(mei)vakantie tip: actieve en betaalbare uitjes voor het hele gezin!

Betaalbare uitstapjes; volgens mij zijn we daar allemaal dol op! Ik ga heel graag uit met de kinderen en zodra het ook maar een beetje voorjaar begint te worden begint het te kriebelen. Je kunt natuurlijk altijd een dagje weg, er is meer dan genoeg te vinden, maar helaas lang niet allemaal even betaalbaar. En als je er vaker op uit wilt is het toch wel fijn als een attractie een beetje vriendelijk is voor je portemonnee. Vandaag deel ik 3 actieve gezinsuitjes met jullie die vriendelijk zijn voor je portemonnee.

Brabant – BillyBird park Hemelrijk

Mijn eerste tip ligt voor mij relatief dichtbij huis, maar toch ben ik er twee weken terug pas voor het eerst geweest: BillyBird park Hemelrijk in Volkel.
Dit recreatiepark is 365 dagen per jaar geopend en zomer en winter is er genoeg te doen voor jong en oud.

BillyBird park Hemelrijk

Binnenspeelpret

Wij begonnen onze dag in binnenspeeltuin Zeeroversland en dit is echt een van de mooiste binnenspeeltuinen die ik tot nu toe gezien heb (en ik heb er véél gezien de afgelopen jaren). Echt alles maakt onderdeel uit van de speeltuin dus ook naar het boven-terras kun je via een touwbrug en overal valt iets te doen en beleven.

Naar buiten!

Ben je uitgespeeld of is het veel te mooi weer om binnen te zitten dan kun je je ook buiten heerlijk uitleven. Er is een heel mooi strand met een beachbar en prachtig blauw zwemwater (wat we helaas nu nog niet konden uitproberen), een bootjesglijbaan, waterfietsen, een achtbaan en een hele mooie buitenspeeltuin.

Keurig

Het park is ontzettend netjes onderhouden. Overal staan prullenbakken die ook met grote regelmaat geleegd worden en alles ziet er spik en span uit. Voor maar €8,95 per persoon, in het hoogseizoen, heb je een hele dag vermaak voor de hele familie. Extra fijn: je mag je eigen eten en drinken meenemen en daar ben ik dol op!

Ik heb begrepen dat veel mensen uit de omgeving een abonnement hebben en dat kan ik me helemaal voorstellen! In de zomer kun je hier zelfs heerlijk barbecueën en er worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd. Wij gaan zeker nog een keertje terug!

Meer weten? Bekijk hier de openingstijden, entreeprijzen en agenda.

Gelderland – Amusementspark Tivoli

Nog zo’n fijne ontdekking van de afgelopen jaren. In dit bescheiden pretpark in Berg en Dal kun je al terecht met peuters en voor kinderen t/m circa 8 jaar valt er meer dan genoeg te beleven.

Amusementspark Tivoli

Altijd leuk

De eerste keer dat wij gingen kwamen we erachter dat het park vlakbij het Radboud Umc in Nijmegen ligt dus toen we afgelopen zomer weer terug moesten voor controle plakten we er meteen een middagje Tivoli achteraan. je betaalt maar €14,75 per persoon en dat vind ik dan voor een volle middag nog goed te doen. Ook hier mag je weer je eigen eten en drinken meenemen dus wat dat betreft kun je het zo duur maken als je zelf wil. En parkeren kost maar €2,00 per auto dus ook daarvoor hoef je het niet te laten.

Binnen en buiten, groot en klein

Ook bij Tivoli kunnen kinderen zowel binnen als buiten heerlijk spelen en ravotten. De binnenspeeltuin is klein en vooral geschikt voor jonge kinderen tot ongeveer 6 jaar. Buiten vindt je onder andere een reuzenradje, een achtbaan, een autobaan, radarbootjes, springkussens en een fijne speeltuin. Ook een aanrader: het spookhuis! Het is vast eng bedoelt, maar ik lach me er altijd helemaal slap ;-). Ook voor kinderen prima te doen dus.

Openingstijden

Tivoli kent wel een wintersluiting, maar tot eind oktober is het park regelmatig geopend en in het hoogseizoen kun je natuurlijk altijd terecht. Dus ben je een keer in de buurt of ben je nog op zoek naar een gezellig uitje voor een kleine prijs? Breng dan zeker eens een bezoekje! Wij gaan dit jaar vast en zeker weer een keer.

Noord Holland – Linnaeushof

Dé verrassing van afgelopen jaar voor ons was toch wel Linnaeushof. Onwijs ver rijden voor een dagje, maar omdat ik kaartjes had gewonnen konden we natuurlijk niet anders dan een kijkje gaan nemen. En sindsdien blijven de jongens maar vragen wanneer we weer gaan!

Linnaeushof

Europa’s grootste

Volgens de website is Linnaeushof Europa’s grootste speeltuin en dit zou best eens kunnen kloppen. Vrijwel alles is speelt zich buiten af dus je hebt wel echt een beetje mooi weer nodig, maar dan kunnen kinderen zich hier ook met gemak een dag vermaken. Het park telt 350 speeltoestellen en attracties, allemaal gericht op actief vermaak. Flink zweten dus, weer eens wat anders dan achter een beeldschermpje zitten.

Groot en klein

Wat ik zelf heel mooi vond was de aparte dreumesspeeltuin. Een omheind gebied in de grote buitenspeeltuin met toestellen voor de allerkleinsten. Mijn eigen kinderen zijn er al te groot voor, maar als je nog een kleintje hebt is het natuurlijk heerlijk als het ongestoord kan spelen zonder ondersteboven gelopen te worden.

Oneindig speelplezier

Voor echt warme dagen is er buiten een mooie waterspeeltuin (zwembroeken mee!), maar ook als het wat frisser is verveel je je geen moment. Er zijn schommels, trampolines, klimtoestellen, waterfietsen, een uitkijktoren, karts en een superglijbaan. Meer dan genoeg te doen dus voor iedereen!

Fijne prijzen

Ook bij Linnaeushof is het toegestaan eigen eten en drinken mee te nemen. Ik vind dat altijd een enorm pluspunt want een dagje uit met een gezin kost al meer dan genoeg en mensen verplichten alle consumpties te kopen vind ik niet echt netjes. Linnaeushof is 7 maanden per jaar geopend en aan de kassa betaal je €13,50 per persoon voor een dag speelplezier. Het parkeertarrief bedraagt €6,- per auto.

Lees ook: Nationale molendagen

Extra besparen

Ik hoop dat er wat voor je bij staat! Een extra tip om te besparen: koop je tickets online. Dit scheelt altijd weer een paar euro. Bij sommige parken kun je ook tickets op datum kopen wat dan weer een nog grotere besparing oplevert. Ook heel leuk is de spaaractie die momenteel loopt bij Jumbo. Met da Dagje uit munten kun je flinke kortingen krijgen bij hele toffe attracties en musea. Tivoli doet in elk geval mee!