Recensie Fornite – Gevangen in Battle Royale 2; voor de echte fan

Een leesboek dat zich afspeelt in de wereld van Fortnite, dat leek me nu eens een goed plan om te gaan lezen! Ik hoor overal om me heen van alles over het spel en zie iedereen (inclusief mijn eigen kids) het dansje doen, maar ik heb geen idee wat Fortnite nu eigenlijk inhoud. Na het lezen van dit boek weet ik al iets meer, maar een echte kenner zal ik nooit worden vrees ik. Kijk je mee naar Gevangen in Battle Royale deel 2?

Auteur: Devin Hunter
Uitgeverij: van Holkema & Warendorf
ISBN: 97890 00 366750
Leeftijd: 9+
Thema: Fortnite- virtual reality – vriendschap – avontuur

Inhoud

Grey zit samen met honderd andere spelers vast in een gehackte reality-versie van Fortnite Battle Royale. Gelukkig worden hij en zijn squadmaten steeds beter en komt hij steeds dichter bij de top. Als ze voor het einde van het seizoen de top vijf halen, kunnen ze veilig terug naar huis. Dan stappen Ben en Tristan ineens over naar een andere squad. Grey voelt zich verraden. Zal het hem lukken om samen met zijn nieuwe squad alsnog de top te bereiken?

Ongrijpbare wereld 

Heel eerlijk: als leek is het echt even wennen, deze tweede Fortnite bundel. Zoals ik al zei weet ik niks van het spel en de squads, lama’s en AR’s vliegen je om de oren. Ik dacht eerst dat ik die lama verkeerd las en wat ze nu precies doen is me nog altijd een raadsel, maar er lopen dus echt lama’s rond in deze game en die hebben een belangrijke functie. Het is maar dat je het even weet.

Enige voorkennis gewenst

Nu heb ik ook deel 1 niet gelezen en ik denk dat het toch raadzaam is om de boeken op volgorde te lezen. Je krijgt dan denk ik makkelijker grip op het verhaal en ook alle termen zijn beter en gemakkelijker te plaatsen en begrijpen. Zonder die voorkennis blijft het een beetje vaag, maar kinderen die helemaal into Fornite zijn hebben hier natuurlijk totaal geen last van. Voor hen is het verhaal ongetwijfeld hartstikke logisch en prima te volgen.

Voor de echte fan

Gevangen in Battle Royale 2 (met de titels Verraad in Salty Springs & Gevaar bij Lucky Landing) is vooral een heel leuk en boeiend boek voor echte Fornite-fans. Ik kan me helemaal voorstellen dat je, als je helemaal weg bent van deze game, dit boek heel graag wilt lezen en het een heel spannend avontuur is. Voor mij persoonlijk had het verhaal echter geen betekenis en die kreeg het jammer genoeg ook niet. De auteur leunt echt op de naam Fortnite en de status van het spel. Verwacht geen ingenieus verhaal vol boeiende personages en pakkende verhaallijnen want dan valt Gevangen in Battle Royale 2 helaas tegen. 

Lezen is best cool

Speelt jouw kind graag Fortnite dan zou ik deze bundel toch aan willen raden. Kunnen ze toch nog een beetje verder gamen terwijl ze stiekem lekker hun leesvaardigheid vergroten. Ook een fijne tip voor kids die tijdens deze kerstvakantie weinig zin hebben om te lezen! Met een cool boek als dit wordt het ongetwijfeld een stuk minder saai.

foto header:  Drew Graham via Unsplash

Op zoek naar coole boeken voor game-fans? Je bestelt ze eenvoudig via onderstaande links: