Letters & spetters 2018 – een geweldig jaar in foto’s

De Kerstdagen zijn alweer voorbij. Oudjaarsavond staat voor de deur en alhoewel ik er helemaal niet dol op ben, word ik er wel altijd een beetje nostalgisch van. Het blijft toch een ijkpunt; een moment om terug te kijken en plannen te maken voor het nieuwe veelbelovende jaar. 2018 was voor mij persoonlijk heel bijzonder en een van de beste jaren in lange tijd. Kijk je mee wat het afgelopen jaar voor mij zo speciaal maakte?

Nieuwe website online – 1 februari

Dit jaar hakte ik eindelijk de knoop door: ik ga door met bloggen, ga er meer tijd en geld in steken en ga zorgen dat Letters & spetters blijft groeien.

Letters & spetters header

Per 1 februari stapte ik over van de gratis variant van WordPress naar een hostingspakket bij Antagonist en ging serieus aan de slag. Dankzij een handige pluginn heb ik me flink kunnen bekwamen in onder meer SEO en dat loont zeker: het aantal bezoekers is enorm gegroeid en zit nog steeds in de lift! 

Verviervoudigd

Waar mijn eerste weblog (Lezen met kids) er 2 jaar over deed om de 10.000 views te halen heeft de huidige website er op 10 december, als ik dit blog schrijf, al 18.217, in 10 maanden! Dat betekent dat het aantal views dus sinds mijn start als blogger dus is verviervoudigd! Ontzettend fijn en allemaal mede dankzij jullie, mijn lezers. Jullie zijn TOP!

Ondernemen – 1 maart

Op 1 maart zette ik de volgende – enorme – stap en startte als freelancer! Een droom die ik eigenlijk al jaren had en waar nu eindelijk de tijd rijp voor was. Het ondernemerschap en dan vooral de vrijheid die het met zich meebrengt passen perfect bij me en ik heb nog geen seconde spijt gehad!

Cursus teksten corrigeren – jan tot juni

Een half jaar lang volgde ik dit jaar ook met veel plezier deze toffe cursus van Chinouk Thijssen. Omdat er heel veel andere mooie dingen op mijn pad kwamen heb ik er nog niet veel mee gedaan, maar alle kennis is meegenomen en het is zeker iets voor de toekomst.

Interviews voor Lees.bol.com

Voor het Lees magazine ging ik dit jaar aan de slag als interviewer. Een geweldige uitdaging waar ik onwijs van geniet! 

Project Lente Uk & Puk – uitgeverij Zwijsen

Nog zo’n heerlijke opdracht: het schrijven van een project rond de lente voor VVE-methode Uk & Puk van uitgeverij Zwijsen. Geweldig om mijn ervaring en mijn creativiteit op deze manier kwijt te kunnen. Ik hoop in de toekomst veel meer van dit soort opdrachten te mogen doen!

Samenwerking met Pauline Oud

Het hoogtepunt van 2018 is natuurlijk toch wel de samenwerking met Pauline Oud, van wie ik al jaren fan ben. Bijzonder hoe de dingen soms kunnen lopen. We hebben nog enorm veel plannen en ideeën dus jullie gaan nog veel meer van ons horen het komende jaar!

Kinderboekenweek

En dan was er natuurlijk ook nog een heerlijke Kinderboekenweek! Ik ben er maanden mee bezig geweest, vooral vanwege de interviews en keek er enorm naar uit. Als klap op de vuurpijl mocht ik ook nog naar het Kinderboekenbal! Het was echt één groot feest.

Gouden randje

Wat mij betreft was 2018 een jaar om in te lijsten. Ik heb enorm genoten van alle uitdagingen en bijzondere ontmoetingen en hoop dat jullie net zo mee genoten hebben. Bedankt dat je erbij bent en tot volgend jaar!

Liefs, Bertine