Meivakantie tip: nieuwe familiefilms in de bios – april 2019

Met de vakantie voor de deur wordt het weer tijd om uitstapjes te plannen. Het ziet ernaar uit dat we aardig weer hebben, maar de vakantie duurt natuurlijk twee weken dus je weet het nooit. De afgelopen weken zag ik allerlei toffe reclames voor nieuwe films voorbij komen dus het leek me handig om ze even op een rijtje te zetten. Van deze nieuwe avonturen kun je de komende maanden genieten in de bios.

Circus Noël

Afgelopen winter kon je bij NPO Zapp al genieten van de prachtige kerstserie circus Noël en nu is er dus een heuse bioscoopfilm! Mijn oudste zei al meteen bij het zien van de reclame ‘daar wil ik naartoe mam’. De serie was ontzettend sfeervol en dankzij vlogger Karo ook helemaal trendy en de film belooft dit ook weer te zijn. Circus Noël is geschikt vanaf 6 jaar.

circus noël in de bios

In de film loopt Karo weg van huis omdat haar ruziënde ouders willen scheiden. Ze reist mee met haar circusvrienden Victor en Tonie van Circus Noël, dat onverwachts mee mag doen aan Cultura Nova, een belangrijk circusfestival. Als er onderweg geheimzinnige dingen gebeuren komt hun deelname aan het festival in gevaar en dreigt Karo haar nieuwe circusfamilie te verliezen. Karo, Victor en Tonie moeten alles op alles zetten om het circus te redden, ook al komt hierdoor hun vriendschap zwaar onder druk te staan. Zal het ze lukken om het circus en hun vriendschap te redden?

Bekijk hier de trailer.

Missing Link

Voor deze vrolijke avonturenfilm is een geweldige club Nederlandse acteurs bij elkaar gezocht om de stemmen te verzorgen. De originele stemmen worden vertolkt door o.a. Hugh Jackman (Sir Lionel Frost), Zach Galifianakis (Mr. Link) en Zoe Saldana (Adelina Fortnight). De Nederlandse stemmencast bestaat uit o.a. Matteo Simoni, Charly Luske en Birgit Schuurman.

Ook deze film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

missing link bios


De charismatische avonturier Sir Lionel Frost is stomverbaasd als hij diep in de Amerikaanse bossen de ontbrekende schakel tussen aap en mens ontdekt. Deze toepasselijk genaamde Link is echter allesbehalve een monster. Hij is verrassend slim en charmant, maar ook eenzaam omdat hij alleen leeft en niet weet waar hij vandaan komt. Bijgestaan door de stoere avonturier Adelina Fortnight, gaan Link en Sir Lionel op een razend spannend avontuur op zoek naar Link’s lang verloren familie: de Yeti’s. Missing Link is de nieuwe animatiefilm van de beroemde Laika Studios (ParaNorman, The Box Trolls en Kubo and the Two Strings).

Wonder park

De vrolijke trailer van deze nieuwe Universal productie belooft volgens mij heel veel goeds! Ik ben dol op de tekenstijl en het verhaal lijkt me precies avontuurlijk genoeg voor jonge kinderen. Ik verwacht een hele gezellige familiefilm! Geschikt vanaf 6 jaar.

bios - Wonder park

June is een zeer enthousiast en creatief meisje dat op een dag een heel bijzonder pretpark vindt, vol magische attracties en grappige, pratende dieren. De verlaten plek draagt de naam Wonder Park. June is de enige die deze magische plek kan redden met een wonder. Zal het haar lukken van deze verlaten plek weer een bruisend amusementspark te maken?

Bekijk de Engelstalige trailer hier.

Cats – op zoek naar Kattopia

De vrolijke poster van deze animatiefilm ziet er ontzettend leuk uit! Wat ook fijn is: de film duurt met 87 minuten behoorlijk lang, maar niet zo lang als een heleboel anders kinderfilms. Kan jouw kind dus niet zo ontzettend lang stilzitten, zoek dan een bioscoop met een pauze in de film en dan is deze volgens mij prima vol te houden! Voor kinderen vanaf 6 jaar.

kattopia

Midden in een grote wereldstad woont de kattenvader Banjer met zijn zoon Raf. Raf is, in tegenstelling tot zijn vader, een avontuurlijk, ondernemend katje dat vol energie zit. Terwijl Banjer zijn dag luierend doorkomt, wil Raf de hele wereld zien en kan hij geen genoeg krijgen van avontuur!
Vooral Kattopia, de droomplek van elke kat, wil hij ontzettend graag ontdekken. Volgens zijn vader is dit ook de plek waar de moeder van Raf jaren geleden naartoe is afgereisd.

Als hun baasje met een nieuw huisdier thuiskomt maakt dat Raf nog nieuwsgieriger naar Kattopia. Papegaai Ar is al op veel plekken geweest en vertelt uitgebreid over Kattopia. Raf besluit het avontuur aan te gaan en naar Kattopia te reizen met zijn eigengemaakte raket! Vader Banjer maakt zich enorme zorgen. Hij twijfelt geen seconde en reist samen met Ar achter zijn zoon aan. Samen trotseren ze de grote stad, op zoek naar Raf die ondertussen in steeds grotere problemen raakt. Komt Blanket op tijd om zijn zoon te redden?

Bekijk hier de trailer.

Geheim agent Marnie

Deze film kwam ik tegen tijdens mijn research voor dit artikel en ook deze ziet er ontzettend vrolijk uit! Wederom geschikt voor kijkers vanaf 6 jaar, met een speelduur van 93 minuten.

geheim agent marnie

De mollige oranje huiskat Marnie slaapt, eet en kijkt de hele dag tv, een droomleven, zelfs voor een kat. Haar lieve baasje Rosalinde behandelt haar als haar kind en Marnie wordt tot op het bot verwend! Marnie heeft één grote droom: een geheim agent te worden!

Als Rosalinde’s broer Paul in huis komt en zegt een belangrijke onderzoekszaak voor haar te hebben is Marnie dan ook meteen enthousiast! Maar Paul blijkt heeft andere snode plannen en Marnie wordt ontvoerd naar een plek ver van huis! Ze heeft geen idee waar ze is en is ten einde raad…Dan ontmoet ze gelukkig de neurotische haan Egbert, laffe hond Elvis en de dromerige ezel Anthony. En pas dán gaat het grootste avontuur van haar leven echt beginnen….

Bekijk hier de trailer van dit vrolijke avontuur.

Dit zijn de films voor de maand april. Mocht je gezellig naar de bioscoop gaan dan wens ik je alvast heel veel plezier!

Lees ook: de mooiste boekverfilmingen voor het hele gezin