Vakantie- en shoplog meivakantie

Voor ons is de school inmiddels weer begonnen. Wat ging de meivakantie snel! En ondanks het weer dat vooral in de tweede week niet echt mee wilde werken, vermaakten wij ons prima. Een verslagje van de afgelopen twee weken.

Homemade cookies

Inmiddels vaste prik tijdens vakanties: samen kliederen in de keuken. Omdat ik voorheen in het onderwijs werkte was ik natuurlijk ook altijd in de schoolvakanties vrij en zo is dat ritme er al vroeg ingekomen bij ons. Al toen oudste een jaar of twee was stonden we regelmatig samen te koken en bakken dus nu kom ik er niet meer mee weg om het niet te doen.

   

 

Dit keer was het tijd voor koekjes want vooral het uitsteken van de vormpjes vinden de jongens superleuk. Ik vond een recept bij Laura’s Bakery.  Een heel makkelijk recept waar ik alle ingrediënten voor in huis had en met een verrukkelijk resultaat!

Lees ook: Lekker bakken: kokoskoekjes van Mind your feed

Speelpret

Natuurlijk werd er ook heel veel gespeeld! De eerste week heel veel buiten in de nieuwe zandbak en met de nieuwe schommels. Maar ook binnen werd er volop gespeeld. Met het nieuwste Kikkerboek en met de strijkkralen bijvoorbeeld. Er werden hutten gebouwd in de huiskamer en we deden natuurlijk een heleboel spelletjes. ‘Color Yatzy’, dat we kochten op de vrijmarkt met Koningsdag, is momenteel favoriet. Maar ook de oude vertrouwde spellen die we al jaren in de kast hebben staan doen nog steeds goed dienst.

 

En de vakantie zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een bezoek aan Monkey town. Niet mijn favoriet, alhoewel de cappuccino er prima is, maar de jongens blijven erom vragen en ze kunnen zich  er uren vermaken zonder dat er een onvertogen woord valt.

Lees ook: Review: gezelschapsspellen Dixit & Ticket to ride

Shoppen

Vakanties zijn ook altijd ideaal om de kasten eens uit te mesten (ik blijf zakken kleding afvoeren, ik schrik er soms zelf van!) en de garderobes aan te vullen. Oudste heeft een flinke groeispurt achter de rug. Zijn broeken en shirts waren al aardig aangevuld, maar het was toch ook echt tijd voor nieuwe schoenen en sandalen. Na heel wat passen en zuchten vonden we sandalen uiteindelijk bij van Haren en bij Intersport kochten we stoere Björn Borgs:

Schoenen moeten echt meteen goed zitten want anders krijg ik het met geen mogelijkheid voor elkaar dat hij ze aan wil en deze zaten meteen perfect. Nu een beetje zuinig zijn dan kunnen we er weer een half jaartje tegen.

Bij C&A kochten we nog een leuke set korte broeken en natuurlijk wrijfshirts:

Oudste had er al een, maar kleine broer kon natuurlijk niet achter blijven. Het Mickey Mouse shirt kocht ik later nog bij Zeeman; die was gewoon té leuk om te laten hangen!

Familiedagje

Papa kon gelukkig ook een dag vrij nemen en zo konden we nog een laatste keer genieten van onze Efteling abonnementen.

     

Met een graad of 20 was het weer perfect en ook de drukte viel reuze mee. Langer dan 40 minuten, bij de Piranha en Symbolica, hebben we niet hoeven wachten. Een heerlijke dag!

Afsluiter

Aan alle leuke tijden komt natuurlijk uiteindelijk een eind. Wij sloten de vakantie zondag af met een gezellige fietstocht door onze schitterende omgeving en een heerlijke barbecue.

   

Ik hoop dat jullie net zo van de vakantie genieten als wij!