Denksport voor kids: vrolijke boeken voor peuters en kleuters

We mochten weer wat leuks testen: twee super vrolijke, kleurrijke en uitdagende puzzelboeken voor kinderen van 2 t/m 8 jaar. Met de kerstvakantie voor de deur kwam dat natuurlijk perfect uit!

Denksport voor kids

Voor groot en klein

Eerlijk gezegd was ik tot voor kort nog helemaal niet bekend met de prachtige Junior lijn van Denksport. Ik kende het alleen van de cryptogrammen die mijn moeder al maakt zolang als ik me kan heugen en was heel aangenaam verrast door het enorm ruime aanbod prachtige puzzelboeken voor kinderen.

De Junior-collectie bestaat uit maar liefst 21 boekjes en een toffe puzzelposter voor de jongsten. Of je nu een peuter in huis hebt of een beginnende puber: Denksport groeit met je mee. Wij mochten aan de slag met de Mini mix voor peuters (2 -4 jaar) en Spelen met kleur (6 – 8 jaar). Kijk snel wat mijn jongens ervan vonden.

minimix voor peuters

Mini mix voor mini puzzelaars

Dit super mooi ogende, vierkanten boekje heeft een perfect formaat voor kleine handjes. Het is gemakkelijk hanteerbaar en door de super vrolijke kaft waar de kleuren vanaf spatten ziet het er voor jonge kinderen heel aantrekkelijk uit.

Binnenin tref je maar liefst 48 pagina’s puzzelplezier voor je kleintje. Er zijn kleurplaten, lijnenpuzzels en opdrachten als ‘wat hoort er niet bij?’ en ‘hoeveel zijn het er?’. Alle afbeeldingen zijn heel eenvoudig weergegeven met dikke, zwarte lijnen waardoor alles heel overzichtelijk is en ook voor kleintjes vingertjes goed in te kleuren of over te trekken.

Kleurfestijn

Het boekje ‘Spelen met kleur‘ oogt al net zo vrolijk als zijn voorganger voor de allerkleinsten. Dit boekje is rechthoekig en bevat liefst 44 pagina’s boordevol prachtige kleurplaten en tekenopdrachten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de ‘spiegeltekening’? Ontzettend leerzaam en een hele uitdaging om de afbeelding keurig gespiegeld op de andere helft van het papier te krijgen.

Ook voor het oefenen met het herkennen van getallen en de dobbelsteen beelden is dit boek een super mooie aanwinst. Je kind is spelenderwijs hartstikke druk bezig om zijn vaardigheden op rekengebied te vergroten zonder het zelf in de gaten te hebben. Gaandeweg ontstaat een prachtige kleurrijke collectie platen waar je kind met plezier nog eens doorheen zal bladeren.

Mijn jongens en dan vooral de oudste van 6, hebben de boekjes met plezier voor jullie getest en zijn voorlopig nog niet uitgepuzzeld!

Mooi cadeau

De boekjes zijn met €3,75 (Mini mix) en €4, 25 (Spelen met kleur) wat mij betreft heel mooi geprijsd. Kinderen kunnen er tijden mee vooruit wat de boeken uitermate geschikt maakt voor tijdens een vakantie. Een origineel cadeau ter ere van bijvoorbeeld een verjaardag, rapport of zwemdiploma dat zeker weten vaak tevoorschijn gehaald zal worden!

Lees ook: Review Van punt naar punt