Alweer een jaar voorbij – mijn persoonlijke hoogtepunten van 2019

Vandaag heb ik nog een lijstje voor jullie. Want behalve voor de website waren er ook voor mij persoonlijk meer dan genoeg hele mooie momenten en mijlpalen in 2019. Een mooi en druk jaar vol uitdagingen waar ik vandaag samen met jou op terugkijk. Lees je mee?

Juf

De grootste en meest onverwachte verandering van het jaar was toch wel het feit dat ik mezelf weer juf mocht noemen. Nooit gedacht, toch gebeurt. Dit was echt een ‘het heeft zo moeten zijn’ momentje. Ineens kreeg ik vorig jaar december de kriebels. Het binnenhalen van opdrachten verliep niet helemaal naar wens, ik moest herhaaldelijk om betaling vragen bij een opdrachtgever en ik wist even niet meer of ik wel volledig als freelancer verder wilde. En ja, ik heb de Pabo gedaan dus logische stap voor wat meer vastigheid en regelmatigheid in inkomen was terug het onderwijs in. Dat er net ruimte was bij de school waar ik mijn fijnste stage heb gehad en waar ik altijd met het meeste plezier heb gewerkt was echt een cadeautje. Vanaf januari 2019 ben ik dus weer juf Bertine.

lees ook: Kijkje in groep 3 – tips voor het leescircuit

Nieuwe look

Bij een nieuwe job en nieuwe focus hoorde ook een nieuwe naam en look voor Letters & spetters. ‘juf Bertine’ werd toegevoegd op Facebook en ook de header laat duidelijk zien dat ik veel schrijf over onderwijs. Ik ben weer heel blij met de prachtige illustratie van Another view.

Interview

En toen werd ik zomaar ineens benaderd voor een kort schriftelijk interview! Iedere keer als ik de Pippo zie staan word ik weer blij. Ik mocht in dit vrolijke peuterblad vertellen over Pauline’s Peuter Plan en mijn visie op onderwijs aan jonge kinderen. Ontzettend leuk om te doen en echt een hele eer!

Groei

Intussen groeit Letters & spetters vrolijk door. Zeker sinds de omschakeling naar een leerkracht blog en meer educatieve artikelen is er een onwijze groei te zien. Zo fijn en zo blij met al die lieve mensen die de moeite nemen om mijn artikelen te lezen! Het levert me steeds meer mooie samenwerkingen op en steeds meer erkenning als blogger. Een mooie stimulans om er ook in 2020 weer volop tegenaan te gaan.

Workshops & nieuwe opdrachten

Ook in 2019: de eerste Pauline’s Peuter Plan workshop! Deze mochen wij eind november verzorgen voor bibliotheek Midden Brabant in de Tilburgse Lochal. Een mega toffe locatie met een onwijs lief publiek. Een geweldige ervaring die in 2020 zeker vervolg gaat krijgen! Zo kun je ons in januari vinden op de Kindvakbeurs in de Brabanthallen in Den Bosch.

Ook in november: een hele fijne nieuwe opdrachtgever! Voor een grote educatieve uitgeverij schrijf ik vanaf nu kleuteractiviteiten voor de nieuwe rekenmethode. Hier ben ik zo onwijs blij mee! Deze opdracht past perfect bij mij en bij wat ik het allerliefst doe: creatief bezig zijn en natuurlijk SCHRIJVEN.

Verder werk ik sinds een tijdje aan een geweldig tof en heel spannend project. Ik durf hier nog niks over te zeggen want het is dus echt mijn droom die werkelijkheid wordt, maar ik hou jullie zoveel mogelijk op de hoogte. Zodra het kan, genieten jullie met me mee!

Gelukkig nieuwjaar!

Je snapt dat ik vol dankbaarheid en heel tevreden terugkijk op 2019. Een mooi jaar vol uitdagingen waarin ik af en toe door de bomen het bos niet meer zag, maar wat me vooral weer heel veel mooie ontmoetingen, kansen en herinneringen heeft gebracht. Ik kijk uit naar het nieuwe jaar en hoop dat je ook dan weer regelmatig gezellig komt lezen op mijn blog.

Liefs Xx

foto header: JESHOOTS.COM via Unsplash