Mijn eerste bingo – WIN een spellenpakket

Het is weer tijd om cadeautjes weg te geven. Met het heerlijk avondje voor de deur zijn tips altijd van harte welkom en dit jaar heb ik voor jullie ook nog een hele toffe winactie kunnen regelen! Ik testte namens Bis Publishers het vrolijke spel ‘Mijn eerste bingo’ en mag een van jullie blij maken met dit spel plus nog eens maar liefst drie andere super toffe familiespellen. Lees snel verder om te zien hoe je kans maakt op deze fijne cadeaus.

Mijn eerste bingo – school

Uitgever Laurence King Pub – ISBN 9 789492 938589 – Leeftijd 3+ – Thema School

Mijn eerste bingo

Bingo blijft een ontzettend vermakelijk spel voor jong en oud. Wij speelden het recent nog op ons vakantieadres en hoewel ik het eigenlijk altijd een beetje suf vind hadden we een heerlijke avond. Bingo is naast een gezellig spel ook een hele mooie manier om kinderen van alles te leren. Je kunt bijna alles in een bingo-jasje gieten en met ‘Mijn eerste bingo’ van Laurence King Publishers (In Nederland te koop via BIS publishers) stimuleer je onder meer de woordenschat van je kindje en maakt je kind spelenderwijs kennis met het fenomeen ‘school’.

Kleurrijk geheel

Het spel oogt dankzij de vele vrolijke kleuren heel fris en aantrekkelijk. De hoofdfiguren zijn dieren die zich steeds in een voor kinderen herkenbare omgeving bevinden waardoor het spel heel betekenisvol is. Kleine kanttekening hierbij is de schoolkantine, dat is iets wat kleuters in Nederland niet kennen, maar wel weer leerzaam om over te praten natuurlijk.

Zowel de bingokaarten als de losse kaartjes zijn gemaakt van stevig karton waardoor het spel wel tegen een stootje kan en heel geschikt is voor jonge kinderen. Wel pas vanaf drie jaar in verband met het formaat van de kleine kaartjes!

Spelen maar

Natuurlijk kun je dit spel spelen op de standaard manier: pak een fiche, zeg wat erop staat en degene die dit plaatje op zijn kaart heeft mag het erop leggen. Hiermee lijkt dit spel veel op Lotto, het is eenvoudig te spelen en voor kinderen gemakkelijk te begrijpen.

Dor het benoemen van de afbeeldingen wordt spelenderwijs de woordenschat gestimuleerd. Het zoeken naar overeenkomsten in de afbeeldingen is daarnaast ook een hele goede oefening die in een later stadium bij het lezen van pas gaat komen. Je speel dit spel dus zeker niet ‘zomaar’, stiekem dient het een heleboel doelen en leert je kind een heleboel!

Op school

Met een thema als ‘School’ is dit spel natuurlijk ook ontzettend leuk om in de klas te spelen. Hebben kinderen het principe eenmaal door dan kunnen ze het ook prima zelfstandig. Zorg voor een zakje waar de fiches in kunnen en dan kunnen ze helemaal zelf met dit spel aan de slag.

Winnen!

Stop jij dit spel op Pakjesavond graag in de zak? Of lijkt het je wel iets om een mooi spellenpakket onder de kerstboom te leggen? Laat dan weten dat je meedoet en wie jij graag wil verrassen!

De winnaar krijgt van BIS publishers een prachtig pakket opgestuurd met daarin de volgende spellen:

Je ontvangt Mijn eerst bingo – school, Zeemonsters en regenbogen (Slangen en ladders), Poep bingo en het kaartspel Poephelden. Dat worden gegarandeerd geweldige spelletjesmiddagen! Meer informatie over de spellen is te vinden op de website van BIS.

Meedoen kan via Facebook & Instagram of door een reactie achter te laten onder deze blog. De winnaar wordt op zaterdag 27 november bekend gemaakt.

Lees ook: Leren van gezelschapsspellen

8 thoughts on “Mijn eerste bingo – WIN een spellenpakket

  1. Graag zou ik het spellenpakket willen winnen om te gebruiken op mijn werk waar we werken met kinderen die ( tijdelijk nog) niet naar de basisschool kunnen. Dit lijken mij super spellen om met deze kinderen te doen en ze op spelende wijze te enthousiasmeren.

  2. Ik zou heel graag mee willen doen! Dit zou goed ontvangen worden door de kinderen op het kinderdagverblijf waar ik werk. Ik kan er dan meerdere kinderen blij mee maken 😀

  3. Schitterend spelpakket! Ik zelf en ook mijn kleuters houden enorm van bingo spelen! In elk thema laat ik het wel op één of andere manier aan bod komen, zo verrijkend ook voor taal! Laat maar komen dat pakket, iets nieuws ontvangen is altijd super! Top!

  4. Wat een leuk en leerzaam spelpakket!! Die wil ik graag winnen voor de kinderen van de peuterspeelzaal en BSO in Neerkant waar ik werk. Onze kinderen vinden het erg leuk om spelletjes te spelen!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.