Review De griezelbus on tour – reis naar de Andere Werkelijkheid

Wow!! Als je nog op zoek bent naar een mooie theatervoorstelling voor kinderen dan heb ik nu een hele fijn tip voor je. In De Griezelbus on tour neemt schrijver Paul van Loon je samen met zijn band mee op reis door zijn leven en naar de Andere Werkelijkheid, waar bijzondere wezens wonen…

Complete belevenis

Op zondag 22 september was de aftrap van de nieuwe tour van Paul van Loon waarmee hij tot half mei door het land tourt. De tour ging van start in Pauls eigen woonplaats Drunen en laat dat nu vlakbij ons zijn! Ik had de kaarten dan ook al tijden in huis want zo’n bijzondere middag zo dichtbij huis, dat wilden mijn zoon en ik niet missen.

De Griezelbus on tour

Al direct bij aankomst begint het griezelfeest want bij de ingang van het theater wachtte de enige echte Griezelbus. Wij hadden hem al eens gezien, maar het blijft toch elke keer echt weer erg leuk. Zeker als je kind de boeken en/of de film kent is het echt bijzonder om de bus in het echt te zien.

En eenmaal binnen gaat het avontuur verder. De gehele foyer was voor de gelegenheid aangekleed in spookachtige sferen. Spoken, grafstenen, griezelige dames en heren en spannende spellen: er was van alles te zien en beleven. Pas wel op: de spoken, heksen en vampieren houden alles in de gaten en lokken je naar hun spel…

Laat de show beginnen!

Na al dit griezelen ben je helemaal opgewarmd en klaar om de Andere Werkelijkheid te betreden. Wij boften enorm want omdat onze knul een van de winnaars was van de verhalenwedstrijd van de lokale bibliotheek kreeg hij een prachtig plaatsje op de eerste rij. En omdat er nog een stoel over was mocht ook ik hier plaatsnemen. Prachtig zicht dus op alle wonderlijke wezens en natuurlijk op Paul van Loon die ik toch stiekem al mijn hele leven enorm bewonder.

Prachtige reis

In de voorstelling neemt Paul van Loon je aan de hand van verhalen, zijn boeken en bijzonder liedjes mee op reis door zijn leven en het ontstaan van zijn liefde voor boeken en lezen. Bij iedere halte waar de Griezelbus stopt weet Paul iets moois te vertellen en met het voorlezen uit eigen werk warmt hij de lezer op om in zijn boeken te duiken.

De voorstelling is een prachtig pleidooi voor boeken en voor de magie van het lezen. Want ja, als je geen echte lezer bent krijg je de deur naar de Andere Werkelijkheid niet open. En dan mis je dus een heleboel moois…

Genieten

Als je nog geen lezer bent dan ben je het na het zien van deze show vast en zeker! Paul van Loon kan als geen ander vertellen en weet zijn enorme liefde voor verhalen moeiteloos over te brengen. De hele zaal luisterde ademloos en jong en oud werden betoverd door zijn bevlogenheid. Prachtig om deze geweldige auteur te horen praten over zijn werk en het ontstaan van zijn boeken en ideeën.

Het is overigens zeker niet allemaal serieuze kost wat de klok slaat want in de voorstelling is ook heel veel ruimte voor humor. Een rockende Opa Weerwolf, een ietwat onnozele gitarist en grappige teksten zorgen voor heel veel plezier. En dat is dan ook de sleutel van lezen: PLEZIER.

Aanrader

De Griezelbus on tour is een absolute aanrader! Zo fijn om te zien hoe Paul van Loon en gelukkig ook een heleboel andere mensen met hem zich inzetten voor de leesbevordering in ons land. En hoe hij zich moeiteloos lijkt te verplaatsen in de belevingswereld van kinderen en ze een magische middag en onvergetelijke ervaring bezorgd. Wat mij betreft zou iedereen dit moeten zien en horen om te beseffen hoeveel moois lezen te kan brengen.

De show toert nog tot half mei 2020 door heel Nederland. Op de website van Paul van Loon is het hele tourschema te vinden. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Hier nog wat foto’s van ons momentje, de prijsuitreiking waarbij onze jongen een heel mooi gesigneerd boek cadeau kreeg:

Wil je ook een gesigneerd boek? Via de website van Paul van Loon kun je je eigen exemplaar met persoonlijke boodschap bestellen.