Spellen van Asmodee – spelen en leren met Dobble en Story Cubes

Zoals iedereen zitten wij natuurlijk ook al een aantal weken voornamelijk thuis. Wat een geluk dus dat Asmodee Nederland zo onwijs lief was om een prachtig spellenpakket beschikbaar te stellen voor een review! Wij zijn echte spelletjesfanaten en hadden al een aantal hele toffe spellen van Asmodee in huis waar we heel graag en vaak mee spelen. Inmiddels hebben we ook Dobble en de Story Cubes uitgeprobeerd en als je nog op zoek bent naar leuke vakantiespellen lees dan zeker even verder.

Dobble Classic – razendsnel spel voor knappe koppen

Over Dobble had ik al heel veel positieve berichten gehoord en dit spel stond dan ook hoog op mijn wensenlijstje. Eerder kon je in een persbericht al lezen dat het spel er nu tijdelijk als gratis download is en ik stond eigenlijk op het punt deze te printen toen het pakket binnenkwam. Ik wist niet dat Dobble erin zou zitten dus dit was echt een super verrassing!

Spellen van Asmodee - Dobble
Asmodee Dobble Classic

Hoe gaat het spel in zijn werk?

De bedoeling van Dobble is om zo snel mogelijk de identieke symbolen op de kaarten te ontdekken. ‘Vertrouwend op een scherpe blik en snelle reflexen, creëert Dobble een geweldige beleving voor zowel kinderen als volwassenen waarbij iedere speler wordt meegenomen in de actie van het spel.’

Op mijn Facebook pagina las ik in de recacties al dat het spel veel wordt gespeeld bij BSO’s en dat de leidsters het daar regelmatig afleggen tegen de kinderen. Je zult zien, eenmaal aan het spelen wordt iedereen bloedfanatiek en wil je niets liever dan al die kaartjes bij elkaar graaien!

Spellen van Asmodee - Dobble

Eindeloos veel pret met Dobble

De spellen van Asmodee zijn vaak reactiespellen en ook van Dobble wordt je in eerste instantie eigenlijk gewoon enorm zenuwachtig. Op een leuke manier want je wilt zo graag winnen dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet wat dan weer leidt tot hilarische situaties.

Wat heel fijn is bij dit spel is dat de handleiding vijf minispellen bevat waardoor je dus eenvoudig kunt afwisselen in de manier waarop je het speelt en in moeilijkheidsgraad. Soms moet je de meeste kaarten verzamelen, soms moet je juist proberen je kaarten zo snel mogelijk kwijt te raken. Zo blijft het voor iedereen leuk en uitdagend en gaat Dobble nooit vervelen.

Dobble Asmodee

Wij zijn helemaal weg van dit spel en gaan het de komende tijd zeker weten vaak spelen!

Aantal spelers: 2 tot 8 – leeftijd 6+ – spelduur: circa 15 minuten

Fantaseer erop los met Story Cubes

Ook in ons pakket: Story Cubes. En geloof het of niet, ook deze wilde ik al tijden hebben. Weer een geweldige verrassing dus die hele goed van pas komt! Story Cubes zijn heel goed te gebruiken in de klas en zeker in mijn groep 3 lijkt het me een heel leuk middel voor creatieve schrijf- en tekenopdrachten of een kringgesprek.

Maar voor nu zijn de scholen helaas dicht dus testen wij de Story Cubes gewoon thuis. En onze kleuter was meteen fan!

Hoe gaat het in zijn werk?

Rol de blokjes en gebruik de negen zichtbare afbeeldingen om een verhaal mee te verzinnen. Dankzij de onbeperkte mogelijkheden biedt Rory’s Story Cubes uren fantasierijke pret aan alle leeftijden.

Eindeloze mogelijkheden

Het gebruik van de Story Cubes is dus echt ontzettend eenvoudig en omdat er geen foute antwoorden bestaan heel leuk en laagdrempelig voor iedereen. Kinderen hoeven niet bang te zijn om fouten te maken en kunne hun fantasie helemaal de vrije loop laten. Het is wel fijn om een beetje te sturen. Een vliegtuig hoeft natuurlijk niet altijd een vliegtuig te zijn, maar kan ook worden geïnterpreteerd als ‘vervoermiddel’ zodat je in je verhaal elk willekeurig vervoermiddel kunt nemen dat je maar wil.

Maak eenvoudig je eigen verhaal

Story Cubes zijn een heel mooi middel om de fantasie te prikkelen en kinderen bewust te maken van de opbouw van een verhaal. In de handleiding wordt ook als tip gegeven om drie dobbelstenen te gebruiken voor het begin, drie voor de kern en drie voor het slot van je verhaal. Dit geeft structuur en maakt het bedenken van je eigen avontuur een beetje eenvoudiger.

Je kunt Story Cubes zoals gezegd gebruiken in de klas, voor schrijf- of tekenopdrachten of om met kinderen in gesprek te komen. Daarnaast zijn ze erg leuk als tijdverdrijf voor thuis, voor het bedenken van een persoonlijk bedtijdverhaaltje en ook voor onderweg. Kortom: je kunt er alle kanten mee op en onze jongste vermaakte zich er de afgelopen week al prima mee. Met een prijs van maar €9,95 zie ik geen enkele reden om ze niet te kopen. Met de spellen van Asmodee kom je de komende meivakantie zeker door!

Wij testten overigens de Classic variant, maar ook de Story Cubes zijn in eindeloos veel variaties te krijgen.

Asmodee Story Cubes

Leeftijd: 6+ – spelers: 1+

Lees ook: Review Concept kids dieren – coöperatief familiespel

In ontdekte dus ook nog deze Harry Potter variant van Dobble. Die gaat op ons wensenlijstje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *