Films op Netflix – onze favorieten voor het hele gezin

Nu we allemaal weer extra voorzichtig moeten zijn en de winter voor de deur staat moeten we ons weer vooral thuis zien te vermaken. Gelukkig hebben we daar volop mogelijkheden toe. Spelletjes spelen, lekker lezen, knutselen of gewoon een middagje bank hangen: keus genoeg. Hier thuis zijn we graag creatief bezig, maar we kunnen op zijn tijd ook genieten van een middag voor de buis. Bij deze onze tips voor de mooiste films op Netflix.

Pan – Peter Pan 2.0

Peter Pan is verreweg mijn meest favoriete sprookjes. Ik hou van de betovering, de fantasie en de altijd goede afloop. In deze versie uit 2015 lijft het verhaal redelijk overeind, maar beleef je Peter Pan wel echt even anders.

films op Netlfix - Pan

In deze fantasyfilm, een soort prequel op het Peter Pan-verhaal, wordt verteld hoe Peter Kapitein Haak ontmoette en hoe ze zelfs vrienden en strijdmakkers worden. De film is spannend, maar niet té en zit vol prachtige effecten en geweldige muziek van onder meer Nirvana. Een feest voor de hele familie én Nederlands gesproken.

Sing – Stilzitten verboden!

Deze super vrolijke, swingende tekenfilm van Illumination Entertainment was de eerste film die ik met onze oudste in de bios zag. Hij duurde toen nog wel een beetje lang voor hem, maar wat hebben we samen genoten. En ook toen we de film recent thuis bekeken was het weer een feest.

In deze film probeert een optimistische koala zijn theater te redden met een zangwedstrijd waaraan onder andere een verlegen olifant, een tienergorilla en een overwerkte zeug meedoen. Sing is ontroerend, grappig en stilzitten tijdens het kijken is onmogelijk.

A babysitters Guid to monster hunting

Deze film is geschikt voor kinderen vanaf circa 9 jaar. Onze oudste zit nu in groep 6 en vindt dit soort griezelige films momenteel helemaal geweldig. Het verhaal deed mij denken aan het boek ‘De Knerpers’ van Tom Fletcher.

A babysitters guid to monster hunting

In deze splinternieuwe film uit 2020 wordt een scholiere ingeschakeld door een geheim genootschap van babysitters en vecht tegen de boeman, die tijdens Halloween het jongetje ontvoert op wie ze past. Geen heel origineel verhaal, maar wel erg mooi gemaakt.

Nostalgie met de Boefjes

Waarschijnlijk hoef ik niet meer te vertellen waar deze film over gaat. Ik ken hem zelf vanuit mijn jeugd en hij blijft schitterend. Wat kinderen 30 jaar geleden grappig vonden, vinden kinderen van nu ook nog steeds heel lollig en de kattenkwaad die de Boefjes uithalen is ook nu nog reuze interessant.

Films op Netlfix - De Boefjes

Fei Fei en de maan (over the moon)

Deze Netflix original uit 2020 is een heel bijzonder en ontroerend verhaal. Ik moest er zelf even inkomen, maar eenmaal aan het kijken wordt je al snel meegevoerd naar een betoverende wereld.

Gedreven door herinneringen aan haar moeder bouwt de vindingrijke Fei Fei een raket en reist naar de maan om het bestaan van een legendarische maangodin te bewijzen. Ze sluit bijzondere vriendschappen en leert dat ‘uit het oog’ niet altijd hoeft te betekenen ‘uit het hart’.

Naast deze toffe familiefilms heeft staan er ook nog een heleboel prachtige boekverfilmingen op Netflix. Ik schreef hier eerder al twee artikelen over en de meeste van deze films zijn nog steeds te bekijken. De artikelen zijn hier te vinden. Ik wens je veel kijkplezier en een gezellige winter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.