Tiny schoolkoffertje – WIN en leer thuis spelend lezen en schrijven

– WINACTIE- Af en toe kom je dingen tegen, die móet je gewoon hebben. Als juf, als mama en als het kleine meisje dat je ooit was. Want zeg nou zelf: dit schoolkoffertje van Tiny is toch gewoon té leuk?? Met dit super schattige koffertje van Ballon Media leert je kindje spelenderwijs lezen en schrijven, gewoon gezellig thuis aan de keukentafel. Een prachtig cadeau voor leergierige kindjes, helemaal in deze tijden van thuisonderwijs. Lees snel verder en maak kans op jouw eigen exemplaar van het Tiny schoolkoffertje.

Het Tiny Schoolkoffertje

Alleen al het uitpakken van dit vrolijke hemelblauwe koffertje met schattige witte stipjes is een feest! Het koffertje bevat twee AVI boekjes (AVI M3 en AVI E3), een potlood, een liniaal, een stickervel en een prachtig schrijfschriftje. Alles wat je kindje nodig heeft om thuis spelenderwijs te oefenen met lezen en schrijven!

Tiny schoolkoffertje - Ballon media

Leren lezen met Tiny

Met het Tiny Schoolkoffertje oefent je kindje thuis in haar eigen tempo met lezen. Je kunt starten met het boek Tiny op school dat is geschreven op AVI M3 niveau. Tiny kennen we natuurlijk allemaal al jaren. De van oorsprong Belgische kinderboekenreeks ging al in de jaren vijftig van de vorige eeuw van start en een aantal titels is nu dus herschreven zodat ze aansluiten bij het huidige AVI lezen.

Tiny AVI boekjes - het Tiny schoolkoffertje

tiny doet haar jas aan. ze gaat naar school. het is druk op het plein. dag tiny, zegt juf. fijn dat je er bent.

Eenvoudige en lieve verhaaltjes die voor kinderen heel herkenbaar zijn.

Het volgende boekje is het verhaal Tiny op de kermis. Je ziet hier direct verschil in niveau en waar het eerste leesboekje nog geen hoofdletters kent worden die in dit verhaal wel gebruikt.

Tiny is heel blij. De kermis is in de stad. Nog één keer slapen. Morgen begint het feest.

Schrijven met Tiny

Behalve lezen kan je kindje met dit koffertje ook flink oefenen met schrijven. Een lastige vaardigheid die behoorlijk wat vraagt van de motoriek. Maar met het Tiny schrijfschriftje en het mooie potlood wordt het een feestje!

Tiny schoolkoffertje schrijfschrift

Ieder bladzijde bevat een prachtige illustratie en is rijk versierd met een mooie kleurige rand. Daarnaast is er steeds een kort inleidend stukje tekst dat je kindje uitdaagt om aan de slag te gaan.

Wow, wat een prachtige pirouettes! Kun jij al rondjes draaien? Volg met je potlood de bewegingen.

Het schriftje start met een aantal pagina’s met schrijfpatronen, heel fijn voor kinderen begin groep 3/het eerste leerjaar. Daarna komen de schrijfletters aan bod. Dit is wel een grote stap! Laat je kindje rustig oefenen, maar forceer niks. En lukt het nog niet? Oefen dan gewoon eerst met blokletters, de rest komt later.

Het bijgevoegde stickervel is een mooi extraatje waar je kindje fijn mee kan knutselen of dat natuurlijk als beloning bij het schrijven kan worden ingezet.

WIN jouw eigen Tiny schoolkoffertje

Ben jij ook zo enthousiast als ik en zie je jouw kindje al helemaal spelenderwijs leren met de prachtige Tiny materialen? Doe dan snel mee en maak kans om een exemplaar van het Tiny schoolkoffertje te winnen!

Laat in een reactie onder dit bericht weten wie jij met dit koffertje wil verrassen en waarom. Meedoen kan ook door te reageren op de Facebook pagina en voor een extra kans doe je mee via Instagram. Let op: like ook Kinderboeken zijn zalig op Facebook!

Tiny schoolkoffertje

Meedoen kan tot en met zondag 10 mei 2020. Op maandag 11 mei maak ik de winnaar bekend. Succes!

