Uittip: Musical Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks

Ben je nog op zoek naar een fantastisch leuk uitje voor het hele gezin? Dan moet je deze review zeker even lezen! Of je nu fan bent van Paul van Loon of niet, deze nieuwe familiemusical van Rick Engelkes producties is een feest voor jong en oud. Boordevol humor en spanning en losjes gebaseerd op het boek ‘Een miniheks in het Weerwolvenbos’. Ga mee op avontuur in het Heksenbos.

Sfeervol

Zondag middag 12 januari togen mijn zoon en ik naar het theater voor onze eerst voorstelling van 2020. Wie Letters & spetters al langer volgt weet dat we echte theaterliefhebbers zijn en Dolfje Weerwolfje en Foeksia de miniheks was een heel goed begin van het jaar.

Dolfje Weerwolfje musical

Eenmaal in de zaal namen we plaats op onze prachtige balkonplaatsen. Ik zit niet graag hoog (iets met hoogtevrees), maar dit was precies hoog genoeg. En op de eerste rij dus perfect zicht op het podium waar de prachtige volle maan en de hoge bomen, gemaakt uit heksenbezems direct opvallen. Je zit meteen in de sfeer van het Heksenbos en bent helemaal klaar voor het avontuur.

Feest van herkenning

De meeste kinderen in de zaal lezen ongetwijfeld de boeken over Foeksia en Dolfje dus vanaf de start is deze musical een feest van herkenning. De kleding van de acteurs, het decor: alles is zoals in de boeken en tot in de puntjes verzorgd. Ik kan me helemaal indenken hoe leuk het voor de piepjonge actrices moet zijn om in de huid van Foeksia te mogen kruipen en haar prachtige roze heksenjurk en hoed te mogen dragen.

Foeksia de miniheks

Spanning en vriendschap

Het verhaal van de musical begint met Dolfje die uit nieuwsgierigheid stiekem een kijkje gaat nemen in het Heksenbos. Die heksen zijn vast niet zo gevaarlijk als opa Weerwolf zegt…

In het bos ontmoet hij Foeksia en de twee worden al snel vrienden. Daar kunnen de volwassen heksen en weerwolven nog een voorbeeld aan nemen. Als de moerasheks, juf Minuul, erachter komt dat er een weerwolf in het Heksenbos is, wordt Dolfje gevangengenomen. Dan barst de strijd los tussen de heksen en de weerwolven. Foeksia weet niet wat ze moet doen. Zal Dolfje ooit nog vrijkomen?

Geweldige cast

En dat Foeksia er deze zondag plezier in had was overduidelijk. Wat ontzettend knap dat zulke jonge kinderen ( de actrices die Foeksia spelen zijn allemaal 11 jaar) al zo fantastisch kunnen spelen! Ik heb vol bewondering zitten kijken naar Foeksia en Dolfje, wat een talenten. En ook opa Weerwolf, Kwark en natuurlijk de fantastische juf Minuul werden geweldig neergezet. Actrice Bente van den Brand speelt de rol van Minuul geweldig en vol overgave. Ik heb enorm van haar genoten en onwijs gelachen. Toen ik een keer aan mijn zoon vroeg ‘Vind je het leuk?’ kreeg is al reactie: ‘Dit is toch geweldig!’. Er zit ook meer dan genoeg humor voor volwassenen in de voorstelling dus het is een feest voor jong en oud.

Fantastisch gezinsuitje

Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks ging afgelopen september in première en is nog t/m mei te zien in theaters door heel Nederland. Er is ongetwijfeld een theater bij jou in de buurt te vinden dus als je kans ziet ga zeker kijken. Met deze musical heb je een fantastische middag met de hele familie. En als kers op de taart is er na de voorstelling ook nog de mogelijkheid om met Dolfje en Foeksia op de foto te gaan.

Ik kan deze musical van Rick Engelkes producties van harte aanbevelen. Ons theaterjaar is goed begonnen!

Lees ook: De griezelbus on tour

foto’s: © Bertine van Spijk – Letters & spetters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.