Voorstelling ‘Lekker weertje Dikkie Dik’

lekker-weertje

                                                             Illustratie: Jet Boeke, foto Dirk: Marco Peters

De voorstelling

‘Lekker weertje Dikkie Dik’ is een muzikale theatervoorstelling voor peuters vanaf twee jaar waarin de seizoenen centraal staan. Dikkie Dik dartelt tussen de lammetjes in de lente, vangt bladeren in de herfst en speelt in de sneeuw in de winter. De voorstelling eindigt met een spetterend zomerfeest waar niet alleen Dikkie Dik en zijn vriendjes, maar ook alle kinderen in de zaal aan meedoen. De voorstelling wordt door Dirk Scheele samen met een aantal poppenspelers gespeeld in een prachtig decor.Voor de kinderen is er na de voorstelling in de foyer een speciale Meet & Greet met Dirk Scheele en Dikkie Dik.

Onze ervaring

Ja, ik ben dus zo’n moeder die haar kinderen graag wat cultuur meegeeft en zodoende regelmatig een theater of museum met ze bezoekt. Leuk, leerzaam en bovenal ontzettend gezellig. Lekker een middagje samen op pad en samen genieten van nieuwe indrukken en ervaringen.

Met oudste gaat dit altijd perfect. Die is rustig, kijkt en luistert aandachtig en blijft op zijn stoel zitten (wat hij eenmaal thuis spontaan allemaal weer afgeleerd is, maar dit terzijde 😉 ). Met jongste zoon is het een ander verhaal; van stilzitten of rustig lopen heeft hij nog nooit gehoord en ook zachtjes praten blijkt een onmogelijke opgave. Dat beperkt de mogelijkheden voor een cultureel uitstapje aanzienlijk. Gelukkig is daar Dirk Scheele die dit allemaal heel goed schijnt te begrijpen en dus geweldige voorstellingen voor peuters creëert waarbij zij heerlijk mogen zingen, dansen en bewegen en niemand ervan opkijkt als er gehuild wordt of mensen drie keer op en neer lopen naar het toilet.

Zodoende toog ik op een regenachtige zondag middag vol vertrouwen met mijn energieke peuter naar theater de Leest in Waalwijk. Na even wat te hebben gedronken in de foyer (een ervaring op zich!) konden we onze plaatsen opzoeken vanwaar we alles perfect konden zien. De voorstelling begon met een enthousiaste begroeting door Dirk Scheele en na het zingen van het centraal staande liedje ‘Lekker weertje Dikkie Dik’ verscheen onze kleine rode vriend al snel zelf ten tonele. Toen was de interesse van zoonlief gewekt!

img_08001                                                             foto: Lezen met kids

Dikkie Dik en zijn vriendjes (Beer, Poes Muis, slak, eekhoorn en vele anderen) nemen de peuters en kleuters mee op een ontdekkingsreis door de seizoenen. Wat valt er buiten allemaal te zien? Hoe weet je nu dat het herfst is? Wat groeit en bloeit er allemaal? Door betrekkelijk eenvoudige wisselingen wordt het prachtige decor in een handomdraai omgetoverd. Er valt continu iets nieuws te zien waardoor de aandacht van het jonge publiek moeiteloos wordt vastgehouden en het zelfs voor onze kleine druktemaker een eitje was om rustig op schoot te blijven zitten en de hele voorstelling te volgen. De kinderen worden regelmatig uitgenodigd om mee te zingen en te bewegen en de hele voorstelling is één groot feest!

img_08031                                                             Foto: Lezen met kids

‘Lekker weertje Dikkie Dik’ is perfect geschikt voor jonge kinderen en een aanrader voor een eerste kennismaking met het fenomeen theater. Je peuter kan lekker zijn enthousiaste, beweeglijke zelf zijn en jullie kunnen samen heerlijk een uurtje ontspannen en genieten. Een super uitje voor een luie zondag of regenachtige dag in de vakantie!


De voorstelling speelt nog t/m eind mei in diverse theaters door het hele land. Voor meer informatie en speeldata neem een kijkje op de website van Dirk Scheele.