Veluwe met kinderen | 6 leuke tips

Ben je nog op zoek naar een mooie bestemming voor de kerstvakantie? Of stiekem alweer vooruit aan het kijken naar het voorjaar? Op de Veluwe is van alles te zien en te beleven. Naast de schitterende natuur vind je hier veel pittoreske dorpjes, culturele bezienswaardigheden en leuke opties om een gezellig dagje uit te plannen. Het is dan ook niet voor niets dat de Veluwe door velen wordt gezien als één van de mooiste gebieden in Nederland. Om jou te helpen om er een geweldig weekendje weg van te maken, deelt Tom van Galekkeropvakantie.nl 6 leuke tips voor een bezoek aan de Veluwe met kinderen.

Weekendje Veluwe met kinderen

Voordat jouw weekendje op de Veluwe daadwerkelijk van start kan gaan is het natuurlijk belangrijk om een geschikt vakantie-adres te vinden. Hiervoor zijn er tal van mogelijkheden. Van luxe hotels en vakantieparken tot gezellige campings met bijzondere vakantiehuisjes; op de Veluwe vind je het allemaal. Mijn tip: kijk eens naar een tiny house Veluwe 4 personen. Dit zijn schattige huisjes, midden in de natuur, waar je kunt genieten van een welverdiend weekendje weg.

 Leuke kinderactiviteiten tijdens een weekendje weg op de Veluwe

Wilde dieren spotten bij Burgers Zoo

Een bezoek aan dierentuin Burgers Zoo in Arnhem is een super leuke activiteit die de kinderen zeker zullen waarderen. Hier kunnen ze veel stoere dieren ontmoeten zoals olifanten, beren en tijgers. En het leuke is; in dierentuin Burgers Zoo is ook een grote speeltuin aanwezig, waar de kinderen onbezorgd kunnen spelen. Tegelijkertijd is dit een mooie tussenstop zodat jij jezelf kunt verwennen met een warme kop koffie en een heerlijk puntje appeltaart op het terras. Zijn de kinderen eenmaal uitgespeeld? Dan zijn er nog veel meer dieren te ontdekken zoals krokodillen, neushoorns en flamingo’s. 

Veluwe met kinderen - burgers zoo

Fietsen door Nationaal Park de Hoge Veluwe

Een andere leuke kinderactiviteit tijdens een weekendje weg op de Veluwe is een fietstocht maken door het Nationaal Park. Hiervoor hoef je niet eens je eigen fiets mee te nemen, want bij de ingangen staan meer dan 1500 fietsen te leen, die je gratis kunt gebruiken. Tijdens de fietstocht geniet je van de afwisselende natuur en kun je onderweg stoppen op één van de vele picknickplekken. Vergeet dus niet je picknickkleedje en wat lekker mee te nemen. Dat hoort er natuurlijk ook bij!

Nederlands Openluchtmuseum

Ken jij het Nederlands Openluchtmuseum al? Dit is een museum in Arnhem waar de kinderen meer kunnen leren over de vele historische gebouwen die ons landje rijk is. Van de stellingmolen in Delft tot de arbeiderswoningen in Zaandam en van de scheepswerf in Marken tot de boerderijen in Giethoorn. Je kunt hier echt een bijzondere wandeling maken langs tal van mooie gebouwen. Onderweg kun je de kinderen trakteren op heerlijke bord poffertjes bij de poffertjeskraam of een oer-Hollandse pannenkoek bij Herberg de Hanekamp. Kortom, een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum is een leuke activiteit tijdens een weekendje Veluwe met kinderen.

Apenheul

Nog zo’n leuke activiteit waarmee je de kinderen kunt verrassen tijdens een weekendje weg op de Veluwe, is een bezoek aan de Apenheul in Apeldoorn. Hier loopt een groot deel van de apen gewoon los, dus dat zorgt altijd voor leuke ontmoetingen. Zo zijn de doodshoofdaapjes erg nieuwsgierig en zijn ze niet bang om aan je spullen te snuffelen. Het kan dus zomaar zijn dat je opeens een klein aapje op je schouder hebt zitten. Super gaaf toch? Daarnaast leven er in het park meer dan 35 verschillende soorten apen, dis er zijn genoeg nieuwe vriendjes te maken!

Varen op het Veluwemeer

Is het mooi weer tijdens jouw weekendje weg op de Veluwe? Dan is het een leuk idee om een bootje of sloep te huren en samen met de kinderen over het Veluwemeer te varen. Geniet van een zonnige dag op het water, neem een goed gevulde koelbox mee en laat de zon het werk doen. Ook is het een leuk idee om aan te meren bij één van de eilandjes. Lijkt het je leuk om te varen op het Veluwemeer? Dan kun je op meerdere plekken een bootje huren, bijvoorbeeld een Harderwijk of Nunspeet. Overigens heb je hier geen vaarbewijs voor nodig. Ideaal!

Klimmen en klauteren in Klimbos Veluwe

De laatste tip voor een gezellig dagje uit met de kinderen, is een bezoek aan Klimbos Veluwe in Apeldoorn. Hier vind je 9 klimroutes op verschillende hoogtes. En het leuke is; tijdens deze activiteit kun je gewoon gezellig mee doen. Het is super leuk om samen met de kinderen door de Veluwse bossen te klauteren en moeilijke obstakels te overwinnen. Zijn jullie eenmaal klaar met klimmen? Dan kun je de dag afsluiten met een mooie wandeling door park Berg & Bos.

Wat ga jij doen tijdens jouw weekendje Veluwe met kinderen? (H2)

Zoals je hebt kunnen lezen is er genoeg te zien en te beleven tijdens een weekendje weg op de Veluwe. Heb jij al een idee met welke activiteiten je de kinderen wilt gaan verrassen? Kies je bijvoorbeeld voor een bezoek aan de Apenheul, ga je toch liever naar het Nederlands Openluchtmuseum of wordt het een gezellig dagje varen op het Veluwemeer? Waar je ook voor kiest; ik hoop dat deze tips je aantal ideeën hebben gegeven en wens jou en de kinderen een heerlijk weekendje weg op de Veluwe.

Lees ook: Dagje Spelerij / Uitvinderij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *