Portfolio

Naast mijn werk voor Letters & spetters heb ik de afgelopen jaren voor diverse fijne opdrachtgevers mogen schrijven.

Zo ben ik ruim drie jaar werkzaam geweest als kinderboeken expert voor bol.com Lees magazine en werk ik als auteur mee aan diverse lesmethodes voor peuters en kleuters, waaronder Uk & Puk van uitgeverij Zwijsen en Alles Telt Q van Thieme Meulenhoff.

Workshops

Samen met auteur en illustrator Pauline Oud verzorg ik workshops omtrent het werken met onze VVE methode Pauline’s Peuter Plan. Pauline is te boeken via de Schrijverscentrale of neem contact op via het e-mailadres onderaan deze pagina.

Reacties van opdrachtgevers

Met ingang van dit schooljaar schrijft Bertine voor ThiemeMeulenhoff originele en ludieke reken kleuterlessen. Ze heeft aandacht voor de rekeninhoud en de pedagogisch-didactische behoefte van het jonge kind. Daarbij is ze een prettige collega om mee samen te werken. Ze staat open voor feedback en gebruikt dat om haar werk verder te verbeteren. Leuk hoe hierdoor jonge leerlingen van 4-6 jaar worden uitgedaagd. Wij kijken uit naar alle volgende activiteiten.

Thieme Meulenhoff

Marjolein (contentontwikkelaar) en Marleen (coördinator auteurs)

Bertine heeft zelf lesgegeven op een basisschool en aan kinderdagverblijven. Hierdoor kent ze de praktijk heel goed. Dit vertaalt ze naar creatieve en makkelijk uit te voeren activiteiten.

Maud Bos, onderwijskundige uitgeverij Zwijsen

Bertine is onze kinderboekenexpert en schrijft voor ons recensies en artikelen. Zij heeft een vlotte schrijfstijl die makkelijk leest. Haar recensies en artikelen maken altijd nieuwsgierig naar de boeken die ze bespreekt. De recensies zijn treffend en humoristisch en diepgaand, afhankelijk van het onderwerp. Ze worden zeer gewaardeerd door ons lezerspubliek die door haar vaak ook een kijkje in onze boekenwinkel nemen. In de samenwerking met betrekking tot verwachtingen en deadlines communiceert Bertine helder en stelt zij nooit teleur“.

Karin Ruigrok, redacteur bol.com boekenredactie

Bertine schrijft blogs voor mijn website, jufmaike.nl en hier ben ik heel blij mee. Ze heeft leuke, creatieve ideeën voor activiteiten en schrijft hier op een prettige manier over. Haar blogs lezen lekker weg en staan bol van inspiratie. Ze communiceert makkelijk via de mail en levert haar blogs op tijd bij me in.”

Maike Douglas – eigenaar jufmaike.nl

“Bertine kwam mij interviewen over mijn werk en ging weg als “Juf Bertine”, schrijfster van extra lesmaterialen bij mij boeken! We hebben precies dezelfde ambities en ideeën rondom werken met kinderboeken in de kinderopvang en kleuterklas. Haar input is enorm inspirerend en de lijst met nieuwe uitbreidingen om samen aan te werken wordt elke keer dat we elkaar spreken langer!”


Zonder Bertine zou Pauline’s Peuter Plan niet zo’n grote vlucht hebben genomen. Ik ben heel erg blij met onze samenwerking!

Pauline Oud – auteur en illustrator

Prentenboek

In 2021 gaat een lang gekoesterde droom in vervulling: in juni verschijnt mijn eerste prentenboek! Wij voetballen is het eerste deel in een reeks samenleesboeken voor beginnende lezers over hobby’s. De prachtige illustraties worden gemaakt door Hélène Jorna.

Wij voetballen - Bertine van Spijk

Spetterende content

Wil jij ook graag een inspirerende workshop over het werken met prentenboeken? Kunnen de teksten op jouw website wel een boost gebruiken? Of ben je op zoek naar een educatief auteur of iemand die op regelmatige basis voor je kan bloggen? Neem een kijkje op de diensten-pagina en wie weet ga ik binnenkort ook voor jou aan de slag.

info@lettersenspetters.nl