Letters & spetters – dit zijn de topartikelen van 2019!

Wow! Is er zomaar alweer bijna een jaar voorbij. Het is niet te geloven hoe snel het allemaal gaat. Ik kijk zo tegen het einde van het jaar altijd graag even terug. Even de balans opmaken en ook alvast een beetje vooruit kijken naar wat het nieuwe jaar gaat brengen. Vandaag de mijlpalen, veranderingen en hoogtepunten van Letters & spetters op een rij.

Best gelezen

In september besloot ik om de focus van de website wat te verleggen en me te richten op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Minder nieuwe artikelen dus, maar wel met een betere inhoud en voornamelijk over onderwijs. Blijkbaar vonden jullie dit een heel goed idee want mijn artikelen uit de praktijk zijn onwijs goed gelezen!

Dit zijn de toppers van 2019:

Bovenaan nog steeds de Uk & puk thema’s. Niet nieuw, maar gelukkig nog steeds actueel en populair. Ruim 6000 keer bezochten jullie deze pagina en via social media kreeg ik onwijs veel leuke reacties.

Dagritme

Dit artikel is toch zo’n onwijze topper, niet te geloven! Blijkbaar is er heel veel behoefte aan structuur want mijn artikel over het ‘hoe en waarom van dagritmekaarten‘ is maar liefst 2685 keer gelezen! Dit zijn aantallen waar ik nooit van had durven dromen, bedankt allemaal!

Een kijkje in de klas – leescircuit

De artikelen die ik schrijf vanuit mijn ervaring als leerkracht worden super goed gelezen. Ik ben heel blij dat ik blijkbaar veel leerkrachten kan helpen en inspireren. Vooral het werken met een leescircuit is heel populair bij jullie.

Herfst in groep 1-2 – meten en wegen

Mijn herfstartikelen over de rekenhoek zijn ook in trek. Jullie konden duidelijk nog wat inspiratie gebruiken en de gratis download bij dit artikel was denk ik een fijn extraatje. Dit artikel werd 1153 keer bekeken.

rekenhoek herfst

Netflixen

De top vijf van 2019 wordt gesloten door mijn overzicht van leuke kinderfilms op Netflix. Want naast al dat spelen en leren moet er natuurlijk ook ruimte zijn voor ontspanning. Misschien zal ik deze artikelen in 2020 ook maar weer eens oppakken. Wat denk jij?

Fun facts

Dan nog wat leuke weetjes over Letters & spetters:

De teller staat inmiddels op ruim 52.000 views in nog geen twee jaar. Wat een aantal! Destijds deed ‘Lezen met kids’ er ruim twee jaar over om de 10.000 views te halen. Zo blij met deze groei!

Sinds september, toen de site meer een leerkrachtblog werd zijn de bezoekersaantallen bijna verdrievoudigd! Wie had dat gedacht? Ik niet!

Instagram en Pinterest maken een enorme groei door. Volg jij me daar al?

2020

Ik ben nog elke dag blij dat ik bijna vijf jaar geleden besloot te starten met bloggen. Het geeft me zoveel energie en de groei te zien is ontzettend fijn. Ik ga er ook in het nieuwe jaar weer volop tegenaan en hoop dat je er dan ook weer bij bent.

Waar ik heel benieuwd naar ben: wat zou jij graag willen zien bij Letters & spetters? Waar kan ik jou in het nieuwe jaar mee helpen? Laat het vooral weten, suggesties zijn altijd welkom!

Letters & spetters