Review Lego City Adventskalender: een hele maand speelplezier!

Nu de Sint het land dan echt verlaten heeft kijken we met zijn allen weer vooruit naar Kerst. Voor kinderen is het best veel allemaal dus een handige kalender om te zien wanneer het écht Kerstmis is kan een fijn hulpmiddel zijn. Ik ben geen fan van kalenders met chocola en ander snoep dus dit jaar bedacht ik dat een Lego adventskalender wel mooi zou zijn voor onze jongens. Kijk je mee hoe hij bevalt en wat er zoal in zit?

Sfeervol uiterlijk

De Lego City adventskalender zit, zoals we van Lego gewend zijn, natuurlijk weer in een super mooie doos! Heel sfeervol en je ziet meteen wat je aan inhoud kunt verwachten. Ik moest even kijken hoe het verder in zijn werk ging, maar je klapt de doos heel gemakkelijk open en vindt dan alle 24 luikjes waar de leukste verrassingen achter verstopt zitten. Klein nadeeltje: ze zijn behoorlijk lastig te openen. Onze oudste van 7 kan het zelf, maar voor onze kleuter van 4 is het best moeilijk dus om te voorkomen dat alles scheurt helpt grote broer kleine broer nu mee.

Lego City adventskalender 2018

Fijne presentjes

De inhoud van de kalender is ontzettend leuk! Je kunt de doos rechtop zetten waarbij de flap dan de ondergrond is waar alles op kan worden uitgestald. Er is een treinrails, een helikopter platform, een sportveld en een besneeuwd pleintje. De meeste presentjes hebben betrekking op de winter en Kerst, maar er zijn ook meer algemene dingen bij zoals autootjes en een graafmachine die je overal voor kunt gebruiken. Heel fijn natuurlijk want na Kerst stop je alles gewoon bij de rest van je Lego collectie en heb je dus weer een heleboel nieuws om nieuwe avonturen mee te bedenken.

Lego City Adventskalender open

Onze vangst

Het is inmiddels 7 december als ik deze review schrijf dus we hebben al wat cadeautjes mogen verzamelen. Onze kleuter kan geen favoriet kiezen, maar oudste was erg blij met de husky. Kleine broer had er al 1 uit de Lego City Arctic reeks en omdat hij toen spijt had dat hij niet dezelfde set had gekozen was de verrassing nu extra groot.

Zelf vind ik de sneeuwpop en de slee erg charmant en ik denk dat de locomotief en kerstboom die op de doos staan ook in de smaak zullen vallen.

Duurzaam cadeau

De Lego City adventskalender is een heel mooi cadeau voor de feestdagen. Aftellen naar Kerst, maar dan op een gezonde manier. Het is best luxe, iedere dag een cadeautje, maar Lego is en blijft leerzaam én duurzaam dus hier kan ik meer achter staan dan achter 24 dagen snoep. De kalender zou ook een heel mooi klassen-cadeau kunnen zijn met Sinterklaas. Als je echt veel meer dan 24 leerlingen hebt is het niet ideaal, maar anders kan er fijn iedere dag iemand een vakje open maken en is de Lego-collectie voor de klas daarna weer prachtig aangevuld. Een aanrader voor Lego-fans, goed voor een hele maand speel- en bouwplezier!

Lees ook: Review Lego Harry Potter: Aragog’s Lair

Lijkt deze adventskalender je wel wat? Je bestelt deze en andere mooie kalenders eenvoudig via onderstaande links. Een fijne decembermaand gewenst!