Persbericht: Paul van Loon nog één keer in Venlo

Afgelopen week konden jullie al lezen hoe ontzettend enthousiast ik ben over de tentoonstelling  ‘De Andere Werkelijkheid‘, nog t/m 21 mei te zien in het Limburgs museum in Venlo. Mocht je van plan zijn om ook een kijkje te gaan nemen dan is aanstaande zaterdag 28 april hét moment. Want dan brengt schrijver Paul van Loon voor de laatste keer een bezoek aan zijn eigen tentoonstelling.

Persbericht

Zaterdag middag om 13:30 uur vertelt Paul van Loon aan de hand van een aantal bijzondere voorwerpen uit de tentoonstelling. Dat gaat van zijn unieke griezelringen-collectie tot de tekeningen die hij aan het begin van zijn carrière maakte. Ook praat hij over de helden uit zijn beroemdste boeken: Foeksia de miniheks, Meester Kikker, Dolfje Weerwolfje en de passagiers van de Griezelbus. Bovendien brengt hij zijn gitaar mee: Paul van Loon is behalve kinderboekenschrijver ook muzikant. Bezoekertjes mogen vragen stellen en een handtekening scoren.

Betoverende wereld

De expositie Paul van Loon – de Andere Werkelijkheid is zo gebouwd dat het lijkt alsof je de fantasiewereld van Paul van Loon binnenstapt. Zijn boeken, die door miljoenen kinderen in 24 landen wereldwijd worden gelezen, vormen de basis voor een tentoonstelling die bewijst hoe leuk en leerzaam lezen is. Kleine schrijvertjes krijgen bovendien persoonlijke tips van Paul van Loon, en iedereen mag proberen een verhaal te schrijven.

Uniek

Nooit eerder werd een Nederlandse kinderboekenschrijver geëerd met een eigen tentoonstelling in een museum.

‘Paul van Loon vertelt’ begint om 13:30 uur in de theaterzaal van het Limburgs Museum. Bij voldoende belangstelling is er om 14:30 uur een tweede sessie. Paul van Loon wordt geïnterviewd door Frans Pollux.

Een kaartje bestellen voor deze bijzondere middag kan hier.