Review – een frisse en opgeruimde start met de Eenvoudig leven agenda

Wat een heerlijk vrolijke en frisse uitstraling heeft de nieuwe Eenvoudig leven agenda. En de slogan ‘meer bereiken door minder te doen’ klinkt als muziek in de oren! Op verzoek van auteur Nynke nam ik deze agenda eens uitgebreid onder de loep. Als je net als ik ook op zoek bent naar meer rust, overzicht en balans dan zou dit weleens dé tool voor 2020 kunnen zijn.

Fris en fruitig

Een ding is zeker: met deze vrolijke planner van Nynke Valk ga ik fris en fruitig het nieuwe jaar in! De zonnige gele cover springt meteen in het oog en ik weet niet hoe dat voor jou is, maar ik word van geel altijd enorm happy. Super fijn dus dat ik deze planner voor jullie mag testen!

Pakkende slogan

Zoals ik al zei, ook van de slogan op de voorkant werd ik heel erg blij! Ik heb altijd zo enorm veel dromen en doelen voor mezelf dat ik regelmatig door de bomen het bos niet zie. Zou het echt mogelijk zijn om mijn doelen toch te behalen en intussen mijn energie wat beter te verdelen en tijd over te houden voor ontspanning?

De Eenvoudig leven agenda belooft van wel. Hij ‘brengt je naar de kern van hoe jij je leven vorm wilt geven, geeft structuur en focus en – voor mij als ik heel eerlijk ben een heel goed punt – haalt je uit de digitale wereld.’ Ik ben dol op social media en mijn werk speelt zich natuurlijk grotendeels achter de computer af, maar soms zou ik best een pauze willen nemen. Of bijvoorbeeld mijn social media op vaste momenten willen beheren in plaats van de hele dag door. Dat wordt dus punt nummer 1 voor mij om het komende jaar aan te werken!

Handige tool

Voordat je begint met invullen heeft auteur Nynke een heleboel handige tips voor je beschreven die je helpen om alles uit deze bijzondere planner te halen. De tweede, ‘houdt het klein en haalbaar’ is meteen al een hele fijne. Met groot dromen is niets mis, maar ik ren mezelf regelmatig voorbij. Als er een heleboel mooie, leuke dingen op je pad komen die je geen van allen wilt missen dan kun je voor jezelf altijd wel een manier bedenken waarop het allemaal gaat lukken. Tot het moment echt daar is en er van alles tegenzit en je geen idee meer hebt hoe je het in hemelsnaam allemaal voor elkaar moet krijgen. Ik hop dat de planner mij hier bewuster mee om laat gaan.

Fijne vormgeving

De Eenvoudig leven agenda ziet er niet alleen van buiten, maar ook van binnen geweldig uit. Hij blinkt eigenlijk uit in eenvoud en dat maakt hem meteen heerlijk overzichtelijk. Per week heb je twee pagina’s tot je beschikking waarin de dagen en schrijfruimtes allemaal zijn afgebakend met eenvoudige zwarte lijnen. Heel helder en gestructureerd. Iedere maand heeft een thema en begint met een inspirerende tekst. Daarnaast kun je per week belangrijke thema’s voor jezelf noteren. In het voorbeeld aan de binnenzijde van de agenda kun je zien dat je hierbij kunt denken aan onderwerpen als ‘rust, website, werk en intimi’. Allemaal belangrijke zaken voor ieder van ons die allemaal evenveel aandacht verdienen.

Eenvoudig leven agenda

Inspirerend

Naast een agenda is deze planner ook een heel inspirerend werkboek. Of zoals de auteur het beschrijft ‘een levensplanner’. De teksten die bij de maanden worden gegeven hebben titels als ‘Afleiding herkennen‘, ‘Het begint met een pauze‘ en ‘Als je weinig tijd hebt‘. Voor mij en ongetwijfeld een heleboel andere drukbezette vrouwen (en mannen, maar deze agenda is wel echt meer een werkboek voor dames) heel herkenbare thema’s waar ik echt graag mee aan de slag wil.

agenda 2020 - Letters & spetters

Time for change

Zou het me komend jaar dan echt gaan lukken? Kan ik regelmatig bewust stilstaan? Even pauze nemen en me focussen op wat ik nu écht wil. De Eenvoudig leven agenda is in elk geval heel fijn van formaat. Ik ben vaker aan bullet journals en uitgebreide planners begonnen, maar al na een paar weken gaat het mis omdat ik gewoon de tijd niet heb (of niet neem) om ze in te vullen. Ik heb goede hoop dat het me met deze vrolijke agenda eindelijk wel echt gaat lukken. Dat ik in 2020 weer heerlijk ga knallen, maar wel in balans en met tijd en aandacht voor andere zaken dan alleen maar werk.

Meer weten over het werk van Nynke Valk? Neem een kijkje op haar prachtige website.

Ook zin in een eenvoudiger leven? Je bestelt de agena eenvoudig via onderstaande link.