Tips voor interactief voorlezen – kom naar KindVak 2020

Met de Nationale Voorleesdagen voor de deur zijn wat nieuwe ideeën waarschijnlijk meer dan welkom. Tijdens KindVak in de Brabanthallen voorzien Pauline Oud en ik je dan ook graag van handige tips en ideeën en laten we je zien hoe je eenvoudig een thema neerzet met een prentenboek als rode draad. Kom jij ook?

Waar?

Op zaterdag 18 januari 2020 vindt je ons van 15:00 tot 15:45 in de workshop area ‘visie’. Hier vertelt Pauline je over haar prachtige werk als prentenboekenmaker en maak je kennis met onze eigen methode voor peuters en kleuters Pauline’s Peuter Plan.

Pauline's Peuter Plan - spelend leren met prentenboeken

Wat?

Pauline zit al jaren in het vak en maakt de meest prachtige prentenboeken over onder meer kleine Billy-Bob, Fien en Milo, Saar en Kas. Zoals je vast al weet werken Pauline en ik inmiddels alweer bijna twee jaar samen en mag ik mooie doe-tips en uitdagende lessen bedenken bij haar prachtige materialen.

In deze korte workshop vertellen we ja alles over het onstaan van Paulines boeken, maar ook over interactief voorlezen, het kiezen van de juiste boeken voor jouw doelgroep en het uitwerken van een thema met het prentenboek als rode draad.

Inspiratie

Uiteraard brengen wij onze materialen en prachtige (hand)poppen mee zodat je na afloop van de workshop nog uitgebreid kunt bekijken of onze methode wellicht ook iets voor jou is. We zijn de rest van de dag ook te vinden in de stand van Clavis Uitgeverij (standnummer 620, op de hoek bij het terras) waar we graag vragen beantwoorden en Pauline natuurlijk klaarstaat om jullie boeken te signeren.

handpoppen Pauline's Peuter Plan

Tot snel!

Werk jij dus met jonge kinderen, ben je dol op voorlezen en prentenboeken en ben je benieuwd hoe je meer uit een boek kunt halen dan het voorlezen alleen? Kom dan zeker naar onze lezing! We kijken ernaar uit om jullie te ontmoeten en hopen jullie vol inspiratie naar huis te laten gaan. Tot snel op KindVak 2020!

Lees ook: Structuur – Alles over dagritmekaarten