Een nieuw schooljaar – dit mag ik het komende jaar gaan doen

Vandaag geen recensie, maar heel leuk nieuws! Ik kan namelijk eindelijk vertellen wat ik komend schooljaar mag gaan doen. Het is altijd weer spannend zo tegen de zomervakantie. Ik begon vorig jaar natuurlijk voorzichtig met één dag per week, maar inmiddels zit ik er weer goed in. Ik heb het onwijs naar mijn zin bij de school waar ik werk en ben heel blij met mijn collega’s. Heel fijn dus dat er ook komend jaar weer een plekje voor mij is. Een plekje waar ik heel blij mee ben…

Een nieuw schooljaar – in groep 1/2!

… ik mag namelijk het komende schooljaar naar groep 1/2! Hoewel ik groep 3 ook een geweldig leuk leerjaar vind om les te mogen geven hebben kleuters toch altijd wel mijn voorkeur gehad. Ik ben dus echt onwijs blij met mijn plekje het komende jaar.

thema verkeer kleuters

Ik ga werken aan het begin van de week, wat voor mij in verband met thuis echt veel beter uitkomt en met twee super fijne collega’s. Wat uren betreft ga ik weer iets omhoog en zit dan meteen aan mijn max. Twee dagen was altijd wat ik voor ogen had en nu gaat het er dan eindelijk van komen.

Schatkist

Wij werken in onze onderbouw met de methode Schatkist dus daar ga ik me de komende tijd in verdiepen. Inmiddels heeft mijn duo me al bijgepraat en kan ik beginnen met het maken van een thema-planning. Heel vroeg, maar ik heb zoveel ideeën voor kleuters dat ik graag al van start ga. Ik werk natuurlijk bij een sbo school en we merken soms dat de thema’s van Schatkist al redelijk hoog gegrepen zijn voor onze kinderen. fijn dus dat ik zelf in het verleden met voorloper Uk & puk gewerkt heb en hier zelfs een aantal thema’s voor heb mogen uitwerken. Zo is het cirkeltje weer rond en kan ik mijn eigen thema’s gaan combineren met de stof voor de kleuters.

Zoveel ideeën

Een nieuw schooljaar betekent ook heel veel plannen en inspiratie. Ik had meteen al allerlei ideeën voor activiteiten die ik wil doen, materialen die ik wil hebben en hoeken die ik wil inrichten. Ik weet nu al dat de helft niet uit gaat komen omdat ik altijd tijd tekort kom, maar hé, plannen maken is wel erg leuk!

een nieuw schooljaar - leerkracht organizer

Kinderboekenweek

Waar ik in elk geval alvast mee ben gestart is het voorbereiden van de Kinderboekenweek. Bij onze bibliotheek reserveerde ik een aantal kerntitels zodat ik me vast kan inlezen en activiteiten kan bedenken. En bij schrijfster Rian Visser bestelde ik prachtige vertelplaten bij haar boek ‘De steen en de tijd’. Nu nog op zoek naar mooie stenen want die wil ik met de kleuters gaan beschilderen. En er komt witte klei want dan kunnen we ook stenen en/of fossielen gaan maken. Ik heb er nu al zin in!

Kinderboekenweek 2020
De steen en de tijd

Mind-set

Dat ik zoveel plannen heb en zelfs al aan de uitvoering begonnen ben heeft te maken met de juiste mind-set. Werken in het onderwijs kan enorm druk zijn en mentaal is het soms best zwaar. Bij mij moest er echt een knop om. Ik moest heel bewust de keuze maken dat ik echt voor het onderwijs ga en kies voor twee dagen werken in loondienst. Hierdoor moet ik het freelancen en bloggen een beetje loslaten, maar toen de beslissing eenmaal genomen was viel er een last van mijn schouders. Ik heb onwijs veel zin om met de kleuters te gaan werken en ben heel blij dat ik mezelf weer kleuterjuf mag noemen.

Het komend jaar neem ik jullie natuurlijk mee in mijn kleuter-avonturen en hoop ik jullie weer veel inspiratie te kunnen bieden.

Lees ook: Bewegend leren met cijfers en letters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.