Dragt. Plotseling springen uit de bladzijden ridders, jonkvrouwen, kastelen en raadselachtige kluizenaars tevoorschijn. En zo beleeft Yoeri het verhaal van Tiuri die een nacht moet doorbrengen in een kerker voordat hij tot ridder geslagen zal worden. Van een vreemdeling krijgt hij echter de geheimzinnige opdracht om een brief te brengen naar de koning van Unauwen. Een brief waar de wereldvrede van afhangt…

Met deze voorstelling hoopt scriptschrijver Dick van den Heuvel een verhaal neer te zetten waardoor je zin krijgt in het lezen van een boek.

De Brief voor de Koning is een van mijn absolute favorieten. Ik verwacht een betoverende, meeslepende voorstelling die je nog lang bij zal blijven.

De première is op 5 oktober in Amstelveen en de voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Voor de allerkleinsten

Natuurlijk worden ook de peuters niet vergeten het komende theaterseizoen. Speciaal voor de allerkleinsten is er een geweldig leuke voorstelling naar het boek Rupsje Nooit genoeg van Eric Carle.

Over de voorstelling

In deze ritmische voorstelling brengen de acteurs van Mark theater het beroemde Rupsje Nooit genoeg tot leven. Daarnaast nemen de vijf acteurs hun jonge publiek mee op reis door nog drie andere magische verhalen van Eric Carle: Het blauwe paard, Vader Zeepaard en Het eenzame vuurvliegje.

Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en ook voor de volwassen Eric Carle fan ongetwijfeld een feestje.

Groene vriend

 

Is je kind misschien net wat te groot voor Rupsje Nooit genoeg dan kun je samen naar de ongetwijfeld prachtige voorstelling Kikker en de vallende ster van theater Terra. Uiteraard heb ik deze voorstelling nog niet gezien, maar ik kan uit ervaring zeggen dat de shows van deze theatergroep altijd een ware belevenis zijn en garant staan voor kwaliteit.

Over de voorstelling

Kikker en zijn vriendjes zien een vallende ster en doen een wens. Maar na een tijdje zijn de wensen nog niet uitgekomen. Kom je helpen om ze allemaal in vervulling te laten gaan?

Geschikt vanaf 4 jaar.

Voor avonturiers

Theatergezelschap Meneer Monster speelt een van de meest verkochte kinderboeken in tijden: De waanzinnige boomhut van dertien verdiepingen. Dit boek is de eerste in een reeks van inmiddels 7 boeken van auteur Andy Griffiths. Ik heb de boeken (nog) niet gelezen, maar de boomhut telt inmiddels alweer 91 verdiepingen en kinderen zijn er dol op!

Over de voorstelling

Andy en Terry zijn gevraagd om een stuk over hun waanzinnige boomhut te maken. Maar waar haal je zo snel vliegende katten, een limonadefontein en een reuzengorilla vandaan?

Geschikt vanaf 5 jaar.

Stoere klassieker

 

Jeugdklassiekers van eigen bodem zijn momenteel mateloos populair en de familiemusical Kruistocht in spijkerbroek van Het Nationaal Jeugd Muscial Theater is dan ook al jaren een dikke theaterhit. Ook komend seizoen weer te zien door theaters in heel Nederland. Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar dus ik ben zeker van plan om met onze oudste een bezoekje te brengen aan deze voorstelling.

Over de voorstelling

De vijftienjarige Dolf belandt via een tijdmachine in een middeleeuwse kruistocht van 8000 kinderen. Hij sluit zich bij hen aan wat het begin is van een spannend avontuur!

Sprookjes

Geen complete boeken, maar wel tijdloze sprookjes: Ook Aladdin en de Kleine zeemeermin zijn komend seizoen te zien in het theater. Van Hoorne entertainment brengt voor iedereen vanaf 4 jaar De Kleine zeemeermin op het toneel met in de hoofdrol Sita Vermeulen. Aladdin wordt, net als Kikker en de vallende Ster, gebracht door Theater Terra.

Over de voorstellingen

De kleine zeemeermin

Een lieve zeemeermin redt een mooie prins van een zinkend schip en wordt op slag verliefd op hem. Maar de gemene tovenares Fien vindt dat maar niks. Hoe loopt dat af?

Aladdin

In deze voorstelling nemen de acteurs van theater Terra je mee naar de magische wereld van Aladdin. Deze stoere gozer probeert in een betoverde stad een mooie Arabische prinses uit handen van een boze tovenaar te redden, met hulp van de geest uit een magische wonderlamp. Naar het sprookje van Antoinne Galland.

Vanaf 6 jaar.

Genoeg te zien en te beleven dus de komende tijd in de theaters. Ik ben vast van plan een aantal voorstellingen te bezoeken en hoop dat jullie al net zo enthousiast zijn geworden. Mocht je gaan dan wens ik je alvast heel veel plezier!

 

Even inlezen voordat jullie naar het theater gaan? Je bestelt de boeken bij de voorstellingen eenvoudig via onderstaande links: