De leerkrachtorganizer – handige planner

Het schooljaar loopt ten einde en dus is het tijd om een nieuwe agenda aan te schaffen. Ik ben dol op planners dus dit vind ik altijd weer een van de leukere klusjes. Vorig jaar kocht ik voor het eerst de Leerkrachtorganizer, een fijne overzichtelijke planner met heel veel toffe extra’s. Ook voor komend schooljaar besloot ik weer voor deze agenda te gaan, maar dit maal kocht ik de XL-versie. Waarom ik koos voor deze grote variant? Ik vertel het je graag!

De Leerkrachtorganizer

De Leerkrachtorganizer is een super mooie en vooral ook praktische planner voor iedereen die werkt in het primair onderwijs. Hij is verkrijgbaar in twee varianten en op de website van Leerkrachtorganizer zijn een heleboel toffe extra’s, downloads en andere fijne producten te vinden. Afgelopen jaar gebruikte ik de planner voor het eerst en ik vind hem echt onwijs handig. Hij is lekker overzichtelijk, belangrijke feestdagen en ook vakanties staan erin en er is ruimte voor aantekeningen en ideeën. Kortom: alles wat je als leerkracht nodig hebt.

De Leerkrachtrorganizer

XL planner

Ondanks mijn positieve bevindingen met de planner op gewoon formaat besloot ik voor schooljaar 2021-2022 voor de XL variant te gaan. Wat mij met name over de streep trok is dat de dagen van de week hierin náást en niet ónder elkaar staan. Afgelopen jaar moest ik best friemelen om de dagplanning in één vakje te krijgen en was het een warboel van doorgehaalde notities, correctieroller en losse post-it’s die her en der geplakt zaten. Dat kan en moet beter! Ik verwacht dat ik komend jaar met de grote planner mijn dagplanning gemakkelijker weg kan schrijven en dat ik minder losse briefjes en typex nodig ga hebben. Daarnaast is het gewoon een persoonlijk dingetje dat ik het prettiger vind als de dagen naast elkaar staan, dat geeft mij op de een of andere manier meer overzicht en rust. 😉

Vrolijke vormgeving

De vormgeving van de Leerkrachtorganizer is naast praktisch en overzichtelijk vooral ook lekker vrolijk en fris. Het omslag is ditmaal voorzien van vrolijke gekleurde stippen en de binnenzijde van de XL planner heeft een frisse groene kleur. Echt een zomerse uitstraling waardoor je zin krijgt in het nieuwe schooljaar!

Leerkrachtorganizer XL

De bijgevoegde stickers zien er al net zo gezellig uit en zijn heel handig om speciale gelegenheden aan te geven. De agenda is vooral ook bedoeld om werk en privé bij elkaar te hebben dus ook voor privé aangelegenheden als een tandarts bezoek zijn stickers toegevoegd. Ik gebruik zelf de agenda echt alleen voor school, maar je kunt hem dus ook prima gebruiken om overzicht tussen werk en privé aan te brengen.

Leerkrachtorganizer
Tip

Hoe de XL variant me gaat bevallen zal uiteraard het komende schooljaar moeten gaan blijken. Hoe dan ook is deze fijne agenda een hele goede tip voor leerkrachten, IB’ers, directie en ondersteuners in het basisonderwijs. Ik hoop dat je er wat aan hebt en ben natuurlijk heel benieuwd of je na mijn review besloten hebt om ook voor deze planner te kiezen. Veel succes komend schooljaar en geniet vooral eerst ook van je welverdiende vakantie!

Lees ook: De Purpuz planner – voor echte goalgetters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.