Review Lego Harry Potter – Zwerkbal. Speel je eigen Zwerkbal-match!

Zoals je vast wel weet zijn mijn zoon en ik enorme Harry Potter fans! De fantastische Harry Potter Lego-sets waren voor ons dan ook een geweldige ontdekking. Afgelopen najaar kochten we onze eerste set en toen kon een volgende doos natuurlijk met de feestdagen niet uitblijven. Van de goede Sint kregen we de prachtige Zwerkbal-set, goed voor uren speel- en bouwplezier.

Feestje!

Wat een feestje om uit te pakken! De Zwerkbal -set (nummer 75956) is ontzettend uitgebreid en bevat maar liefst 6 mini-figuren, een gouden snaai, torens van de 4 huizen en een basis met 3 goalpalen met ringen. Tot nu toe hadden we alleen Harry en Ron, uit de Aragog-set, dus mijn zoon was helemaal blij met Hermelien, Sneep, Olivier Plank, Lucian Bakzijl, Marcus Hork en nog een Harry, ditmaal natuurlijk in Zwerkbal tenue.

Lego Harry Potter - Zwerkbal
Lego Zwerkbal

Uitdaging

Het in elkaar zetten van de set was een fikse klus, maar prima te klaren voor een 7-jarige die veel met Lego bouwt. Hij heeft er een aantal dagen over gedaan (met tussenpozen natuurlijk) en het begon geen seconde te vervelen. Bij iedere nieuwe toren was hij weer enthousiast en moesten we zijn werk komen bewonderen. Zo ontstond er langzaam een prachtig Zwerkbal-veld met alles erop en eraan.

Actie!

En met alles bedoel ik ook echt álles! Lego zou Lego niet zijn als het thema niet tot in de kleinste details was uitgewerkt (alleen al de Gouden Snaai is geweldig!) en er niet ook nog eens geweldig leuke aanvullende functies waren bedacht. Zo heeft de bezem een heuse schietfunctie om de Slurk door de ringen te schieten, kan het luik van de Griffoendor toren open en kun je de doelpaal bewegen om de wachter voor de ringen te plaatsen.

Na het bouwen valt er dus nog onwijs veel te doen en beleeft je kind zijn eigen Zwerkbal-match!

Top cadeau

Je begrijpt: wij zijn fan! De set is niet heel goedkoop (hij kost gemiddeld €45,-), maar voor Lego is dit een heel gangbare prijs en wat mij betreft is hij dit zeker waard. Kinderen kunnen er tijden mee vooruit en behalve hun ruimtelijk inzicht tijdens het bouwen wordt ook hun fantasie enorm geprikkeld. Een prachtige leerzame set voor iedere Harry Potter fan!

Lees ook: review Lego Harry Potter Aragog’s Lair

Bekijk de Zwerkbal set en andere prachtige Harry Potter Lego bij bol.com:

2 thoughts on “Review Lego Harry Potter – Zwerkbal. Speel je eigen Zwerkbal-match!

Reacties zijn gesloten.