Nieuwe Netflix-pareltjes voor de wintermaanden- boekverfilmingen

Oops, they did it again! De lieve mensen van Netflix zetten weer een aantal geweldige Nederlandse boekverfilmingen voor ons klaar! Een geweldig begin van 2019! Kijk snel mee van welke prachtige verhalen je de komende tijd kunt genieten.

De Griezelbus – Paul van Loon

Met stip op nummer 1 in dit overzicht: deze heerlijke griezelfilm naar de bekende boekenreeks van Paul van Loon. Trouwe volgers weten vast dat ik groot fan ben en onze oudste deelt mijn fascinatie voor Pauls verhalen dus kunnen we samen genieten!

 de Griezelbus op Netflix

De Griezelbus staat hier al een tijdje in de kast, sinds zijn 7de verjaardag afgelopen zomer, maar mocht je hem nog niet hebben dan moet je hem zeker via Netflix gaan zien! De film vertelt het verhaal van Onnoval, een rustige 11-jarige jongen die ietwat anders is dan de rest en daarom op school gepest wordt. Uit frustratie schrijft hij een verhaal om wraak te nemen op de grootste pestkop van de klas. Door toedoen van de duivelse Ferlucci wordt Onnovals verhaal werkelijkheid en moet hij alles op alles zetten om het tot een goed einde te brengen.

De film is op sommige momenten behoorlijk heftig en de nieuwste uitgave heeft een leeftijdsgrens van 9 jaar. Onze 7-jarige kijkt ‘m dus ook, maar stiekem is het best een beetje eng…

Abeltje – Annie MG Schmidt

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik met dit verhaal niet zo bekend ben. Op de een of andere manier heb ik het boek nooit gelezen of kan het me niet herinneren. De film heb ik ooit wel eens gezien, maar ook die is niet blijven hangen. Reden te meer dus om binnenkort gezellig met mijn jongens te kijken!

Abeltje op Netflix

De 11-jarige Abeltje wordt, na veel problemen, door zijn moeder vroegtijdig van school gehaald en gaat werken als liftboy in warenhuis Knots. Al op zijn eerste werkdag gaat het mis! Abeltje drukt op het verboden groene knopje en vliegt, samen met meneer Tump, juffrouw Klaterhoen en Laura, met de lift dwars door het dak van het warenhuis. Dan begint het avontuur…

Leeftijdsindicatie 6 jaar.

Pluk van de Petteflat – Annie MG Schmidt

Nog een heerlijke klassieker van Annie MG – eentje die ik zeker wél heb meegekregen! Ik genoot als kind van het boek, enkele jaren geleden tijdens een vakantie met de jongens van het luisterboek en ook de dvd kunnen we inmiddels dromen. Het verhaal over de kleine Pluk in zijn rode kraanwagentje, lieve duif Dollie, de Stampertjes, mevrouw Helderder en de Krullevaar blijft schitterend en het is altijd weer genieten van begin tot eind! Heb je de film nog niet gezien dan moet je zeker snel gaan kijken!

Pluk van de Petteflat DVD - Netflix

Geschikt voor het hele gezin!

Brammetje Baas – Tamara Bos

Brammetje Baas: een zo bekende titel die altijd wel een belletje doet rinkelen, maar hoe het verhaal precies gaat, ik weet het nog steeds niet. Snel kijken dus maar naar deze familiefilm over een lief 7-jarig jongetje dat heel veel dingen kan, behalve stil zitten… Ongetwijfeld voor veel kinderen en ouders heel herkenbaar en daarom extra leuk!

Brammetje Baas dvd

Geschikt voor alle leeftijden.

Snuf de hond en de IJsvogel – Piet Prins

De boeken over herdershond Snuf behoren inmiddels ook tot de echte klassiekers van Hollandse bodem. Ik denk dat heel veel papa’s en mama’s ze vroeger met veel plezier, en af en toe en traan, gelezen hebben. De verfilmingen zijn ook zeker de moeite waard!

Snuf de hond en de IJsvogel - Netflix

In Snuf de hond en de IJsvogel gaat Snuf op zeilvakantie met Tom en Mirjam. Onderweg komen ze al snel een aantal foute figuren tegen waardoor Tom en Mirjam uiteindelijk beschuldigd worden van diefstal. Dankzij Snuf kunnen ze uit het politiebureau ontsnappen en op zoek gaan naar gerechtigheid.

Geschikt vanaf 9 jaar.

Snuf de Hond en het spookslot – Piet Prins

Het schrijven van een artikel als dit wordt extra leuk als je zelf ook nog verrast wordt! Deze film hebben wij nog niet eerder gezien en ik had ook geen idee dat hij nu op Netflix staat. Weer eentje voor onze kijklijst dus!

Snuf de hond en het spookslot - Netflix

In dit avontuur gaan Snuf, Tom en Mirjam een weekje logeren bij oom Hans en neef Jaap. Ze hebben gehoord dat er vlakbij de boerderij een spookslot is. Volgens de legende werd in de middeleeuwen ene ridder Bertram verliefd op jonkvrouw Ada. Zij was echter verliefd op de staljongen en uit jaloezie nam Bertram wraak. Sindsdien spookt het in het bos rond het kasteel.

Ook geschikt vanaf 9 jaar.

Lees ook: de beste boekverfilmingen van eigen bodem

Geweldige verhalen

Een heel mooi lijstje waar wij, en jij hopelijk ook, weer een tijdje mee vooruit kunnen! Prachtige verhalen om de koude donkere wintermaanden mee door te komen en een mooie aanleiding om ook de boeken tevoorschijn te halen. Veel lees- en kijkplezier!