Ticket to ride Amsterdam – prachtige tijdreis voor de hele familie

Dat wij fan zijn van Ticket to ride is geen geheim. ‘Mijn eerste reis’ spelen we hier thuis inmiddels alweer een aantal jaar en inmiddels is ook onze jongste van zes een fanatiek speler. Een feestje dus dat we namens Asmodee Nederland nu ook Ticket to ride Amsterdam mochten testen. Een sfeervolle en uitdagende nieuwe versie van het bekende spel waarbij de hersenen weer flink moeten kraken.

Ticket to ride Amsterdam – Publisher Days of Wonder – Voor Nederland Asmodee NL – Leeftijd 8+ – Aantal spelers 2-4 – Speelduur 10 – 15 minuten

Ticket to ride Amsterdam

Doel van het spel

Behaal zoveel mogelijk punten door het claimen van handelsroutes, het voltooien van contracten en het verzamelen van waardevolle handelswaren.

En dit vinden wij

Ticket to ride Amsterdam lag al een tijdje in de kast. Nu de scholen weer begonnen zijn, zijn we allemaal weer druk druk druk en waren de jongens niet zo eenvoudig warm te krijgen voor een nieuw spel. Maar we vonden een vrij momentje en binnen vijf minuten was onze oudste om: ‘Dit is echt een heel leuk spel!’.

Sfeervol

Om te beginnen zien het speelbord en de accessoires er allemaal ontzettend aantrekkelijk en sfeervol uit. De makers zijn er binnen de beperkte ruimte van het kleine bord echt in geslaagd om de sfeer van een zeventiende -eeuwse stad neer te zetten. De illustraties en het kleurgebruik nemen de spelers meteen mee terug in de tijd op een prachtige tour door het centrum van Amsterdam.

Ticket to ride Amsterdam

Ook de kleine treinkarretjes zien er ontzettend leuk uit en zijn totaal anders dan de grote felgekleurde treinen die wij gewend zijn van Mijn eerste reis. Zodra je de doos openmaakt krijg je direct zin om aan de slag te gaan en en echte Hollandse koopman of -vrouw te worden.

Ticket to ride Amsterdam

Even puzzelen

Zoals bij ieder denkspel is het ook bij Ticket to ride Amsterdam even goed lezen en puzzelen, maar door gewoon te beginnen kom je er snel genoeg achter hoe het spel in elkaar steekt. Zeker als je al andere versies van Ticket to ride gespeeld hebt wijst het zich redelijk vanzelf en zit je al snel middenin een spannende strijd om de meeste handelsroutes en waardevolle handelswaar.

Deze nieuwe versie van het alom bekende spel is een kortdurende variant dus ideaal voor een vrij momentje na een drukke dag. Het uitdelen van de kaarten is zo gepiept en in ene klein kwartiertje speel je het spel uit. Wat ik bij deze versie erg leuk vind is dat je eerst van alles verzameld en dan uiteindelijk aan het eind de punten gaat tellen. Zo blijft het tot het einde spannend en het geeft het spel een extra dimensie. Ook de scorepionnen zijn een mooie toevoeging die je extra alert houden en nog fanatieker laten spelen.

Aanrader

Je ziet: wij zijn weer helemaal in onze nopjes met dit fantastische spel! Met het najaar voor de deur zitten wij helemaal goed en gaat Ticket to ride Amsterdam hier zeker weten nog veel tevoorschijn worden gehaald. De leeftijdsaanduiding van 8+ gaan we denk ik wel aanhouden waardoor onze jongste nog even niet mee kan spelen. Door de vele zaken waar je per beurt op moet letten is het voor kinderen onder de 8 waarschijnlijk nog net even te ingewikkeld. Maar oefening baart kunst en voor deze kids is er dus de super toffe Eerste reis variant.

Ticket to ride

Houden jullie thuis ook wel van een uitdaging? En heb je niet altijd zin in eindeloze spellen waar je uren mee bezig bent? Dan is Ticket to ride Amsterdam absoluut aan te raden. Een sfeervol en uitdagend spel voor de hele familie.

Voor meer fantastisch leuke familiespellen volg Asmodee op social media.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *