Aviodrome – fantastisch familie uitje!

Wij gingen deze zomervakantie weer fijn op pad in eigen land en ook dit keer ontdekten we weer een voor ons nieuw museum. Bij het Aviodrome in Lelystad hadden we een geweldige dag vol prachtige indrukken en bijzondere verhalen. Een super – en heel betaalbaar- uitstapje voor het hele gezin!

Aviodrome – kidsproof museum

Wie mij al langer volgt weet dat ik dol ben op uitstapjes waarbij leuk en leerzaam hand in hand gaan. Je bent juf of je bent het niet ;-). Vorig jaar hadden wij al een geweldige dag bij het Spoorwegmuseum in Utrecht en dit jaar bedacht ik dat ook dat andere indrukwekkende vervoersmiddel, het vliegtuig, wel een dagje uit waard zou zijn.

Jongste was meteen razend enthousiast. ‘Daar wilde ik al heel lang naartoe!’ Oudste is inmiddels 11 en vindt alles maar saai, maar toch had ook hij stiekem een leuke dag. Ook voor oudere kinderen is een bezoekje aan Aviodrome absoluut de moeite waard.

Complete beleving

Zelf was ik als kind al eens in dit fijne museum geweest, maar laten we eerlijk zijn; dat is alweer een behoorlijk tijd geleden. Ik wist dan ook niet precies wat ik kon verwachten, maar gelukkig beschikt het luchtvaartmuseum over een heldere website en fijne social media kanalen waar veel informatie op te vinden is.

Zowel binnen als buiten valt genoeg te zien en beleven en ook spelen en even heerlijk pauzeren met een hapje en drankje kan hier prima. Aviodrome is een heel compleet museum, absoluut kidsproof waar je met hele gezin prima een dag kunt doorbrengen.

Reis door de tijd

Wij startten onze dag binnen met een tocht door het museum dat van buiten niet zo groot lijkt, maar waar eenmaal binnen geen einde aan lijkt te komen. Lopend door de prachtige tentoonstelling maak je een reis door te tijd, van de Fokker Spinner, het allereerste Nederlandse vliegtuig tot de indrukwekkende Boing 747 die op het buitenterrein te bewonderen is. Onderweg kom je veel informatie, technische snufjes en natuurlijk indrukwekkende vliegtuigen tegen. Er valt regelmatig iets te proberen of een machine te bedienen waardoor de tentoonstelling ook voor kinderen aantrekkelijk is en een echte belevenis.

Grote jongens

Kom je binnen al ogen en oren tekort, ook buiten is dat niet anders. Na de tijdreis is het wel even tijd voor pauze en kunnen de kinderen buiten fijn spelen of het springkussen of taxiën in hun eigen vliegtuigje. Eenmaal opgeladen kun je een bezoekje brengen aan de voormalige noodtoren van Schiphol die op het terrein is herbouwd vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het terrein en Lelystad airport. Of start in de T2 hangar waar nog steeds hard wordt gewerkt aan het onderhouden en restaureren van prachtige historische vliegtuigen.

Maar het meest indrukwekkende onderdeel van de dag was voor ons toch wel de schitterende Boing 747. Wat een gevaarte! Het is onvoorstelbaar hoe groot dit vliegtuig is en als je hebt gezien in wat voor korte tijd de luchtvaart zich heeft ontwikkeld is het nauwelijks te geloven dat men in jaren zeventig van de vorige eeuw al in staat was om een dergelijke machine de lucht in te krijgen.

We kregen van een enthousiaste medewerker van het museum heel veel uitleg en onze oudste mocht zelfs even ervaren of dat nou lekker ligt als je wilt slapen in het vliegtuig tijdens een lange reis.

Aanrader

Het mag duidelijk zijn, het Aviodrome was wat ons betreft de lange reis naar Lelystad meer dan waard.

Dit weekend kun je er nog genieten van de straaljagerweken én profiteer je van 25% zomerkorting op de entreeprijs. Voor maar €51,- waren wij met zijn viertjes binnen en hadden we een onvergetelijke dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.