Theater en film thuis- de leukste tips voor het hele gezin

Door je voorraad dvd’s heen? Alle films op de streamingdienst al tig keer bekeken? Of ben je op zoek naar een mooie opdracht of tip voor de bingokaart van je klas? Bekijk dan eens het overzicht dat ik maakte van alle prachtige websites en platforms waar je online de mooiste films en theatervoorstellingen kunt bekijken. Leerzaam, ontspannend en een fijne afwisseling van het standaard aanbod. Met deze tips breng je het theater thuis.

Film kijken met Taartrovers thuis

Al jaren zorgt het Taartrovers filmfestival voor prachtige kunstzinnige films voor kinderen vanaf 3 jaar. Film kijken, maar dan net even anders. Met Taartrovers maken kinderen op een laagdrempelige manier kennis met de wereld van kunst en cultuur. Met de bijzondere films wordt de fantasie van kinderen geprikkeld en leren zij anders kijken naar de wereld.

De aangeboden films bij Taartrovers thuis zijn allemaal kort (zo’n 5 à 6 minuten) zodat ook de allerkleinsten hun aandacht erbij kunnen houden. En ben je klaar met kijken dan zijn er bij alle films geweldige speel- en doe-tips te vinden! Deze activiteiten zijn ook erg leuk om in te zetten in de klas of als opdracht voor thuisonderwijs.

Neem snel een kijkje op de website en geniet samen van bijzondere verhalen.

Dansen en swingen met Podiumkids

Ook het super toffe nieuwe platform Podiumkids zorgt voor heel veel prachtig vermaak, gewoon in je eigen huiskamer. Mijn oudste zoon en ik gaan samen heel graag naar het theater en wij bezoeken toch gemiddeld wel een voorstelling of drie per jaar. Voor wie het theater net zo mist als wij is Podiumkids echt een aanwinst!

Omdat iedereen zijn brood moet verdienen en zeker mensen in de creatieve sector het momenteel al erg zwaar hebben betaal je bij dit platform een klein bedrag van €2,99 per voorstelling. Voor dit bedrag kun je de aangekocht voorstelling 48 uur lang bekijken, zo vaak als je wil. Er is van alles te vinden voor kinderen vanaf 3 jaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van een super tof jazzconcert? Of een dromerige voorstelling vol gave popliedjes en bizarre objecten? Met Podiumkids zien kinderen dat in theater en fantasie alles mogelijk is. Wij kiezen binnenkort in elk geval een voorstelling uit waar we eens goed voor gaan zitten.

Beleef de magie van de Efteling

Hier word ik zo blij van! Al tijdens de vorige lockdown besloot de Efteling om alle musicals online te zetten op hun Youtube kanaal. Een prachtig gebaar waar het park heel veel kinderen én papa’s en mama’s een groot plezier mee doet.

Zelf zijn wij enorme Efteling-fans en de afgelopen jaren bezochten wij van Sprookjesboom de musical – een wonderlijk muziekfeest, Kruimeltje, The sound of music en Pinokkio. Die je nu dus (bijna) allemaal thuis kunt bekijken vanuit je luie stoel. Ook De gelaarsde kat en Klaas Vaak zijn echte aanraders voor een gezellige middag of avond met het hele gezin.

Nog meer genieten met van Hoorne kidsTV

Ook musicalproducent van Hoorne zette zijn mooiste voorstelling gratis en voor niks online voor wie graag thuis wil genieten van de magie van theater. Onze jongens zijn al wat groot voor de meeste voorstellingen, maar peuters en kleuters zullen volop genieten van Assepoester, Sneeuwwitje, Roodkapje en Hans en Grietje. Geniet van de prachtige kostuums en geweldige muziek in deze mooie vertolkingen van de welbekende sprookjes.

Je ziet: het aanbod is enorm en er is keuze genoeg om je de komende lange winterdagen niet te vervelen. Vergeet ook niet om na de lockdown het theater een keer live te bezoeken. Wat mij betreft mogen we dit prachtige stukje cultuur niet verloren laten gaan.

Lees ook: tips voor online museumbezoek

Veel kijkplezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.