Review Denksport: Tien voor taal varia + app

Dat Denksport onwijs leuke puzzelboekjes heeft voor kinderen konden jullie de afgelopen tijd al op mijn blog lezen. Dit keer was het tijd om zelf aan het puzzelen te slaan met de 10 voor taal Beeldpuzzel special. Een lekker dik en gevarieerd puzzelboek , ideaal voor de vakantie!

Full colour puzzelplezier

 

Allereerst ziet deze splinternieuwe titel in het uitgebreide Denksport assortiment er prima verzorgd uit. En wat zo leuk is: ik heb echt al jaren geen 10 voor Taal meer gekeken op televisie, maar op de een of andere manier is het logo toch heel herkenbaar. Tot vorig jaar waren er in de 10 voor Taal-reeks twee full colour bundels die in deze dikke special zijn samengevoegd. Nog meer puzzelplezier dus en de bundel is zo gevarieerd; hier zit zeker weten voor ieder wat wils in!

 

Aangename verrassing

Persoonlijk ken ik Denksport vooral van de cryptogrammen bundels waarvan mijn moeder er een heleboel gemaakt heeft in haar leven. Jarenlang had ze een abonnement en was puzzelen echt haar favoriete vrijetijdsbesteding. Nu ben ik zelf totaal niet goed in cryptogrammen en als dat het beeld is dat je van puzzelen hebt dan pak je dus niet zo snel naar een boekje. De 10 voor Taal varia bundel was dan ook echt een aangename verrassing! Zeker wel pittig, maar het aanbod aan puzzels is zo divers dat ook een leek hier heel eenvoudig mee aan de slag kan.

Van quiz tot cryptokraker

De bundel start met een superleuke ‘Combiquiz’. Dit is een combinatie van kruiswoord-, aanvul- en quizomschrijvingen. Heel leuk om te doen en vooral de quizvragen geven er net even een andere draai aan en zorgen voor een fijne afwisseling.

Ook erg leuk en voor mij helemaal nieuw was de ‘Plaatjespuzzel’. Achttien tekeningen met daarop twee samengevoegde afbeeldingen waar letters aan veranderd moeten worden. Een beetje het idee van een rebus, maar dan net even anders.

Liefhebbers van rebussen kunnen hun hard ook ophalen met de letter- en beeldrebussen die de bundel bevat. Daarnaast zijn er onder andere de cryptokraker, namen noemen ( ‘Hij is de eeuwige kwelgeest van de smurfen‘ etc), filipinekrakers en een beeldraadsel. Echt teveel om op te noemen en door de variatie blijf je aan het puzzelen, top gedaan van de makers!

Leuk extraatje

Mocht je nu klaar zijn met de bundel en nog geen genoeg hebben van al die krakers en quizzen dan is er nog de super mooie (gratis!) Denksport-app. Ook deze biedt weer een heel gevarieerd aanbod, ook voor wie het bij de gratis variant wil houden en geen uitbreiding wil kopen.

Persoonlijk vind ik Zweedse puzzels altijd leuk om te maken en ook deze zijn beschikbaar in de app. Eenmaal gekozen verschijnt in het scherm een duidelijke 3* puzzel met daarbij een heel duidelijk en makkelijk te bedienen toetsenbord.

 

Je kunt om hints vragen door op het vraagteken te drukken. De app geeft je dan een letter cadeau. Wil je meer puzzels maken dan is er de mogelijkheid om er 25 te kopen voor het bescheiden bedrag van €1,09.

De app ziet er heel verzorgd uit, is duidelijk herkenbaar als Denksport-product en heel gebruiksvriendelijk. Een hele fijne aanvulling op je papieren puzzelboekje en handig voor wanneer je dat boekje gewoon even niet bij de hand hebt.

 

Top producten voor een heerlijke zomer

Het mag duidelijk zijn: ik kan de nieuwe 10 voor Taal bundel en de mooie Denksport app absoluut aanbevelen. Voor een klein bedrag kun je uren vooruit. Perfect voor de komende zomer aan het strand, op de camping of gewoon thuis in de tuin!

Verrassing!

Natuurlijk bewaar ik het leukste voor het laatst. Want ook dit keer stelt Keesing media group, waar Denksport onderdeel van uitmaakt, een exemplaar ter beschikking voor een van jullie! Kans maken is heel eenvoudig: laat hieronder een reactie achter of like het Facebook bericht van deze actie en plaats daar een reactie om te laten weten dat je meedoet.

Op maandag 11 juni 2018 wordt er geloot.

Let op: wanneer je reageert onder dit bericht krijg ik je e-mailadres en IP-adres te zien. Ik doe hier uiteraard niets mee (e-mail gebruik ik alleen om je te berichten wanneer je gewonnen hebt), maar mocht je dit niet willen dan kun je gewoon meedoen via Facebook. Voor meer informatie zie de privacy verklaring.

Lees ook: review Denksport voor kids & review Papercloud

 

One thought on “Review Denksport: Tien voor taal varia + app

  1. Ik doe graag mee, vooral omdat we met z’n allen op de achterbank onderweg naar vakantie hieraan beginnen. Daarna op strand en camping etc etc 😉

Reacties zijn gesloten.