Jungle speed – uitdagend familiespel voor knappe koppen

Wat waren we blij met onze spellen de afgelopen periode! Het gedwongen thuiszitten werd hierdoor een stuk minder vervelend. Van Asmodee Nederland ontvingen wij een prachtig pakket familiespellen om te testen. Het laatste spel dat ik graag aan jullie wil laten zien is Jungle Speed. Een super stoer reactiespel voor het hele gezin. Wij zijn fan en werden er allemaal bloedfanatiek van.

Jungle speed

Grijp de totem!

De eerste speler die al zijn kaarten wegspeelt wint het spel.

Jungle speed - familiespellen

Opletten geblazen

Doel van Jungle Speed is dus om als eerste al je kaarten weg te spelen. Dit klinkt eenvoudig, maar bij dit snelle spel heb je acht al je aandacht nodig. Een foutje is snel gemaakt en voor je het weet ligt er weer een enorme berg kaarten voor je neus. Hte spel bevat 70 kaarten dus als je maar met een klein gezelschap bent heb je sowieso veel kaarten om weg te spelen.

Qua opzet heeft het spel wel wat weg van Halli Galli waarbij je ook steeds een kaart moet omdraaien en snel op bepaalde symbolen moet reageren. Jungle Speed is echter wel en tandje moeilijker en kent ook meer regels. Zo draai je bij dit spel juist om beurten een kaart om, tenzij je een bepaald symbool tegenkomt. Dan moet je juist weer allemaal tegelijk een kaart omdraaien. En bij weer een ander symbool probeert iedereen zo snel mogelijk de prachtig gekleurde totem te grijpen. Je snapt: dat wordt knokken! Van dit spel word je al snel echt bloedfanatiek dus wees gewaarschuwd.

Jungle speed

Spanning en sensatie

Jungle Speed is echt een razend spannend spel waarbij je constant op het puntje van je stoel zit. Je moet snel zijn, maar tegelijkertijd ook slim. De symbolen op de kaartjes lijken ontzettend veel op elkaar. Laat je dus niet foppen en kijk heel goed voordat je actie onderneemt!

De spelregels zijn heel helder en op een komische manier geschreven. De makers hebben er zelfs aan gedacht echte ruzie te voorkomen.

Slim zijn is een goede zaak, maar oneerlijk zijn niet!

Als er een discussie is over wie als eerste de totem gegrepen heeft, heeft het geen enkele zin om de totem met kracht naar je toe te trekken. Probeer eerste te bepalen wie de meeste vingers rond de totem heeft. Bij ene gelijkspel is de speler die de totem het laagste vasthoudt, de winnaar.

Jungle Speed

Uren plezier voor de hele familie

Jungle Speed was voor mij echt een verrassing. Een prachtig vormgegeven spel waar jong en oud uren mee zoet kunnen zijn. Let wel op: het is duidelijk geen spel voor mensen die slecht tegen hun verlies kunnen. Het grijpen van de totem kan voor discussie zorgen en als je te fanatiek ben kom je er samen niet meer uit. Onze oudste van bijna 9 vindt het geweldig, maar voor de jongste van 6 is het spel echt niet geschikt. Het spel is bedoeld voor iedereen anaf 7 jaar. Voor jongere kinderen is er wel een vrolijke kids-variant verkrijgbaar.

Kan jouw familie echter prima tegen een wedstrijdje dan is dit spel een echte aanrader! Een betaalbaar spel dat in diverse varianten te krijgen is en dat nooit gaat vervelen.

Lees ook: Dobble en Story Cubes van Asmodee

Meer informatie en andere super toffe spellen zijn te vinden op de website van Asmodee Netherlands.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *