Het Spoorwegmuseum – zeker doen!

Deze zomervakantie is het er dan eindelijk van gekomen: we gingen een dag naar het Spoorwegmuseum. En wat een fantastische dag werd dat! In dit museum kunnen jong en oud zich eindeloos verbazen en verwonderen en kun je heerlijk op avontuur. Kijk gezellig mee naar onze fijne dag in dit kindvriendelijke museum. Een mooie tip voor de herfstvakantie.

Het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is gevestigd in hartje Utrecht en eenvoudig te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Kies je voor de trein dan kun je zelfs middenin het museum uitstappen! En ga je liever met de auto dan heeft het museum ruime parkeergelegenheid pal voor de deur. Perfect geregeld dus allemaal.

Zelfs voordat je daadwerkelijk de hoofdentree bereikt kun je al de mooiste treinen bewonderen en waan je je helemaal terug in de tijd. Je gaat het museum binnen via het historische Maliebaanstation uit 1874. Een indrukwekkend gebouw vol authentieke details waar je je ogen uitkijkt. En op het perron naast de stationshal zijn de koninklijke rijtuigen van Juliana en Bernhard en de prinsesjes te bewonderen. Een prachtige sprong naar vervlogen tijden.

Spoor van verbeelding

Deze bijzondere start van de dag belooft veel goeds en eenmaal in het museum kom je dan ook ogen tekort om alles te kunnen zien en beleven. Uiteraard zijn prachtige rijtuigen en locomotieven te bewonderen en vindt je er tot 21 november de tentoonstelling ‘Spoor van verbeelding’. Aan de hand van een uitgebreide speurtocht kom je langs schitterende oude spoorwegaffiches, sommige ruim 100 jaar oud die je meenemen op een reis door geschiedenis van de Nederlandse spoorwegen. De tentoonstelling is leuk voor jong en oud en dankzij de speurtocht zochten mijn kinderen enthousiast mee.

Actie!

Naast de indrukwekkende bezienswaardigheden kent het Spoorwegmuseum ook een aantal hele toffe attracties. Favoriet bij onze jongens was de attractie ‘Stalen monsters’, een spannende rit die het verhaal vertelt van de grote familie die werkt bij het spoor. Want zonder de mensen die het werk doen zouden de indrukwekkende stoomlocomotieven nooit gereden hebben.

Een andere hele mooie en vooral verrassende attractie is De grote ontdekking’. In deze ondergrondse stad, die werkelijk schitterend is gebouwd, vind je de Arend, de eerste stoomlocomotief van Nederland. Als je de attractie binnengaat heb je eigenlijk nog geen idee wat je te wachten staat, maar eenmaal de donkere mijngang door kom je echt in een prachtige wereld terecht. Super gemaakt en zeer de moeite waard!

Even bijtanken

Wil je na al deze indrukken even uitrusten? Dat kan bij de theatershow Droomreizen waar je een fantastische reis beleeft met de beroemde Oriënt expres. De voorstelling is komisch en interactief en heel geschikt voor kinderen.

Het museum heeft natuurlijk ook een fijn restaurant en ook buiten zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om even lekker uit te puffen en alles op je in te laten werken.

Aanrader!

Ik ben zelden zo onder de indruk geweest van een museum als dit keer. En ook mijn man, die totaal niet van musea houdt en zijn bedenkingen had is enorm enthousiast. De jongens hebben zich prima vermaakt en we hadden echt een heerlijke dag! Alles in het museum is perfect afgewerkt en overal is aan gedacht. Zoek je dus nog een leuk uitje voor de herfstvakantie dan kan ik het Spoorwegmuseum namens ons alle vier van harte aanbevelen!

Spoorwegmuseum

Lees ook: Uitjes voor het hele gezin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.