Uit-tip met kids – hilarische eigentijdse versie van Roodkapje

Ben je nog op zoek naar een leuk uitstapje voor de kerstvakantie? Of ben je misschien al plannen aan het maken voor het nieuwe jaar? Dan heb ik een onwijs leuke tip voor je! Op uitnodiging bezochten wij de hilarische familievoorstelling ‘Roodkapje’ van Langhout theater. Zelfs onze broodnuchtere kleuter die niet snel onder de indruk is heeft genoten!

Onvergetelijk

Wie mij al langer volgt weet dat vooral onze oudste en ik dol zijn op theater. We bezoeken meerdere voorstellingen per jaar en genieten altijd enorm van deze uitstapjes. Een uitnodiging voor deze splinternieuwe familievoorstelling konden we dus niet afslaan.

Roodkapje theater

Op zondag 10 november togen we naar Parktheater Eindhoven voor een onvergetelijke middag!

Eigentijds sprookje

Wie de aankondiging van deze voorstelling leest weet al meteen dat dit alles behalve een standaard sprookjesvertelling is. Geen boze wolf en een lief onschuldig meisje dat met huid en haar wordt opgepeuzeld, maar een ontzettende lieve sul van een wolf en een bijdehandte tante die doet waar ze zelf zin in heeft.

In de voorstelling van Langhout Theaterproducties zien we hoe het verhaal eigenlijk ging. Van een wolf die dol is op breien. Een meneer De Jager van de  thuiszorg die alleen maar met steunkousen bezig is en een eigenwijs vriendinnetje dat alleen maar wil vloggen…

roodkapje theater

Een heel moderne versie dus van het alom bekende verhaal.

Even wennen

En dat is wel even wennen. Althans, voor mij. Ik geloof dat de kinderen in de zaal er weinig last van hadden want er werd al snel volop gelachen en iedereen was vol aandacht.

En na een tijdje zat ook ik, groot liefhebber van klassieke sprookjes er helemaal in. De voorstelling heeft een hele mooie opbouw. Je moet er even inkomen, maar naar mate het verhaal vordert en je de personages leert kennen wordt het allemaal steeds hectischer en hilarischer en daarmee steeds leuker.

Over-the-top

De kinderen keken alleen al hun ogen uit op de over-the-top personages. Een wolf in een deftig pak, oma met breinaalden in haar haren en een vloggende roodkapje op skates. Er valt continu meer dan genoeg te zien en te lachen!

Lol

Wie zin heeft in een middagje lachen en wel houdt van een werkelijk doldwaas avontuur zit met deze voorstelling helemaal goed! De voorstelling heeft een hoog tempo dat helemaal past bij de huidige maatschappij. Waar je zelf af en toe nog weleens een adempauze nodig hebt kunnen kinderen dit tempo moeiteloos bijhouden.

Onze oudste van acht jaar had ontzettend veel pret en ook voor volwassenen zit er meer dan genoeg humor in de show verstopt. De kleuter (ruim vijf-en-half) haakte na een tijdje af en wilde naar huis, maar hoe meer chaos er ontstond op het podium en hoe meer muziek en liedjes eraan te pas kwamen, hoe leuker hij het vond. De conclusie was uiteindelijk dat het ‘heel erg leuk’ was!

De muziek is een hele fijne toevoeging aan de show. Er is ruimte voor kinderen om mee te dansen en zingen en de acteurs hebben geweldige stemmen.

Aanrader

Deze geweldig leuke voorstelling van Langhout theater is dus echt een aanrader! Absoluut een voorstelling voor de hele familie. Iedereen vanaf 6 jaar kan volop meegenieten, zingen en dansen met de avonturen van deze hippe roodkapje en haar vrolijke vrienden.

De show is nog tot en met 24 mei 2020 te zien in theaters door het hele land. De speellijst vindt je hier.

Lees ook: uit-tip – De Griezelbus on tour

Foto’s zijn eigendom van Langhout theaterproducties