Tijd voor verandering – een nieuwe weg voor Letters & spetters

Ja, je leest het goed. Er gaan veranderingen plaatsvinden bij Letters & spetters, behoorlijk grote veranderingen. Na vier-en-half jaar schrijven met hart en ziel was het tijd om de balans op te maken. Mijn hobby is uitgegroeid tot een bezigheid die meerdere dagen per week in beslag neemt. Hier ben ik blij mee en dankbaar voor, maar naast een baan en gezin is het af en toe wel echt enorm bikkelen. Tijd dus voor wat meer rust en een nog duidelijkere focus.

Hoe het begon

In april 2015 besloot ik na heel lang twijfelen een blog te starten en mijn allereerste recensie ooit online te zetten. Gewoon, om mijn liefde voor boeken te delen en andere moeders en leerkrachten te inspireren. Het belang van (voor)lezen was voor mij altijd al duidelijk en mijn liefde voor mooie verhalen wilde ik graag doorgeven.

logo Lezen met kids

Groei

Al snel begon mijn blog, destijds nog ‘Lezen met kids’ te groeien. Mede dankzij een aantal geweldige auteurs die mijn recensies oppikten en deelden en mij zo stimuleerden om door te gaan.

Die groei heeft zich door de jaren heen gelukkig doorgezet. In 2017 werd het daarom tijd voor een nieuwe naam en frisse look en werd de site wat hij nu is. Een online magazine voor iedereen die houdt van kinderboeken en graag creatief en educatief bezig is met kinderen. Ik ben nog steeds blij met de uitstraling en missie van Letters & spetters en ga hier dan ook weinig aan veranderen.

Wat verandert er dan wel?

Toch wel een heleboel eigenlijk. Want wat jullie zo lang van mij gewend waren, de vele kinderboekenrecensies en reviews van spellen en educatieve materialen, dat gaat grotendeels verdwijnen. Echt?? Ja, echt. Of het wordt in elk geval in een ander jasje gegoten. Ik merk dat ik soms echt moe word als ik kijk naar de enorme stapel recensieboeken die vaak ligt te wachten. En dat ik heel veel behoefte heb om boeken te lezen die ík wil lezen. Gewoon, omdat ze me aanspreken. En dat ik dan wil lezen zonder de druk van een recensie te voelen. En zonder aantekeningen te maken tijdens het lezen.

Spellen reviewen is een nog grotere, tijdrovende klus. Foto’s maken, bewerken, alles online zetten… Het is allemaal leuk, maar ik heb door de jaren heen zoveel tijd geïnvesteerd in dit soort dingen, dat wil ik niet meer. Tijd is kostbaar en ik wil meer echt vrije tijd om te doen waar ik zin in heb. Met mijn gezin en ook voor mezelf.

Hoe nu verder?

Geen zorgen, Letters & spetters gaat zeker niet verdwijnen! Daarvoor is het me veel te dierbaar en heb ik veel te veel opgebouwd de afgelopen jaren. Dus wat kun je de komende tijd gaan verwachten?

Nieuwe blogs – natuurlijk blijf ik schrijven. Dat is en blijft mijn grote passie en zolang ik jullie kan inspireren ga ik hier zeker mee door. De focus zal hierbij komen te liggen bij mijn werk als groepsleerkracht. Ik ga meer uren werken komend schooljaar en deelnemen aan de leeswerkgroep op school dus ongetwijfeld ga ik jullie vanuit deze rol weer heel veel leuks en interessants kunnen vertellen.

Boekentips – Ook deze blijf je vinden bij Letters & spetters want ik ga echt niet stoppen met lezen en nieuwe pareltjes ontdekken. Recensies worden voortaan gepubliceerd op mijn Facebook pagina. Dit kost aanzienlijk minder tijd en het bereik is veel groter. Ik merk dat mensen sneller een Facebook bericht lezen dan ook nog eens door te klikken naar de website. Ook komen er op Facebook korte, snelle boekentips voorbij. Een klein beetje info over het boek en mijn ervaring ermee. Zo kan ik ook wat oudere titels aandacht geven en hoeven het niet altijd de nieuwste boeken te zijn. Deze snelle tips ga je ook vinden op Instagram. Ik ga dus meer investeren in social media.

Pauline’s Peuter Plan – je hebt al kunnen lezen dat Pauline Oud en ik komend najaar gaan starten met het geven van de cursus ‘Werken met prentenboeken‘. Dit zullen we doen bij WilleWete Nederland in de Clavis conceptstore in Alkmaar. Het ontwikkelen van deze cursus is zo onwijs leuk om te doen, dat smaakt absoluut naar meer! Ik ben dan ook van plan om online trainingen en workshops voor jullie te gaan ontwikkelen en wellicht ook eens een e-book te schrijven. Allemaal gericht op spelend leren en thematisch werken met prentenboeken. Laat me vooral even weten of dit je interessant lijkt dan kan ik ermee aan de slag! Ook blijf ik nauw betrokken bij Pauline’s Peuter Plan en zijn we nog lang niet klaar met het maken van uitdagende lespakketten en mooie materialen. Ik kijk er enorm naar uit om hier meer tijd voor te krijgen nu ik ga minderen met bloggen.

Kortom…

… ik ga investeren in kwaliteit en niet in kwantiteit. Er verschijnen dus minder nieuwe artikelen en hoe regelmatig ze gaan verschijnen, dat weet ik nog niet. Eerst mijn draai vinden in mijn nieuwe klasje en verder met het uitbreiden van ons Peuter Plan. Ik heb een brok in mijn keel terwijl ik dit schrijf, maar het geeft ook meteen ruimte in mijn hoofd. Creativiteit en doorzettingsvermogen zijn heerlijk, maar kunnen ook een enorme valkuil zijn. Nu ik alles hier zo op een rijtje zie staan voelt mijn hoofd ook weer veel meer opgeruimd en dat geeft RUST.

Ik ben ontzettend blij met iedereen die mijn avonturen volgt, mijn artikelen leest en Letters & spetters heeft helpen groeien. Ik hoop dan ook zeker dat je erbij blijft en dat je nog heel veel inspiratie zult opdoen. Tot snel!

foto header Denys Nevozhai via Unsplash

4 thoughts on “Tijd voor verandering – een nieuwe weg voor Letters & spetters

  1. Ben heel blij met jouw goede en leuke tips! Deze uitleg snap ik ook helemaal!! Succes met alles,ik blijf je volgen hoor! Groetjes, Suus

  2. Groot gelijk!
    En veel succes met alle veranderingen en nieuwe dingen die voor jou komen gaan.
    Uiteraard blijf ik je volgen.

Reacties zijn gesloten.