Kijktip: De fijnste familiefilms op Netflix voor de kerstvakantie

Bijna kerstvakantie! Bij uitstek een tijd om heerlijk met zijn allen in een coconnetje te kruipen en onder het genot van lekker eten en drinken te genieten van de mooiste films. Netflix heeft alweer een aantal geweldige familiefilms in de programmering staan die ik vandaag graag voor je op een rijtje zet. Kijk je mee?

Kerst

The Christmas chronicles

christmas chronicles

Naar deze film kijken wij echt enorm uit! Hij staat al op Netflix, maar ik bewaar hem echt even voor de feestdagen.

The Christmas Chronicles vertelt het verhaal van een broer en zus die hebben bedacht dat ze op kerstavond de kerstman gaan opwachten en filmen. Hun plan draait echter uit op een onverwachte reis waar de meeste kinderen alleen maar van kunnen dromen. Als ze de kerstman eenmaal gezien hebben stappen ze namelijk stiekem in de slee en begint een wonderlijk avontuur.

Geschikt vanaf 9 jaar, maar ik denk dat ik het aandurf met onze 7-jarige.

Puppy star kerstmis

puppy starKomische film geschikt voor alle leeftijden. Onze oudste keek al eerder de eerste Puppy Star film en hij vindt het helemaal geweldig!

In de kerstversie ontdekken nieuwe Pup stars dat een rivaliserend team Kerstmis wil verpesten. De kerstman wordt ontvoerd. Nadat ze op de Noordpool terecht zijn gekomen proberen ze Kerstmis te redden. Kunnen de pups al zingend weer vrede op aarde brengen?

48 Christmas wishes

48 wishes

Geschikt voor alle leeftijden, maar op Netflix helaas alleen ondertiteld dus ik denk dat wij deze overslaan. Kunnen jouw kinderen al goed lezen, dan kun je natuurlijk gezellig kijken naar deze familiefilm!

Wanneer de brieven aan de kerstman uit een stadje per ongeluk in rook opgaan, trekken twee elfen van de Noordpool eropuit om alle verdwenen wensen te verzamelen.

Bob’s broken sleigh

bob's broken sleighDeze film is geschikt vanaf 6 jaar, maar lijkt mij eerlijk gezegd niet heel erg spannend dus ik denk dat onze kleuter mee mag kijken.

Een veel te enthousiaste elf verbetert de slee van de kerstman. Maar als hij ver van huis neerstort, heeft deze verdwaalde elf zelf wat magie nodig. Drie rare wezens helpen hem terug te keren naar de Noordpool.

Nanny McPhee

nanny McPheeNiet speciaal een kerstfilm, maar wel helemaal passend bij deze tijd van het jaar. Leeftijdsindicatie vanaf 6 jaar, maar ook iets jongere kinderen kunnen hier naar mijn idee goed naar kijken.

Als het helemaal uit de hand dreigt te lopen in het gezin van Mr. Brown verschijnt plots een wel heel bijzondere nanny. Ze gaat de uitdaging aan om de 7 onhandelbare kinderen in het gareel te houden. De kinderen hebben het voor elkaar gekregen om maar liefst 17 kindermeisjes tot waanzin te drijven, maar met nanny McPhee lopen de zaken toch even anders.

Angela’s Christmas-netflix original

Angela's christmas Netflix OriginalEen korte Netflix Originals film geschikt voor alle leeftijden.

Als de kleine Angela op kerstavond met haar familie naar de kerk gaat, krijgt ze een buitengewoon idee. Een hartverwarmend verhaal dat is gebaseerd op een boek van Frank McCourt.

Wij hebben deze film inmiddels bekeken en hij is echt prachtig! Heel aandoenlijk, mooi getekend en helemaal in ouderwetse kerstsferen. Bekijk de trailer alvast hier en oordeel zelf.

Niko en de vliegende brigade

NikoDeze film, waar ook al een tweede deel van is gemaakt, kunnen we inmiddels dromen, maar hij blijft leuk! Met de stem van Urbanus voor een grappige kleine eekhoorn.

Het kleine rendier Niko heeft zijn vader nooit gezien, maar is ervan overtuigd dat hij bij de Vliegende Brigade zit, de rendieren die de belangrijke taak hebben elk jaar de slee van de kerstman te trekken. Wat zou Niko graag willen vliegen! Hij besluit op zoek te gaan naar zijn vader wat de start is van een spannend en ontroerend avontuur.

Geschikt vanaf 6 jaar, maar ook hier kijkt onze kleuter mee en kan dat wat mij betreft prima.

Super Monsters en de wensster

De Super Monsters is een geweldig leuk Netflix Originals filmpje, geschikt voor kinderen van alle leeftijden! Vol vrolijke muziek en getekend in prachtige kleuren. Het spat van je scherm!

Deze kersteditie willen wij dan ook niet missen! In dit filmpje komen kerstwensen uit voor Lobo, als zijn favoriete nichtje onverwachts op bezoek komt, maar ook voor Slorp, die overal tegelijk wil kunnen zijn.

De trailer kun je hier bekijken.

Familie & avontuur

Geen specifieke kerstfilms, maar wel heel fijn voor een rustig avondje zijn de volgende titels.

De prinses en de kikker

the princess and the frog

In deze versie verloopt het kussen van de kikker niet helemaal zoals verwacht… Wat volgt is een doldwaas avontuur, dwars door de jungle én de straten van New Orleans.

Een rasechte Disneyfilm zoals we die gewend zijn. Mijn gezin en ik hebben hem al met heel veel plezier bekeken. Let wel op: onze kleuter had een nachtmerrie van bepaalde schaduwwezens die in de film voorkomen! Dus mocht je kindje snel bang zijn dan is het misschien beter om te kijken vanaf 6 jaar.

The little Mermaid

the little mermaidCam Harrison is een jonge verslaggever. Hij wordt naar een klein plaatsje in Mississippi gestuurd om een verhaal te onderzoeken over een vrouw die een zeemeermin zou zijn. Zijn jongere zus ontmoet de zeemeermin. Ze vertelt haar dat onder het volk een legende leeft over een klein meisje dat gezegend is met de ziel van een zeemeermin.

Een nieuwe versie van het bekende sprookje, geschikt vanaf 9 jaar.

Mowgli – legend of the jungle

mowgliHier heb ik al tijden op gewacht! Ik ben niet zo’n bioscoop-ganger dus meestal zie ik films pas tijden later en Mowgli stond hoog op mijn lijstje! Deze ga ik zeker kijken de komende vakantie!

In deze spektakelfilm zie je hoe Mowgli opgroeit in de jungle waar hij wordt opgevoed door een troep wolven. Natuurlijk zijn vrienden Baloo en Bagheera bij hem om hem te helpen in de vaak harde wereld van het oerwoud. Intussen voelt Mowgli zich aangetrokken tot de mensenwereld, maar ook daar liggen gevaren op de loer.

Geschikt vanaf 12 jaar.

Dit zijn wat mij betreft de highlights voor de komende tijd. Ik wens je veel kijkplezier, geweldige feestdagen en een heerlijke kerstvakantie. Geniet!

Natuurlijk zijn er nog veel meer prachtige (kerst)films te bedenken. Ook dit zijn echte aanraders: