Recensie ‘De macht van het wonderwoud’

Op zoek naar  boekentips om met jullie te delen kwam ik bij uitgeverij Callenbach een prachtig fantasy verhaal tegen. De geweldige cover sprak me direct aan en ik besloot een recensie exemplaar aan te vragen. Wat vond ik van het debuut van de pas 21-jarige Elisabeth Visser? Je leest het hier.

Auteur: Elizabeth Visser 

Uitgeverij: Callenbach

ISBN:  978 90266 22557

Leeftijd: 12+

Thema: oorlog, vriendschap, magie

Inhoud

Revan en zijn broer Kendor gaan op zoek naar hun verdwenen vader. Yvalana’s familie blijkt een vreselijk geheim te hebben, daarom vluchten ze ver weg. Als Revan, Kendor en Yvalana elkaar ontmoeten, is dat het begin van een onwaarschijnlijke vriendschap. Samen reizen ze verder door een wereld vol magie, monsters en lichtgevende fijkjes.

Revan en Yvalana’s volken staan al eeuwenlang tegenover elkaar en er dreigt een nieuwe oorlog. Maar Revan en Yavalana ontdekken een nog veel groter gevaar in een donker woud, waar niemand ooit levend uit is gekomen. Hier schuilt een vreselijk kwaad, en samenwerking tussen de twee volken is de enige manier om het te vernietigen. Zal het hen lukken om de vijandige volken er samen tegen te laten vechten?

Dit vind ik

Wat een aangename verrassing is dit debuut! Ondanks de welbekende uitdrukking ‘never judge a book by its cover’ ga ik heel vaak op omslagen af en ook in dit geval bleek dit weer de juiste manier. ‘De macht van het Wonderwoud‘ is helemaal in mijn straatje en ik heb van iedere bladzijde genoten.

Betoverende wereld

Elizabeth Visser heeft met haar rijke fantasie een prachtige wereld gecreëerd van fijkjes, monsters en magische volkeren. Op sommige punten -met name wanneer Yva, Revan en Kendor en sprekende boom ontmoeten- deed het me denken aan In de ban van de ring. Niet in negatieve zin want het boek is absoluut geen kopie, maar de sfeer die wordt neergezet doet denken aan andere epische fantasy verhalen. Ontzettend mooi gedaan!

Oorlog en vriendschap

Het verhaal is heel mooi opgebouwd. Zeker boeiend, maar door het aantal personages en plaatsen beperkt te houden tegelijkertijd ook overzichtelijk. De keuze voor twee oude volkeren die al eeuwen strijd voeren en nu door het lot bij elkaar worden gebracht is een hele goede. Het laat het belang van respect en de waarde van vriendschap zien en geeft het boek daarmee een mooie, dieper liggende boodschap.

Prachtige aanwinst

De macht van het Wonderwoud heeft alle ingrediënten die een goed fantasy verhaal in mijn ogen moet hebben. Het is meeslepend, spannend, ontroerend en neemt je als lezer echt even mee naar een andere wereld. Een prachtige aanwinst in het aanbod aan fantasy boeken van Nederlandse bodem. Van Elizabeth Visser gaan we vast en zeker nog veel meer horen!

Lees ook: Recensie ‘Serafina en de zwarte mantel’ 

Ook fantasy liefhebber? Dan wil je dit boek echt niet missen! Je bestelt het eenvoudig via onderstaande link.

Andere kinderboeken in hetzelfde genre:

 

One thought on “Recensie ‘De macht van het wonderwoud’

  1. Klinkt als een goed boek! Ga ik zeker eens checken. Vanmiddag ga ik langs de boekenwinkel in Gouda. Eens kijken of ze ‘m daar hebben (plus misschien nog wat andere boeken😄)

    Groetjes,
    Dagmar.

Reacties zijn gesloten.