Cadeautips – Leuke en leerzame december cadeaus

Zoals je vast weet ben ik groot voorstander van educatief speelgoed. Gelukkig blijkt de goede Sint mijn visie te delen en komen er ieder jaar voornamelijk mooie, duurzame en leerzame cadeautjes ons huis binnen. Het leek me leuk om mijn favorieten met jullie te delen, wellicht zitten er handige tips voor je bij! Kijk je mee naar mijn december cadeau tips?

Tijdschriften & puzzelboekjes

Als je net als ik weg bent van lezen en taal mogen tijdschriften natuurlijk niet ontbreken! Leuk voor in de schoen, maar ook als extraatje bij de grotere cadeaus. Het gaat toch vooral om het uitpakken en kleinere cadeautjes zijn net zo leuk als hele grote!

Dolfje Weerwolfje en RomPomPom zijn twee van mijn favorieten. Onze kleuter vermaakt zich heel goed met die laatste en het sluit ook nog eens perfect aan bij school. Wij gebruiken het vaak om de tijd te doden als we op grote broer wachten bij de zwemles.

Behalve tijdschriften zijn er ook geweldig leuke puzzelboeken te krijgen, zelfs al voor peuters! Wij mochten er het afgelopen jaar een aantal testen voor Denksport en onze jongens waren heel enthousiast! Mijn reviews kun je hier vinden.

Boeken

Een inkoppertje: boeken mogen natuurlijk niet ontbreken! Perfect voor pakjesavond, maar ook altijd érg fijn voor onder de kerstboom. Dit zijn mijn favorieten voor deze tijd van het jaar:

Welterusten, kleine beer

Dit sfeervolle prentenboek van de Ierse auteur Martin Waddell doet het elk jaar weer goed. Wij hebben de pop-up versie in de kast staan en die is echt schitterend! Een prachtig verhaal en geweldige illustraties die helemaal passen bij koude, donkere dagen.

Toen ik nog voor de klas stond bedacht ik een gezellige, interactieve voorleesactiviteit bij dit boek. Je vind hem hier.

Het kind van de Gruffalo

De Gruffalo kennen we inmiddels allemaal wel. Een tijdloos prentenboek, altijd weer een hit bij jonge kinderen. De jongens en ik kunnen het boek inmiddels dromen, maar vervelen gaat het nooit! Het kind van de Gruffalo is een hele fijne aanvulling. Het verhaal steekt op dezelfde manier in elkaar als De Gruffalo, een spannend, voorspelbaar verhaal op rijm met hele mooie illustraties. Het kartonboek lag hier enkele jaren geleden onder de kerstboom en komt nog vaak uit de kast.

Oceaan en hemel

Geen specifiek winterboek, maar als we het dan hebben over cadeauboeken dan mag deze niet ontbreken. Een betoverend sprookje met adembenemend mooie tekeningen, perfect voor het slapen gaan. Mijn uitgebreide bespreking kun je hier teruglezen.

Puzzels

Nog een heerlijke activiteit voor de wintermaanden: puzzelen! Oudste heeft het een aantal jaren nauwelijks gedaan, maar sinds hij een aantal weken terug een puzzel leende bij de bieb is hij om. Ik heb van Sint vernomen dat hij dit jaar een aantal hele mooie, uitdagende puzzels komt brengen:

De 3D-puzzels komen van SoLow en zijn ideale schoencadeautjes. De houten denkpuzzels komen van Action en zijn met €4,95 ook zeer gunstig geprijsd.

taalspellen

Altijd fijn: materialen om thuis te oefenen met de taal- en schrijfvaardigheid. Mijn favoriete materialen komen allemaal van uitgeverij Zwijsen. Ik heb geen aandelen, maar de materialen sluiten gewoon perfect aan bij school en daarom zit je hiermee altijd goed.

De letterdoos is er in twee varianten voor zowel kleuters als kinderen in groep 3. Perfect om woordjes mee te oefenen! De schrijfkaarten en Gorgels taalspellen heb ik eerder uitgebreid besproken. De reviews zijn hier terug te vinden:

     

Schrijfkaarten                                                        Gorgels

spellen

Spelletjes! De kasten puilen uit en er staan er nog véél meer op mijn verlanglijstje! Zo wil ik heel graag deze Harry Potter varianten van De betoverde Doolhof & Triviant:

Halli Galli

Vorig jaar bracht de Sint oudste (toen 6 jaar) Halli Galli, een schot in de roos! We spelen het spel nog regelmatig en hebben er altijd veel lol mee. Onze kleuter kreeg voor zijn 4de verjaardag de junior variant en ook deze is en blijft ontzettend leuk én leerzaam! Oudste speelt ook nog graag mee en voor kleuters is het prima te doen. Bij deze variant gaat het niet om tellen, maar om kleuren vergelijken. Heb je twee lachende clowns op tafel in dezelfde kleur dan druk je zo snel mogelijk op de bel! Maar pas op: er zijn ook droevige clowns bij! Druk je terwijl er een droevige clown op tafel ligt dan moet je een kaartje aan je medespelers geven.

Concept kids dieren

Bij dit coöperatieve spel draait alles om samenwerken. Verzamel samen zoveel mogelijk kaartjes en behaal de status van Machtige leeuw!

Inhoud Concept kids

Dit spel mochten we recent testen en de hele familie, inclusief opa en oma, is fan! Kinderen worden uitgedaagd om heel goed na te denken over de dieren en over het formuleren van hun woorden. Je moet immers aanwijzingen geven, maar mag niets verklappen! Echt een onwijs mooi en goed doordacht spel. Mijn review lees je hier.

Ik hoop dat je wat aan mijn tips gehad hebt. Met deze cadeaus kom je de maand december in elk geval goed door! Even geen games en televisie, maar ouderwets gezellig bezig zijn en de hersenen aan het werk zetten. Veel plezier!

Dé tip gezien? Je bestelt de cadeaus eenvoudig via onderstaande links: