De leukste Nederlandse kinderfilms op Netflix

Misschien hebben jullie ze al gespot: de super toffe Nederlandse kinderfilms die Netflix de afgelopen week heeft toegevoegd. Aangezien wij met Pasen ziek waren stond de televisie hier nogal frequent aan en ik was zeer verrast toen een paar van onze absolute favorieten zomaar ineens in het overzicht verschenen. Ik zet ze hieronder voor je op een rijtje, voor als jullie even een momentje over hebben en heerlijk met de hele familie willen ontspannen.

Apenstreken

 

Mijn absolute nummer 1 favoriet van eigen bodem. Een heerlijk nostalgische film van regisseur Johan Nijenhuis over weesjongetje Wim en zijn bijzondere vriendschap met Jet, de dochter van een schoolmeester. Jet helpt Wim om uit handen te blijven van de politie en de gemene directrice van het weeshuis en leert hem intussen van alles over het leven op het Hollandse platteland.

Oudhollandse kinderliedjes lopen als een rode draad door de film. Pure nostalgie, echt een geweldige film voor het hele gezin!

Minoes

Dat er veel geweldig goede boeken worden geschreven door Nederlandse auteurs weten we natuurlijk allang. En gelukkig zijn er dan ook weer creatievelingen die deze boeken weten te vertalen naar een film. Zo gebeurde dat ook met Minoes, het welbekende verhaal van Annie M.G. Schmidt over poes Minoes uit de Emmalaan die plots verandert in een jongedame. Het is raar, maar heeft ook voordelen. Zo vertellen bevriende katten haar mensengeheimen die Minoes handig doorspeelt aan journalist Tibbe, in ruil voor eten en een slaapplaats.

Een film uit 2001 alweer, maar nog steeds heerlijk om naar te kijken. Geschikt voor alle leeftijden.

Wiplala

Nog zo’n fijne verfilming van een geweldig verhaal van Annie M.G. Schmidt. Deze film huurden wij de afgelopen jaren regelmatig van de bibliotheek, onze oudste bleef hem geweldig vinden. Zeker weten dat we hem de komende tijd weer eens gaan bekijken via Netflix!

Op een dag ontdekt de zevenjarige Johannes achter een pot pindakaas een klein mannetje dat Wiplala heet en kan toveren. Als Wiplala de familie van Johannes per ongeluk net zo klein maakt als hijzelf is, begint een groot avontuur. Kunnen ze ooit weer normaal worden?

Een avontuurlijke film, geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Dummie de Mummie

Tja, als je het dan over de beste films van eigen bodem hebt én je bent kinderboeken recensent, dan mag Dummie natuurlijk niet ontbreken! Mijn jongens zijn nog te jong voor de boeken, maar dankzij de film(s) is oudste toch al groot fan!

Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag ontdek je ineens een levende mummie in je bed. Wat doe je dan? In het geval van Goos en zijn vader Klaas loopt hun idee om net te doen alsof Dummie hun Egyptische neefje is uit op een heel stoer avontuur. Dummie moet natuurlijk mee naar school, maar mag nooit zijn magische scarabee kwijtraken…

Geschikt vanaf 6 jaar.

Achtste groepers huilen niet

 

Deze film staat al wat langer op Netflix, maar in een rijtje    boekverfilmingen mag hij natuurlijk niet ontbreken. Een ontroerende film naar het bekende boek van Jacques Vriens over de stoere Akkie uit groep 8 die ernstig ziek wordt, en haar fantastische klasgenoten die zo geweldig met haar meeleven.

Een echte tranentrekker, maar zeker een aanrader! Geschikt vanaf 9 jaar.

 

Geen splinternieuwe films, maar wel bijna allemaal nieuw op Netflix. Dus heb je de komende tijd even een vrij uurtje of regent het buiten weer eens pijpenstelen, dan hebben jullie genoeg te doen!

Benieuwd naar de boeken? Je bestelt ze eenvoudig via onderstaande links: