De geheime gang – coöperatief spel voor echte speurneuzen

Nu we veel thuis zitten worden hier extra veel spelletjes gespeeld. Een beetje afwisseling is altijd fijn dus waren we erg blij dat we kennis mochten maken met de coöperatieve spellen van Sunny Games. Als eerste testten wij het spannende speurspel De geheime gang waarin je samen de schatten van het huis moet beschermen tegen op de loer liggende dieven.

Auteur Jim Deacove – Illustrator Asia Jackowska – Vormgever Jeroen van Dijk – Producent Nederlandse Spellenfabriek – Uitgever Sunny Games – ISBN 9 789079 629077 – Leeftijd 5+

De geheime gang - Sunny Games

Het spel

Vannacht hebben de dieven drie kostbare voorwerpen verstopt in de geheime gang. Wij zijn detectives en proberen te ontdekken wat de dieven willen stelen. Als dit lukt voordat de klok twaalf keer slaat, zijn we de dieven te slim af.

Prachtige vormgeving

De omschrijving en uitstraling van dit spel spraken mij direct aan. Het doet een beetje denken aan Cluedo en een mysterieus oud huis spreekt bij mij altijd tot de verbeelding. De vormgeving van het spel is werkelijk schitterend en maakt het ontzettend aantrekkelijk. De eerste keer is het even werk om alles in elkaar te zetten, maar een volgende keer gaat dat al een stuk eenvoudiger. Ook heb je dan alle kaartjes al losgemaakt dus kun je na de eerste keer altijd vlot van start.

De geheime gang

Spannende missie

Ik speelde het spel samen met onze jongste van zes, die net in groep 3 zit en voor kinderen van deze leeftijd is het echt een aanrader. In principe speel je met De geheime gang memory, maar dan in een heel mooi jasje. Ik was even bang dat dit al snel zou gaan vervelen, maar niets was minder waar. Onze knul was enorm geboeid door onze missie en kon er geen genoeg van krijgen.

Samen tegen de tijd

Dit komt mede door de klok die naar mijn mening echt een onmisbaar element vormt in dit spannende speurspel. Het is voor kinderen altijd leuk om aan de wijzers te mogen draaien en door de druk die je voelt wordt je al snel heel fanatiek.

En dan is het natuurlijk erg fijn dat De geheime gang een coöperatief spel is. Hoe fanatiek je ook bent, je wint of verliest altijd samen. En de dieven zijn natuurlijk fictieve winnaars dus dan voelt verliezen al een stuk minder vervelend. Mijn zoon heeft over het algemeen veel moeite met verliezen, maar bij dit spel bleef het tot het eind toe gewoon heel gezellig.

Aanrader

De geheime gang is wat ons betreft dan ook een echte aanrader voor de hele familie. Met dit spel heb je samen een heleboel plezier en ben je echt ontspannen bezig. Zeker in deze gekke tijden en in onze veeleisende samenleving een verademing. Dit spel is dan ook een prachtig cadeau voor de komende feestdagen, goed voor een winter vol spelplezier.

Meer weten over de coöperatieve spellen van Sunny games? Neem een kijkje op de website. Binnenkort lees je hier op de blog onze review van Stop de stropers, een coöperatief strategiespel voor iedereen vanaf 8 jaar.

Lees ook: Het Kleurenmonster – Vrolijk en kleurrijk spel vol emoties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *