Koningsdag 2018: Onze vondsten

Zoals ongetwijfeld bij de meesten van jullie ook het geval is gaan wij elk jaar op Koningsdag vaste prik naar de markt (lees: inimini-marktje) hier in het dorp. Dit jaar plakte ik er nog een markt in een naburig stadje aan vast en we mogen zeker niet klagen over onze vondsten!

Speelplezier


Wij zouden ons niet zijn als we niet terug kwamen met tenminste één spel. Toegegeven: ik probeer de jongens enigszins te sturen in wat ze kiezen, maar ‘Muizenval’ was echt een idee van oudste zelf.

Jongste koos -dan weer wel samen met ondergetekende-  een super leuke variant van Yahtzee.

Bij dit spel heb je steeds twee kaartjes met kleurencombinaties voor je liggen en mag je in 3 beurten proberen om deze te behalen. Een echt denkspel op kleuterniveau waar we ongetwijfeld veel plezier van gaan hebben.

 

Leespret

Ik kan natuurlijk geen markt bezoeken zonder met tenminste één boek naar huis te gaan. Dit keer had ik de mazzel om twee delen van de Dolfje reeks te bemachtigen, en dat voor maar €0,50 per stuk! Dat worden weer heel wat uurtjes voorleesplezier!

Het bleef dit keer niet alleen bij leesvoer voor de jongens want ik liep tegen een super leuk kraampje aan met een heleboel antieke kinderboeken (die ik dan weer netjes heb weten te weerstaan) en stapels tijdschriften. Voor €1,- vermaak ik me de komende weken weer prima!

Kijkgenot

Omdat we natuurlijk niet altijd verantwoord bezig kunnen (en hoeven) zijn mogen ook dvd’s niet ontbreken. We blijven natuurlijk wel in de boekensfeer en dus kozen we de super leuke film van Dolfje Weerwolfje en een voor ons nog onbekend avontuur van Dummie de Mummie. Met nog een week vakantie voor de boek komen deze zeker weten van pas!

Benieuwd

Nu ben ik natuurlijk ook wel reuze benieuwd wat jullie allemaal gescoord hebben deze Koningsdag. Deel je vondsten vooral in een reactie of misschien met een fotootje op de Facebook pagina, vind ik leuk 😉 .