Vakantie-tip: een kijkje in de Clavis conceptstore in Alkmaar

Dol op boeken? En ga je deze vakantie richting Noord Holland? Dan is een bezoekje aan de Clavis conceptstore in Alkmaar zeker een aanrader! Op zaterdag 6 juli waren wij aanwezig bij de feestelijke opening en wat hebben we genoten! In deze prachtige conceptstore kun je naar hartenlust snuffelen tussen de boeken of even heerlijk wegkruipen in een luie stoel. En ook voor scholen valt er van alles te doen en te beleven.

WilleWete

Misschien ben je al bekend met de super mooie informatieve WilleWete-reeks van uitgeverij Clavis. In België hebben zij al jaren een heel mooi educatief centrum bij de abdij van Herkenrode en nu heeft ook Nederland dus zo’n mooie unieke plek waren lezen en leren samenkomen.

Opening Clavis concept store

Willewete Nederland is een initiatief van Clavis Uitgeverij en Pabo Hogeschool Inholland Alkmaar. Professionele verhalenvertellers en deskundige docenten werken samen om kinderen onder te dompelen in taal en wetenschap, met spannende verhalen en bewezen methoden.

De conceptstore

Op zaterdag 6 juli vond de feestelijke opening van het educatief centrum en de conceptstore plaats. De eerste dag van onze zomervakantie dus een perfecte gelegenheid voor een dagje uit! Alkmaar is voor ons niet bepaald naast de deur, maar het was absoluut de moeite waard.

Boeken, boeken en nog eens boeken

Voor wie van kinderboeken houdt is deze prachtige winkel in een uniek historisch pand een waar walhalla. Uren kun je hier ronddwalen en dan nog ben je niet uitgekeken. De grote hoge ruimte is prachtig ingedeeld en oogt heel sfeervol. De boeken staan allemaal keurig gerangschikt op leeftijd en er is zelfs een mooie kast vol Engelstalige uitgaven van Clavis.

Voor de kleinsten…

Uit ervaring weet ik dat winkelen met kleine kinderen niet altijd een succes is, maar bij de Clavis conceptstore komen ook de allerjongsten uitgebreid aan bod. Ze kunnen er heerlijk kleuren of op ontdekking bij de prachtige huisjes van Rikki en Fien en Milo. Auteurs Guido van Genechten en Pauline Oud werkten onwijs hard om hier ware kunstwerkjes van te maken.

… en de grootste

En dan is er nog de prachtige Young Adult hoek waar alle betoverende, spannende en meeslepende verhalen voor jongeren staan uitgestald. Hier keek ik mijn ogen uit, zoveel mooie titels! Er staan er nog een heleboel op mijn lijstje dus ik ga zeker nog eens shoppen!

Educatie

Behalve een winkel is het WilleWete centrum nog veel meer. Zo kunnen ook scholen een bezoek brengen. Met spannende en leerzame opdrachten waarin taal, techniek, expressie, wetenschap en nieuwe media zijn geïntegreerd worden kinderen uitgedaagd hun talenten te ontwikkelen, hun creativiteit te gebruiken en hun sociale vaardigheden te versterken.

En ook aan professionals is gedacht! WilleWete kent een uitgebreid nascholingsaanbod voor het basisonderwijs en de kinderopvang. Extra leuk: ook ik mag hier twee prachtige cursussen gaan verzorgen! Samen met Pauline Oud start ik in september met de cursus ‘Werken met prentenboeken‘, speciaal voor gastouders en pedagogisch medewerkers. Ik werk momenteel hard aan de inhoud en zou het onwijs leuk vinden om je dit najaar in Alkmaar te mogen begroeten!

Aanwinst

Je begrijpt: als boekenliefhebber vind ik deze plek een absolute aanwinst voor Nederland. Ik ben misschien niet helemaal onbevooroordeeld, maar ook als ik geen cursus zou geven zou ik razend enthousiast zijn en de Clavis conceptstore van harte aanbevelen.

Lees ook: recensie ‘Naar school‘.