Lees ook: Spelenderwijs letters leren

Meer boekjes van Tiny en andere mooie kinderboeken bekijken? Dat kan in de webshop van Ballon Media.

16 thoughts on “Tiny schoolkoffertje – WIN en leer thuis spelend lezen en schrijven

 1. Ik doe mee voor lorian van 5 jaar…ze is al bezig met haar naam aan het schrijven en hoe leuk zou het zijn als ze boekjes had waar ze meer woordjes leert schrijven.

 2. Wat prachtig! Plaatjes en boeken waar ik als kind zelf al dol op was. Ik doe mee voor mijn dochter Elfi, 5 jaar oud, die zoveel van boeken houdt dat ze zichzelf heeft leren lezen. Een echte boekenwurm en lettervreter. Ze heeft zin in groep 3, en hopelijk zal ze, ondanks de Corona-maatregelen een mooie en gewone ervaring krijgen als ze overgaat naar groep 3 eind dit jaar.

  1. Hallo, ik doe mee voor Jens! Hij wordt bijna 6 jaar en probeert al allerlei letters te schrijven. Daarnaast begint hij nu met het lezen van korte woordjes. Dit schoolkoffertje van Tiny zou hem hierbij kunnen helpen en stimuleren! Het ziet er erg mooi uit!

 3. Ik doe graag mee voor de kinderen uit groep 3 in mijn naschoolse kunstklasje. Aan het einde van iedere les lezen we een stukje uit een boek aan elkaar voor. Alle kinderen willen altijd graag laten zien en horen dat ze al kunnen lezen. Het zou heel leuk zijn als ze ook kunnen laten zien dat ze al kunnen schrijven. Dan kunnen we dat aan het begin van de les doen. Ze zouden dan om de beurt mogen werken en lezen uit dit prachtige koffertje.

 4. Hallo,ik doe mee voor mijn jongste zoon. Hij vind het erg leuk om te leren lezen en schrijven. Hij heeft veel oefenblaadjes van school,daar werkt hij heel goed mee maar vind het vaak saai. Toch vind ik erg knap wat hij de afgelopen weken gedaan heeft thuis met mij als juf. Dat was soms best lastig met nog een oudere broer en zus die ook huiswerk moesten maken en mama die nogal wat gezondheidsklachten had en papa die extra hard moest werken. Ik weet zeker dat hij dit erg leuk vind om te krijgen het ziet er super uit. Hij verdiend dit echt

 5. Ik doe graag mee voor de schatkamer op onze school! Iedereen moet de kans krijgen om in die tijdloze boeken van Tiny te lezen. ( ook de juffen)

 6. Ik doe heel graag mee met de win-actie voor ons nichtje Ode, die is super leergierig! Ik denk dat ze hier héééééél veel ‘werkplezier’ zal aan beleven! Het is dan ook een prachtig koffertje!

 7. Precies iets voor Anne-Lyon. Ze vind het zo leuk om schooltje te spelen met haar groe broer. Zo kunnen ze spelenderwijs vast leren lezen.

 8. Ik doe mee voor mijn kleindochter Nisya.. Ze wordt 25 mei 4 jaar en herkent al de meeste letters van het alfabet. Met het Tiny koffertje kunnen we haar op een fijne manier stimuleren en uitdagen.

 9. Ik doe graag mee voor mijn Jasmin, in het eerste leerjaar. Ze wil alle boeken van Tiny verzamelen, en dit is wel een heel bijzonder pakket <3

 10. Voor mijn dochtertje Nore. Ze wil net als grote broer leren lezen en schrijven en nu hebben we daar natuurlijk veel tijd voor 😉 Bovendien is ze een lookalike van Tiny hihi.

 11. Hoi,

  Mijn dochter Tess gaat volgend jaar naar het eerste leerjaar. We lezen nu al verhaaltjes van Tiny voor, die ik nog heb uit mijn jeugd. Ik denk dat ze het superleuk zou vinden om haar eigen Tiny koffertje te hebben en die dan ook te kunnen gebruiken om te leren lezen en schrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.